“份量十足之美式餐廳”

芝樂坊餐廳 (海港城)
香港排名第38 (共682家甜點)
價位: US$26 - US$39
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
5 週前評論 透過行動裝置

我去美國旅行時,有去過這個餐廳品嘗店舖的Cheese cake, 真係一試難忘。
已經去過幾次,今日為朋友慶祝生日,朋友想到這個餐廳品嘗一下,那我們决定去這裡為她慶生。

餐前包, 黑糖包好香,好脆及帶有一黑糖點甜味,味道真的唔錯,配上牛油一齊食,簡直係好食到停唔到口。

水牛城香辣雞翼,醬汁好濃郁,而且帶點酸及香辣味,還配上芝士醬及西芹條,是主餐前開胃之選。

法式鄉村沙律,沙律醬汁很新鮮及開胃。

因為每次都是嘗試不同的芝士蛋糕; 故今次點了個士多啤梨鬆餅,配上新鮮士多俾梨,蛋糕鬆餅軟綿綿,配上cream,一點油膩也沒有,口感一流。但個人還是覺得原味芝士蛋糕係最好味!

造訪日期: 2020年5月
感謝 tiggerlover1203

2020年6月7日

呢間餐廳日日晚上都好多人,等星期三去,大約都要等1個鐘,成間鋪燈光比較暗,我地坐左高圓檯,每一張枱都放有小蠟燭,好有情調。

餐廳中英文,店員大部都是外籍人士,所以落單基本上英文溝通。

我地2位總共點左3樣野食,本身想再點pizza,但店員好貼心同我地講,已經好多野食,先食左先,吾夠再叫。

點知樣樣野食都好多份,好抵食

雞肉香蒜檸檬忌廉意粉 必食,推介
超多汁,個汁味道酸酸甜甜,十分開胃,吾會覺得好油膩,但雖一覺得雞肉 比較乾身,冇乜肉汁但整體個意粉,我好中意。

水牛城香辣雞翼
重口味之選,好濃醬汁,而且份量好多,唔怪之得店員叫我地食完唔夠先再下單,2個人食 我覺得份量太多。

芝士安格斯漢堡配薯條
漢堡包好好食,多肉汁,而且比較多酸瓜,薯條不是粗薯條,但都熱辣辣,不錯
由於今次太飽,沒有試皇牌cheese cake 下次一定要點,聽說是必食產品之一。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Lamlamng
2020年6月1日

早排因為慶祝芝士蛋糕日,餐廳推出件裝芝士蛋糕快閃優惠,正常一件要大約$80,依家半價就食到,個日去睇,好多味都有。包括好受歡迎GODIVA朱古力芝士蛋糕、檸檬馬令芝士蛋糕、OREO芝士蛋糕、無敵紅絲絨芝士蛋糕等等
------
GODIVA朱古力芝士蛋糕 4/5
賣相真係好吸引,有塊GODIVA朱古力牌同埋好大舊cream,朱古力芝士蛋糕加上朱古力慕斯,雙重朱古力味,真係好正朱古力好香濃同埋好滑,不過份量都算大件,一個人真係食唔哂,勁邪惡呀

造訪日期: 2020年4月
感謝 travelovernfoodie
2020年4月28日 透過行動裝置

雖然The Cheesecake Factory已經開業一段時間了,但仍不乏排隊人潮。今次晚餐來排了45分鐘左右終於可以入座了。食物方面單品價格偏貴,但勝在分量十足,適合聚會時分享。
我們四個人點了一個意粉、一個pizza和一份芝士蛋糕 份量對我們已經綽綽有餘了[憨笑]
辣肉腸薄餅和烤蒜雞肉蝴蝶粉味道也不錯是經典的美國菜味道 芝士味都十分香濃 因為菜式比較膩 我們也差點吃不完呢
這次甜品選了鮮草莓芝士蛋糕其實桃子之前也試過他們的芝士蛋糕但今次的蛋糕明顯比上次的軟身很多 可能是雪櫃溫度的問題吧 但我們也認為芝士蛋糕如果可以再硬身一點會比較可口

造訪日期: 2020年4月
感謝 peachy_sharing
2020年1月30日

喺美國同卡塔爾都食過好好食, 香港呢個係美心集團franchise, 一來質素差左, 二來就較返香港portion細碟左好多. 黑心集團就唔好幫襯啦

造訪日期: 2019年9月
感謝 calebleung

查看過芝樂坊餐廳 (海港城)的旅客也查看過

去過芝樂坊餐廳 (海港城)嗎? 請分享你的經驗!