“熟食種類比較少 但有生蠔同甜品加分!”
8度餐廳的評論

8度餐廳
香港排名第5,429 (共15,301家餐廳)
周圍地區: 九龍城區

雖然佢既地理位置偏遠 但亦都因為咁都吸引到唔少人去食

生蠔有法國同美國產
兩款都好鮮甜 唔會有鯹味

刺身方面佢都有6-7款選擇
有馬刀貝,劍魚,油甘魚,呑拿魚,三文魚,蛋,鯖魚等
賣相 味道都算新鮮
不過就冇甜蝦有啲可惜

熟食方面就唔太多選擇了
有牛扒,羊架,咖哩,仲有少少小菜
不過牛扒就略嫌有啲韌, 羊架亦都唔夠羶
btw第一次見到自助餐有炒大豆芽食
佢仲有西湯,中湯同燉湯
個燉湯有花膠係入面 而且飲落係冇味精既 幾好

甜品方面
佢都有cheesecake, 燉蛋,窩夫,雪糕 仲有佢呢到出名既芒果拿破侖
燉蛋都幾滑,只係焦糖面就偏苦左少少
窩夫好香好脆,不過中間就唔太軟熟 未到最好食既窩夫
cheesecake呢就真係好普通了 芝士味完全唔重
芒果拿破崙果然係名物 的確係幾好食
面頭亦都有好多芒果,酥皮都好脆 不過鐘意爆餡既我就會覺得佢少左啲中間既吉士
但除左唔夠吉士 呢到既拿破崙都真係好好食

總括而言 呢到既自助餐不過不失啦 味道都可以 但熟食黎講真係算少
有生蠔食都加翻啲分數
味道:3.5/5

造訪日期: 2021年3月
感謝 foodiesdeviljan

2021年2月20日 透過行動裝置

其實以$999-2位自助餐(送房)這個價錢於2月14真是很便宜,但於疫情下坐位排得比以前更密, 拿取食物是要排很長的隊伍. 感覺要搶食一樣,吃什麼也變得無味了. 連我最愛的芒果拿破崙味道也比以前差了, 這是最後一次光臨, 不會再來了.

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 hitomi_me
2020年10月23日

食物也比平均水平高!服務態度非常好,員工的工作態度認真積極,食物補給非常快。有一些食物需要員工給, 上菜速度快。

造訪日期: 2020年9月
感謝 GoldDragon_Wong
2020年10月6日 透過行動裝置

經朋友介紹下選擇到8度餐廳與媽咪慶祝生日, 原先好想去The Promenade 的, 可惜星期一沒有自助餐供應。 一早已經在網上預訂了, 第一次試8度餐廳的自助餐, 酒店內環境舒適, 座位寬敞。 自助區的位置不算很大, 但有很多款式選擇, 特別是熱葷類食物。 有羊架、牛扒、片皮鴨、煎鵝肝、牛尾、咖哩、炸春捲和大蝦伊麵, 還有很多款不能盡錄。 冷盤有凍海鮮、沙律、 刺身和壽司, 生蠔有兩款, 現場即開生蠔非常新鮮,甜美又有濃郁的海水味。 甜品也有多款選擇, 蛋糕類、豆腐花、杏仁茶、心太軟 pancake、Dreyers雪糕和新鮮生果。 一定要 試下芒果拿破崙, 鬆化好味, 值得一讚。

當晚是媽媽的正日生日, 預先已經準備好生日祝福句在甜品上, 當她收到的時候開心又驚喜, 她還大讚這裏食物種類多, 質素高,價錢合理。

8度餐廳
地址: 土瓜灣九龍城道199號8度海逸酒店地下

造訪日期: 2020年10月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2019年10月12日 透過行動裝置

8度餐廳位於香港土瓜灣,這裡環境擠迫裝修一般,但食物質素比我想像中好,晚餐自助餐很合我心意....長腳蟹、龍蝦和生蠔都值回票價。還有美味的鵝肝、羊架、燒牛肉等等都好味道!

造訪日期: 2019年10月
2  感謝 mihochang

去過8度餐廳嗎? 請分享你的經驗!