“蜜糖咖喱脆烤雞”
Goobne Chicken的評論

Goobne Chicken
使用外送服務
香港排名第1,438 (共14,614家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2 週前評論 透過行動裝置

在尖沙咀區staycation,宵夜心癮發作,好想食韓國烤雞,最後經網上搜尋,找到了這間以多款口味的韓式焗爐烤雞而出名的Goobne Chicken。

選了蜜糖咖喱脆烤雞外賣,回到酒店還帶點熱,味道還可以!

造訪日期: 2020年11月
感謝 leannewong

2019年11月7日 透過行動裝置

當日去食午餐,
因為早過頂撞既午餐時間,所以不用排隊就能入座了~
因為喜歡吃芝士的關係,一早鎖定UFO fondue,炸雞口味就選了蜜糖和三重芝士!
蜜糖味配芝士很好~
但原先三重芝士味就有惹味芝士粉了,再沾上芝士醬,就遜色很多!
建議三重芝士味炸雞還是單吃比較好~

造訪日期: 2019年10月
1  感謝 Terrr_iii
2019年10月24日

好耐無同好姊妹係假日時相約一齊行街食飯了,因應有左家庭後,好多時都會將時間放左係另一伴身上,而少左時間同朋友一齊,但朋友真係要見的,因為詳談心事,享受美食,係一個美好週末假日既好時光,仲覺得自己年青左 因為之前睇左電影炸雞特工隊,所以好想食韓式炸雞,但又驚好熱氣同肥,因此朋友就帶左我黎呢間聽講係韓國都好出名既烤雞店!!! 烤雞不同炸雞,少油之餘仲無咁熱氣,但食落又有炸雞鬆脆既口感,對愛美怕肥又為食既我,真係一個好選擇

蜜糖香滑烤雞(有骨) $185
上碟時非常熱,食既時候其係唔好太心急,雞肉非常嫩滑,每一件大細非常適中,充滿蜜糖香味,非常推介俾鍾意俾甜甜地既你

泡菜煎餅 $108
呢個泡菜餅份量非常大,應該話泡菜超級多,基本上每一啖都有泡菜,從未食過一份泡菜餅係泡菜比粉槳更多,對鍾意食泡菜既人黎講應該非常滿足,但對我黎講就太多而令到味道有點重口味左

芒果沙冰 $58
最後叫左兩杯野飲,都係沙冰,味道正常有果味。 烤雞係該店既王牌,亦的確出色,非常值得一試。 不過要講一講該店店員,係我地倒瀉野示意幫手時完成無反應,最後只好自已用紙巾清理

造訪日期: 2019年3月
感謝 KikiNg1800
2019年6月28日 透過行動裝置

Craving for fried chicken 突然諗起好耐無食過goobne,於是去食下佢地標榜嘅健康無炸方式整嘅烤雞!
新出嘅UFO Fondue$248
貌似UFO嘅一個大圓形烤盤,烤盤外圍放滿炸雞腿⭕️ 可揀兩款炸雞,我地揀左甜辣味同果味蒜香烤雞 好好味

造訪日期: 2019年6月
感謝 Yvonne1616
2019年5月27日

幾個女仔夏天又話減肥又話keep fit,但gathering又話要食炸雞,咁即係點先....... ? 所以個friend就book咗呢間韓國炸雞,話食烤雞唔好食炸雞,d雞不經油炸,冇咁肥喎。

服務方面,好細心咁俾咗個骨桶、兩支公叉同兩支公夾like 餐廳環境好適合gathering,我地坐窗邊位,邊食邊傾邊望街,好快就過左幾個鐘。

鐵板軟芝士甜辣烤雞(冇骨) $ 185 - 食左肥唔肥就唔知,不過個皮香脆,醬汁又醒胃,色香味俱全~

韓炒粉絲雞蛋卷 $ 148 - 配上茄汁同芥茉,都幾好味yummy!

造訪日期: 2019年3月
感謝 HKFoodieBaby

去過Goobne Chicken嗎? 請分享你的經驗!