“午市放題性價比極高”

極尚大瀛喜日本料理
香港排名第899 (共15,736家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2022年6月17日 透過行動裝置

Lunch既時間又黎到日式放題拆親飽!相信大家都好熟悉既大瀛喜,同樣都係過百款選擇慢慢品嚐,但最正真係12pm食到3pm,可以慢慢食唔洗急住走,午市既性價比真心高,最後埋單加埋一都只係〜$ 240 /一位!爽!

一直都覺得比起超市,街邊既刺身,壽司,大瀛喜根本不輸蝕,而且種類多,正係講呢間既刺身都十幾種,款款都夠曬新鮮,黎食刺身其實都已經抵哂!

推薦以下刺身,必吃:
三文魚刺身 SALMON
赤蝦刺身 RED PRAWN

造訪日期: 2022年6月
感謝 Mroolong

2022年6月12日 透過行動裝置

鍾意大瀛喜主要因為menu款式明顯較多,加上食物送上的數量嚟得幾足!今晚5個人黎食,餐廳畀咗8人位我哋,同埋餐廳啲枱之間有一定距離,啱晒敍舊傾計!
刺身拼盤
放題嘅must~送上嘅數量真係跟你點嘅數量!見到滿滿嘅鮮物刺身擺盤嚟到,眼睛好滿足!最推介牡丹蝦刺身同帶子刺身,夠大隻,入口品嚐到肉質,好鮮甜!
壽司
唔洗怕食太多飯會飽,因為呢度壽司飯係一般嘅half size,所以享受到有飯襯托魚生,但唔會覺得負擔(重點係就夠肚食多幾件)鍾意濃郁嘅會推介黑松露玻璃蝦壽司,配搭唔錯,松露醬好調起玻璃蝦甜味;如果偏好清鮮味,會鍾意左口魚壽司,肉質幾細嫩,加埋壽司飯醋味好夾
除咗一般魚生壽司,仲有好多特色壽司揀!推介蟹籽牛油果軟殼蟹卷 同 芒果加州卷!牛油果足料好rich、芒果壽司就好酸甜開胃,同樣係bite-sized,可以一口一件嚐鮮!
仲有鮑魚、醬焗扇貝、壽喜燒牛肉鍋、酸菜魚,款式好多,普通同特別都有,比較唔常見嘅係呢度仲有罐裝Asahi同Somesbry apple cider任飲,夠晒飽好滿足!
(5星為最高級)
味道:⭐️⭐️️️⭐️⭐️
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

造訪日期: 2022年6月
感謝 Pioneer07402078403
2021年7月26日 透過行動裝置

極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

今日慶祝同事farewell 個個都係日式放題愛好者,一於相約位於銅鑼灣廣場一期9樓的「極尚大喜屋」大快朵頤,而重點是價錢非常相宜,只需HKD 188 / 一位,食足三個鐘(12:00-15:00),今次仲吾食到夠本。

餐廳佔地非常大,容納多人,捲入眼簾有個飲品大雪櫃,係門口附近有非常寬敞雅致的沙律、熱葷、甜品、雪糕任食放題自助區。

隨便攞咗香脆菜餡春卷、惹味咖喱角、支豆等做開胃菜。重點係提供啤酒、汽水清酒、燒酒、梅酒任飲,慢慢品嘗。其他食物以QR CODE 落單,十分方便環保♻️。

炸物方面:大推紫心香芋丸,熱辣辣炸起,熱氣都已經拋諸腦後,咬落香脆外表帶點軟糯的內餡,香濃芋頭味突出,不會過甜,大贊。另外,必食邪惡炸貓山王,吾食榴槤朋友最好吾好坐對面,避免口氣因為榴槤呈流心狀態,榴槤控必食幾粒,好重口味❤️鹽燒芝麻雞翼,外層香脆無比,脆到連骨都想食埋,芝麻

軍艦方面:鮑魚軍艦好特別,點知真係呈上一口鮑魚壽司,估佢吾到,鮑魚有做醃製,似漬物,一啖鮑魚有咬口彈性,既咸又帶甜,配埋紫菜出奇地夾。

刺身方面:三文魚厚切不在話下,落咬實在帶點魚油脂,新鮮北海道帶子焾身,鮮甜,北極貝極品大赤蝦真係好誇張,size 有手臀咁長,食到蝦本身應有鮮甜,沒有雪氣味,即使人多滿場都做足。甜蝦比大赤更甜,軟糯身軀帶甜。象拔蚌好有彈口,食落索索聲,蘸上芥末,完全提鮮。

一品料理:食放題竟然有花膠食絕無欺場,仲有生菜放底,花膠煮至焾身入味,充滿蠔油味,吾講好似做節咁極尚咖喱蟹估佢吾到用肉蟹,啖啖用,咖哩吾辣。

總結:
太多不能盡錄 佩服員工上菜收碟速度快
抵食的午市放題❤️

#銅鑼灣#極尚大喜屋#抵食午市放題#食足三個鐘#❤️#捧著肚子走#花膠都有得你食#鮑魚軍艦#刺身壽司

造訪日期: 2021年6月
感謝 SANDRAFUNG
2019年12月26日

這間放題是我的一向首選,除了食物質素高、刺身新鮮外,我非常欣賞食店坐位寬敞,而且店員非常有禮貌。飲飲食食當中,我最睇重食肆的服務和店員的質素,因為這兩項元素十分影響食客的心情。眼見這間食店服務殷勤主動,清碟快,對客人有禮貌,所以在我心中大大加了好多分。

造訪日期: 2019年6月
感謝 嘉龍 吳
2019年10月24日

$78可以食到半放題?! 你無睇錯,係真架,因為我食過! 就係呢間

午市有半放題,出面自助區提供沙律吧,日式前菜 (中華沙律/螺肉/支豆等),韓式泡菜,蘿蔔,港式小食如鹵水鷄翼,炸蝦餅,粟米蟹柳羹等

仲有甜品如豆腐花,精緻甜點,糖果等!

未食主食其實已經飽左一半,主食可選雙併,最"抵食"應該係選刺身拼盤為其中之一

大路種類,每款2片,擺盤唔馬虎呀

另外再拼呢碗雜菌野菜烏冬,相當大碗,烏冬都幾煙韌,味道唔錯!

無加一,埋單真係每人$78,仲包一罐飲品,真係抵到一個點.................

造訪日期: 2019年10月
感謝 gingerszeto

查看過極尚大瀛喜日本料理的旅客也查看過

去過極尚大瀛喜日本料理嗎? 請分享你的經驗!