“不錯的日本餐廳”

八戶屋和食料理
香港排名第5,345 (共13,916家餐廳)
周圍地區: 屯門
周圍地區: 屯門

朋友住在附近已經多次光顧,我是第一次在此消費.我們食午餐,每天都有特價餐, $40+,價錢很不錯,有飲品.整體食物都不錯,唯覺得每天特價餐份量較少,可能大食人覺得不足夠,會再來.

造訪日期: 2019年9月
感謝 leik

2019年6月23日

之前睇新聞報導過HANDS呢個商場的街市,今日黎睇下有咩料到,
順便食餐晚飯,不過餐廳唔多,就去咗呢間日本料理屋。

上菜速度算快,味道都OK,係平凡的屋邨商場裏面都值得一去。

海鮮豬骨湯鍋,海鮮有三文魚、青口等等,配蔬菜同粉絲。

八戶特色壽司,配細碗叉燒拉麵,壽司有六件:三文魚、吞拿魚、墨魚、鰻魚、熟蝦、蟹柳。

豬軟骨拉麵,金龍卷,蟹籽沙律:配菜都幾大件,尤其係沾滿蟹籽,好爽口。

七味雞軟骨,脆卜卜,加埋檸檬汁好啱配搭啤酒。

蟹肉明太子玉子,蟹肉豐富,好鬆軟。

造訪日期: 2019年6月
感謝 Gourmand_Family
2019年6月12日 透過行動裝置

夜晚近十點,係屯門搵個地方食飯都唔容易。諗住安定、友愛商場會易搵餐廳d,不過好多間都表明唔接客,最後去左呢間開到11點既八戶屋。
見佢咁大間,價錢唔算特別平,一開始對佢有少少期望。不過最後當然令我失望。
點左個拉麵和鰻魚定食。
坦白講,個拉麵唔貴,加埋一都係六十幾。但問題係我去其他拉麵點都係呢個價錢,但人地水準就高好多。拉麵太淋,叉燒份量足,但唔好期望入口即化,湯頭一般。
鰻魚蛋飯$98:我係貪佢有碟細既豬肉炒雜菜和麵豉湯。炒菜太油,豬肉好肥。鰻魚肉質較薄,蛋似茶餐廳既炒蛋我先生仲話個飯有怪味,可能佢指薑既味道。

呢餐只為了充饑,食飽就算,不過真係有d失望。

造訪日期: 2019年6月
感謝 food_faiytale
2019年5月15日 透過行動裝置

上星期六中午路過八戶屋,發現門口很多人,原來這餐廳中午有些便宜的午餐,四十多元,就可以埋單,味道也可以,價格中等,平常味道,怪不得這麼多人(要等位)

造訪日期: 2019年5月
感謝 Travel831836
2019年4月30日

叫了一個蕃茄湯底的豚肉鍋,蕃茄湯底酸酸甜的很好食。烏冬是手打烏冬,好有口感,不過湯底可以再熱少少,但都值得一試。

造訪日期: 2019年3月
感謝 Emchem

去過八戶屋和食料理嗎? 請分享你的經驗!