我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“香港觀塘私房菜”
御膳私房菜的評論

御膳私房菜
香港排名第543 (共16,456家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
餐廳詳細資料
周圍地區: 觀塘區
3 週前評論

今日公司食飯 喺觀塘一間私房菜包咗房 食咗一餐好驚喜 老闆同事都好滿意嘅私房菜😝 呢度我嘅餸菜都好特別,一嚟到嘅前菜有青瓜手撕雞同埋滷水大腸牛肚,真係色香味俱全,滷水汁嗰隻五香味好重,唔錯。
廣東人的確有好多方法整雞,佢呢度連埋金華火腿一齊整 多咗陣鹹香味,將隻雞提升咗一個層次啊😆
海鮮方面,佢有薑蔥炒蟹好有鑊氣,先炸後炒嘅方法,肉質好實淨!炸魚無骨之餘仲好酥好香脆!
另外佢個花膠雞燉湯真係不得不提,好香濃 飲完之後嘴唇仲有少少膠質痴住🤪🤪
食完呢餐大家都一致好評,而且佢仲免開瓶費提供埋酒杯冰桶,啱晒我哋一班酒鬼同事,餐廳仲可以根據我哋嘅口味去調整菜單 服務都幾貼心,下次屋企人生日或者朋友食飯都可以考慮😆

• 划算度
    • 氛圍
    • 服務
    • 食物
感謝 Foodie_ooli
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (22)
旅客評等
旅客類型
月份
語言

4 - 8 則評論,共 50

4 週前評論 透過行動裝置

公司想搵間有質素既私房菜食個飯~
朋友推薦呢間主打食海鮮~日日新鮮到貨
2~12人既套餐都有
亦都可以講個budget 比酒家
跟據大家口味~彈性安排
最正既係小朋友唔計一個人頭~
可以單點比佢地~

🐷五製蔥油黑毛豬伴伊麵~黑毛豬既油脂香同蔥油mix埋一齊,層次豐富,伊麵吸晒d精華。

🐵新出湯品✴️猴頭菇當歸天麻瘦肉湯
濕氣重人士真係要試下~仲健脾養胃~真材實料

脆皮玻璃乳鴿~皮脆肉嫰多汁

臘味糯米蒸大肉蟹~
蟹鉗超厚肉,蟹肉一梳梳
臘味糯米飯糯可口

如果唔鍾意蒸可以試下🔽🔽
避風塘炒(特辣,大辣,中辣,小辣)、麻辣水煮、薑蔥上湯炒、即磨胡椒炒、梅子果皮蒸、蒜蓉粉絲蒸、豆豉涼瓜焗(預定)、花雕蛋白雞油蒸(+$20)、十八香炒、古法蒜子焗,十多款總有一款啱你口味

🌟提提大家以上兩款記得預定~
脆皮玻璃乳鴿每日限量五隻架咋🌟

滷水拼盆~包括手撕雞,豬大腸,金錢肚
蒜蓉粉絲蒸蟶子皇~鮮甜肥美,蒜蓉粉絲吸晒d精華,撈飯一流

上湯浸時蔬~蔬菜爽口新鮮

啤酒梗係要飲冰凍既,呢度卡有提供埋冰桶酒杯

🦐流沙黃金大海蝦~
蝦外層裹滿咸蛋黃~超邪惡😈大蝦肉質彈牙

相信大家都鍾意相機食先📸
依家上載去任何社交平台仲可以換汽水

另外店家歡迎帶酒嚟,免開瓶費,帶其他任何飲品都歡迎,係呢度慶祝生日仲免切餅費,全店免加一👍👍

呢樣更加估唔到帶壽桃包嚟蒸都唔收費用

🥂歡迎自攜飲品/酒類

造訪日期: 2024年10月
感謝 Roving55545021290
2024年9月28日 透過行動裝置

工作繁忙, 做到好辛苦, 辛苦搵來自在食, 一日忙碌過來, 就去要公司附近私房菜, 食返一餐好.

御膳, 位於觀塘區敬運工業大廈12樓, 餐廳有電話訂座, 仲要免開瓶費, 免切餅費, 免加一, 餐廳仲有好多菜單選擇,好多款式,性價比相當高,仲可以幫客人設計菜單, 散點小菜,叫餸食飯,帶2支啤酒上去同周事啤一啤一流

上湯澳洲龍蝦,蝦肉實淨彈牙好食, 龍蝦新鮮啖啖肉

避風塘炒大肉蟹, 一睇就知傅統做法, 味道濃郁, 蟹肉結實好食

士多啤梨骨,酸酸甜甜開胃好味, 排骨肥瘦適中, 經典必食之選

蟹油銀芽炒麵 – 粉麵非常乾身, 不會感覺油膩

感謝 Akikie2020
2024年9月19日 透過行動裝置

觀塘私房菜 – 出色的荷乳雞
中秋友好共聚, 朋友話要係觀塘附近食餐好, 咁緊係提前訂御膳, 訂檯之後同餐廳店員溝通,除左叫套餐仲可以散叫小菜,最新出嘅[荷乳雞]要提前預定,咁就只預定左呢隻雞,用清遠雞包住乳鴿、飯、鹿茸菌,有荷葉香味,清遠雞好漲身,肉質彈牙,裡面有乳鴿,飯,同鹿茸菌,好香,咁多功夫,唔怪得要提前預定,中菜要創新好難,御膳就成日都會有創新嘅煮法
嚟到就睇餐牌,再點左豉椒炒蜆,菊子魚, 白胡椒爆炒南非鮑魚, 流沙黃金蝦, 蟹油銀芽炒飯
豉椒炒蜆, 好有鑊氣, 惹味, 乾淨無沙, 新鮮, 正
菊子魚,都好特別,就試下,東星班起肉,配特製柚子醬,肉質鮮嫩。由於即場點,由新鮮劏魚到制作,大約都需時要20分鐘, 心機菜值得一等。
白胡椒爆炒南非鮑魚,必食之選,問餐廳店員了解何為爆炒,原來係大火猛炒鮑魚,就可以保留到鮑魚原有嘅鮮味
流沙黃金蝦, 大蝦原隻大大隻上碟, 表面鋪滿咸蛋黃, 蝦肉保持彈牙好食, 咸蛋黃味道一流
蟹油銀芽炒飯,乾身,蟹油夠香, 唔會感覺太油膩

感謝 andychan9980
2024年9月19日 透過行動裝置

呢間私房菜喺觀塘敬運工業大廈13年,冇分店,冇搬鋪!坊間有啲類似店名,大家千其唔好去錯啊!

私房菜嘅海鮮係每日新鮮到貨!好有水準!👍🏻
特別嘅菜色就要要預定!所以一定要訂位呀!
聽老闆介紹,因為制作需時,例如脆皮玻璃乳鴿,炸子雞就要整3日,係限量供應,有品質保證!

餐廳會為客人度身訂做菜單,主打海鮮!

茅台醬香炆嫩鴿
非常有特色的菜式,乳鴿非常入味,肉質非常嫩滑!

即磨胡椒炒大肉蟹
新鮮的大肉蟹,肉質啖啖肉!非常夠鑊氣!

花膠響螺煲雞湯
滋潤養顏的足料湯水,非常滋潤!勁好飲呀!

芝士焗澳洲龍蝦
龍蝦啖啖肉!芝士伊麵,做得很好!份量亦非常多!

五製蔥油黑毛豬伴伊麵
人多時候最啱食!非常創新的小菜!很惹味!

極黑豬叉燒揚州炒飯
叉燒係即燒,炒飯粒粒分明,有鑊氣有水準!

宜家餐廳做緊promote,post食物嘅相去任何社交媒體都可以換汽水!正呀!

感謝 Nothinghappierthan

查看過御膳私房菜的旅客也查看過

去過御膳私房菜嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單