“GODIVA朱古力芝士蛋糕。極邪惡但必試”

芝樂坊餐廳 (海港城)
香港排名第39 (共681家甜點)
價位: US$26 - US$39
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年6月1日

早排因為慶祝芝士蛋糕日,餐廳推出件裝芝士蛋糕快閃優惠,正常一件要大約$80,依家半價就食到,個日去睇,好多味都有。包括好受歡迎GODIVA朱古力芝士蛋糕、檸檬馬令芝士蛋糕、OREO芝士蛋糕、無敵紅絲絨芝士蛋糕等等
------
GODIVA朱古力芝士蛋糕 4/5
賣相真係好吸引,有塊GODIVA朱古力牌同埋好大舊cream,朱古力芝士蛋糕加上朱古力慕斯,雙重朱古力味,真係好正朱古力好香濃同埋好滑,不過份量都算大件,一個人真係食唔哂,勁邪惡呀

造訪日期: 2020年4月
感謝 travelovernfoodie

2020年4月28日 透過行動裝置

雖然The Cheesecake Factory已經開業一段時間了,但仍不乏排隊人潮。今次晚餐來排了45分鐘左右終於可以入座了。食物方面單品價格偏貴,但勝在分量十足,適合聚會時分享。
我們四個人點了一個意粉、一個pizza和一份芝士蛋糕 份量對我們已經綽綽有餘了[憨笑]
辣肉腸薄餅和烤蒜雞肉蝴蝶粉味道也不錯是經典的美國菜味道 芝士味都十分香濃 因為菜式比較膩 我們也差點吃不完呢
這次甜品選了鮮草莓芝士蛋糕其實桃子之前也試過他們的芝士蛋糕但今次的蛋糕明顯比上次的軟身很多 可能是雪櫃溫度的問題吧 但我們也認為芝士蛋糕如果可以再硬身一點會比較可口

造訪日期: 2020年4月
感謝 peachy_sharing
2020年1月30日

喺美國同卡塔爾都食過好好食, 香港呢個係美心集團franchise, 一來質素差左, 二來就較返香港portion細碟左好多. 黑心集團就唔好幫襯啦

造訪日期: 2019年9月
感謝 calebleung
2020年1月26日 透過行動裝置

每次經過都好想試吓,但晚了就很多人排隊等候,所以今次6點前到達,唔洗等立即有得食,每樣食物都想試,但今次得3個人,所以唔可以叫太多款,下次一定要約一大班朋友再食過。

造訪日期: 2020年1月
感謝 HenryGoGoGo
2020年1月17日 透過行動裝置

早前去過Dubai的cheesecake factory,發現HK的也不錯,感覺統一。想不排隊直入,可以揀下午茶時段。這裡的食物份量大,兩人order 了starter和pasta 各一,已經好飽,水準方面確是美味。

造訪日期: 2020年1月
感謝 852tsuil

查看過芝樂坊餐廳 (海港城)的旅客也查看過

去過芝樂坊餐廳 (海港城)嗎? 請分享你的經驗!