“任飲紅白酒set lunch🥰”
Give Me 5的評論

Give Me 5
訂位
香港排名第2,163 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
4 週前評論 透過行動裝置

觀塘很多工廈餐廳,選擇太多,要突圍而出,除了食物質素,環境,價錢,服務之外,噱頭亦都會令人留下印象深刻,這間Give Me Five 餐廳就是食過一次就會令人難忘

喜歡藍/白/啡色主調裝修,感覺像遊輪上的餐廳,有標機同波枱,啱洒三五知己收工來放鬆一下

set lunch 價錢十分抵食超值,由$88~$148 套餐: 主菜,任食沙律吧,湯,多士,生果,雪糕,甜品,餐飲一杯,最意想不到可以任飲紅/白酒!!!! 愛飲酒的我,簡直開心到暈,抵食到喊

任飲紅白酒,餐湯,正到爆

法式燒春雞
春雞外皮燒得香脆,雞肉很鮮嫩

香煎比木魚意大利粉
有兩塊魚,煎得香口,比目魚夠新鮮

任食雪糕
我最喜愛芒果味

值得稱讚餐廳經理Bernard 先生熱情招待,風趣又有幽默感,令我地捧腹大笑,過了一個愉快既lunch time

造訪日期: 2020年7月
感謝 wanwan113

2020年5月30日 透過行動裝置

觀塘工廈有間西餐廳Give me5幾出名 主打海鮮串燒半自助晚餐
開左好耐 但都未食過

晚市二人餐
最近有半價優惠
原價$628 特價$314 包沙拉 主菜 甜品

主菜order紅酒燉羊膝

加蔬菜 香料 完全無羊膻味
羊肉早已燉得軟爛

至於沙拉菜新鮮爽脆

即烤海鮮種類眾多 象拔蚌 鮑魚 聖子 燒魚 元貝 石蠔 蝦等等
每件海鮮都燒得香口加蒜蓉更加惹味 象拔蚌推薦! 頭飾爽彈 熟度剛好 味道鮮甜

甜品有movenpick雪糕 得意洗隔離有雀巢雪糕
: /
: $300/.
————————————————
Give Me 5 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號5樓————————————————

造訪日期: 2020年5月
感謝 momoeats3
2020年3月19日 透過行動裝置

放工同朋友食飯, 昨晚太累了就選擇在公司附近的餐廳用膳, 位於觀塘鴻圖道90號5樓的Give Me 5, 近排因疫情下做了大優惠, 晚市二人套餐原價$628, 現在特價只需$314✨, 套餐的沙律,主菜和飲品都有幾款 選擇, 我們就揀了鮮蝦雜菜沙律, 是日餐湯, 美國斧頭豬扒 配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬, 溫泉蛋卡邦尼意大利粉, 藍莓芝士杯配慕絲蛋糕和支裝飲品。

✨鮮蝦雜菜沙律~ 鮮蝦爽口, 雜菜新鮮配上甜甜酸酸的沙律醬, 做頭盤很開胃又健康。

✨是日餐湯 & 蒜蓉包~ 羅宋湯和蒜蓉包簡直是絕配, 熱辣辣的羅宋湯味道鮮美,酸中帶甜,顏色又漂亮,再配上酥脆美味的蒜蓉包, 簡直大開胃口。

✨美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬~豬扒質軟稔幼嫰,味道濃郁,口感十足, 再以薯仔、 茄子及蕃茄作配菜,加上甜甜酸酸的 蘋果蓉黑醋醬, 兩者味道互相配合,yummy !

✨溫泉蛋卡邦尼意大利粉~濃濃的芝士味令人又愛又恨,芝士忌廉煙肉,樣樣都好好味,再配上水汪汪蛋黃半熟的溫泉蛋,是我最愛的意粉之一。

✨藍莓芝士杯配慕絲蛋糕~ 藍莓芝士杯不僅美味而且顏值又高,配上細膩絲滑的慕絲蛋糕,簡直是味覺和視覺的雙重享受。

✨飲品~ 飲品可以選擇奶茶,咖啡或者soft drink, 見到餐廳有支裝可樂和忌廉, 當然揀我們摯愛的支裝飲品啦。

昨晚的套餐真是好抵, 食物質素又高, 餐廳環境衛生做得很好, 店員服務周到, 見到午市也做優惠, 所以我午餐又多一個選擇了。

Give Me 5
地址: 觀塘鴻圖道90號5樓

造訪日期: 2020年3月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2019年11月23日

想係觀塘揾 chill d既午餐選擇食下,見到呢間Give me 5環境好似幾舒適咁,就去試下

12點黎個陣未多人,但過多陣就好多班人黎,都幾多男人,可能因為有得任飲紅白酒

Lunch set有幾多款揀,我就揀左個澳洲肉眼扒,好大塊,而且個配菜有驚喜,好少見有成舊蒜頭比你配,呢個應該係西方人既食法,仲有插左係薯蓉上面紫薯薯片都係比較少有既配菜

塊扒落左好多調味,仲配左個野菌汁,味道濃郁

朋友叫左個温泉蛋肉醬意粉,個蛋流左出黎撈勻黎食,將個意粉昇華左同時都令到個意粉唔會乾

套餐除左主菜仲有包餐飲

同時都有沙律吧,餐湯,水果同甜品任食

水果好甜,甜品仲要有好多款式揀,沙律有個水果沙律好好食,入面仲有我好中意食既桃

食到好飽好滿足,埋單249兩個人,呢個價錢咁優越既質素完全係勁高cp值

造訪日期: 2019年10月
1  感謝 heiman0531
2019年10月30日

朋友一直都有留意我平時四圍食咩好野,遇啱佢生日就佢就佢話事,於是佢就選擇咗Give me 5呢間餐廳,佢話睇過我之前Post喺某社交平台後,佢就好想試吓,咁生日話事嘅佢,咁就帶咗佢嚟Give me 5喇。

由於有訂枱,所以一到就即刻有位座。
呢到而家係半自助餐形式,先點咗一個主菜,然後冷盤、餐湯、串燒、野飲及甜品就自助形式。
主菜我就點咗美國斧頭豬扒配耐米糕伴蘋果蓉黑醋醬;朋友就點咗澳洲肉眼扒配野菌汁。
先嚟咗朋友嘅肉眼扒,朋友點咗7成熟,估唔到肉汁都好豐富,而且唔點個汁都好夠味;而我個斧頭豬扒就比想像中大件,肉質鬆軟得嚟感覺幾嫩滑,喜歡食豬嘅朋友都值得一試!

另外即煮嘅海鮮我地試咗鮑魚、聖子、蝦、大蜆、蠔,每款都好新鮮!

造訪日期: 2019年10月
感謝 crazybabe_micmic

去過Give Me 5嗎? 請分享你的經驗!