“超抵食高質泰式串燒”
Grill的評論

Grill
香港排名第3 (共211家小吃)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
4 週前評論 透過行動裝置

依間串燒成日同係中環返工嘅朋友食,食過幾次,我覺得超好味,想食串燒果時一定係食依間
依個餐係必叫,好抵食!泰式串燒配炒飯和雜菜$70,啲炒飯炒得好正宗好香,唔會太咸包咗3串串燒,分別係豬、牛、雞,最出色係個雞,雞肉好嫩,啲雜菜都夠熱度,唔會凍冰冰咁。Yummy!
最出色嘅係白鱔$60同埋燒菠蘿$22,白鱔唔會太過軟又燒得好香,燒菠蘿好甜又大嚿,必叫!之後仲有大花蝦$70,超大隻!燒雞翼兩隻$22好抵食,雞翼皮燒得好靚,剛剛好,雞翼啲肉好多汁。仲有有機蘆筍$22,平時蘆筍都賣得好貴,咁樣即一串真係好抵食呀!魷魚$25個汁好特別出邊冇食過,牛仔骨$43,好多肉,唔係成排骨咁野飲方面就叫咗杯龍眼冰,$25,啲龍眼好大粒,又唔會太多冰配啲鹹嘅燒嘢食飲啱晒!

感謝 emptyrose

2020年6月30日 透過行動裝置

離遠就望到’’GRILL’’個大招牌,招牌下面火光熊熊, 加上傳出陣陣燒烤味,忍唔住入去整返幾串頂頂肚先啦!

諗住叫個小食+串燒,見到隔離枱啲嘢食咁吸引,點忍⋯⋯
去骨海南雞飯 $70 ~ 去骨海南雞(雞翼除外)啖啖肉,肉汁豐富,雞油飯比一般的少油,冇咁油之餘又不失香味!☝️
泰式串燒配炒飯及雜菜 $70 ~ 豬、牛、雞肉各一串,外皮焦脆,炒飯上枱仲出晒煙,泰式醬油包住每粒飯,色香味俱全,好味呀!
泰式酸辣豬頸肉沙律 $65 ~ 呢個都好驚喜,濃邊豬頸肉作為冷盤出面少有,酸酸辣辣,夾埋芫茜、香芹、紅蘿蔔絲,爽口過癮!
各式串燒 ~ 即燒串燒脆卜卜,蝦餅、雞翼好入味,配埋自家製泰式醬汁,同喺泰國食嘅一樣味!

感謝 Shylau01
2020年6月29日 透過行動裝置

今晚同男朋友黎到中環食呢間食泰式串燒。我地叫左一個泰式串燒配炒飯及雜菜,其它就叫晒串燒: 雞中翼、雞皮、豬頸肉、牛仔骨、有機露荀、魷魚鬚、大花蝦、白鱔。
泰式串燒配炒飯及雜菜屬於印尼豬肉,飯粒偏濕,辣辣地。牛肉、雞肉、豬肉串燒有各一串,後兩者比較出色。尤其係豬肉,整到好似蜜汁叉燒甘,好味。
左至右: 大花蝦、豬頸肉、白鱔、有機露荀。大花蝦大大隻,豬頸肉爽口,白鱔肥美,有機露荀燒得岩岩好。
左至右: 魷魚鬚、雞皮、雞中翼、牛仔骨。魷魚鬚彈牙,雞皮十分邪惡,雞中翼入味,牛仔骨甜甜地。

感謝 chichi330
2020年6月26日 透過行動裝置

蘭桂坊附近酒吧林立,好多人放工都會黎呢道食下野飲番杯chill下,但除左酒吧,仲有呢間係遠處已經聞到勁香bbq嘅味泰式串燒吸引到我黎到首先係門口揀左野食先再搵位坐,雖然食串燒為主,但都有幾款飯同沙律選擇,唔洗淨係食串燒咁dry​

感謝 sinsinyym
2020年6月25日 透過行動裝置

今天約了朋友在中環食晚餐,去左朋友介紹的串燒餐廳,我們平日晚上大概7:00去到,間舖冇乜人,立即影左D相,15mins之後可以差不多坐滿人了,全店的桌椅和是bar枱的高度,如果真的不喜歡,可以坐室外,都幾有氣氛架。

呢間餐廳主要食串燒,飯,和沙律。等我逐一介紹下:

去骨海南雞飯$70
海南雞非常滑,油飯很香,配上醬汁,絕對是回頭之選

青木瓜手撕雞沙律$70
沙律很清新,酸酸甜甜,夏天食一流

串燒包括:雞肉、牛肉、豬肉、雞中翼、豬頸肉、牛仔骨、有機露筍

串燒整體都很高水平,燒烤不會太濃,但也很夠火喉,非常惹味,配上唔同口味醬料,每一啖都有驚喜,而且份量十足,我地2個人食左大概$350,好夠飽

感謝 Bon_vivant6

去過Grill嗎? 請分享你的經驗!