“🌸份量十足的餐廳🌸”

芝樂坊餐廳 (海港城)
香港排名第38 (共683家甜點)
價位: US$26 - US$39
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
5 週前評論 透過行動裝置

CheesecakeFactory自從兩年幾前在尖沙咀開幕後人潮‍‍‍一直絡繹不絕,餐廳主打美式風格
,最出名就一定係佢地大件夾抵食的多款大大件芝士蛋糕啦,但其實其他的菜式同樣咁好食架今次就同大家試試佢‍♀️

Fried Macaroni and Cheese
每次必叫之選 黃金色外表加上炸到炸卜卜的麵衣配上裡面滿滿的mac and cheese,外脆內軟超級正而碟上亦另附上芝士醬,簡直就係雙重芝士享受同脂肪的負擔

Pasta da Vinci
醬汁用Madeira Wine甜的酒做base再加上濃滑重忌廉及巴馬臣芝士熬製而成,再配上菇類、洋蔥、雞肉 味道creamy厚實又有少少酸酸甜甜,比起其他意粉會冇咁膩口,值得一試

Ultimate Red Velvet Cheesecake(無敵紅絲絨)
紅絲絨蛋糕最吸引大家的一定係注目的紅色❤️及入口天鵝絨般絲滑輕盈的口感

蛋糕的份量絕不欺場每一口都係滿滿的忌廉芝士及白朱古力,兩三個人share 一個都夠曬

Chocolate Truffle Tower Cake
E個係當日餐廳最大份的蛋糕,長度只係短過女仔手臂少少炸 三重濃厚朱古力味, 但份量真係太大太膩

造訪日期: 2020年10月
感謝 liebe_king

2020年10月26日 透過行動裝置

好朋友生日,簡單買了件蛋糕慶祝,幸好下午茶的時間顧客不多,完全省卻了排隊的時間✌店內蛋糕款式非常非常多,加上燈光又較暗,真的有少許眼花撩亂的感覺。就連朱古力味也超過4-5款,最後選了30週年紀念朱古力芝士蛋糕,朱古力濃郁得不得了,只是有少許偏甜,但每一啖也是味覺的享受。
原創芝士蛋糕是最穩陣的味道,賣相雖然一般般,但卻用料十足,芝士味極香極濃,質感不會太實,入口有點即溶的感覺。蛋糕實在太大件了,好飽但都要繼續食

造訪日期: 2020年10月
感謝 Hitormiyu
2020年8月24日 透過行動裝置

芝樂坊(尖沙咀)​

‍芝士全餐‼️好瘋狂嘅一餐坐低見到個Menu已經流晒口水樣樣都好想食‼️餐廳以美式風格設計,餐廳雖然坐無虛席‼️聊天聲浪此起彼落,勝在環境舒適寬敞,座位自成一角影響不大,酒綠燈紅,煩惱盡消​

乜都有pizza HKD$92​
色、香、味俱全嘅選擇因為樣樣都想試直接叫個乜都有嘅pizza啦‼️芝士香軟,批邊香脆,熱食無得彈​

烤蒜雞肉蝴蝶粉 HKD$188​
芝士味香濃好味到不行‼️雞肉用料十足‼️每一啖都食到芝士蒜香味唔乾身,口感彈牙,雖然好香芝士味,但並不膩好幸福ar​

炸芝士通心粉球 HKD$138​
脆炸嘅外形,啱啱炸起,砌開中間滿滿流心芝士通心粉,配以蕃茄醬汁芝味濃郁建議熱食,有流心效果同埋份量都大件、足料,食完一個都有半飽嘅感覺‼️​

脆炸芝士角 HKD$88​
味道一般,炸芝士雖然好膩,配以酸醬,中和油膩感兩個人食份量略多,多啲人食較好​

士多啤梨奶昔 HKD$78​
奶昔口感豐富實在,香甜士多啤梨味飽足感滿分​

Oreo奶昔 HKD$79​
一睇都知飲落係咩味甜味香濃,美式餐廳都容易見到Oreo奶昔既蹤影​

芒果沙冰 HKD$78​

IG:@food___wonderland​

造訪日期: 2020年8月
感謝 foodiephoenixx
2020年7月27日 透過行動裝置

一早知道這裡的分量不可看小,所以兩個人都唔敢叫太多野食。只是叫左一個正常分量的凱撒沙律。
可惜,一來的時候都嚇了一跳。一個正常的分量,不要說一個人;我相信4個人都夠食。
來這裡當然要食芝士蛋糕。今次點了朱古力脆脆。我這麼喜歡甜都覺得甜,建議連忌廉一齊食。雖然肥一點,但味道就剛剛好。

造訪日期: 2020年7月
1  感謝 PPKY2018
2020年6月30日 透過行動裝置

我去美國旅行時,有去過這個餐廳品嘗店舖的Cheese cake, 真係一試難忘。
已經去過幾次,今日為朋友慶祝生日,朋友想到這個餐廳品嘗一下,那我們决定去這裡為她慶生。

餐前包, 黑糖包好香,好脆及帶有一黑糖點甜味,味道真的唔錯,配上牛油一齊食,簡直係好食到停唔到口。

水牛城香辣雞翼,醬汁好濃郁,而且帶點酸及香辣味,還配上芝士醬及西芹條,是主餐前開胃之選。

法式鄉村沙律,沙律醬汁很新鮮及開胃。

因為每次都是嘗試不同的芝士蛋糕; 故今次點了個士多啤梨鬆餅,配上新鮮士多俾梨,蛋糕鬆餅軟綿綿,配上cream,一點油膩也沒有,口感一流。但個人還是覺得原味芝士蛋糕係最好味!

造訪日期: 2020年5月
感謝 tiggerlover1203

查看過芝樂坊餐廳 (海港城)的旅客也查看過

去過芝樂坊餐廳 (海港城)嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣