“肚餓好去處的串燒店”

肚餓了串燒烤焗專門店
香港排名第869 (共15,448家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月11日 透過行動裝置

好耐冇去燒嘢食啦!而家想去又怕熱,老公話不如去食串燒,佢知道尖沙咀有間叫肚餓了串燒烤焗專門店,食物質素唔錯又唔貴,咁就一齊去試吓!芝士燒虎蝦、金黃醬虎蝦:將大大隻虎蝦開邊,放入醬汁燒至金黃色,蝦肉鮮甜彈牙,芝士十分惹味,自家製芝士金黃醬加上粟米同沙律醬酸酸甜甜,有口感又好味!芝士廣島蠔:蠔肉有芝士香味之餘又唔會腥,口感柔滑。芝士扇貝:芝士真的是百搭,燒焗海鮮好夾,扇貝亦不例外,好惹味。
肉汁燒雞翼,金黃色的雞翼,外皮香口,雞肉嫩滑有肉汁。燒玉子(芝士蟹籽):厚身的燒玉子上面放上芝士和份量不少的蟹籽,玉子口感香滑,蛋味濃郁,芝士還可以拉絲,蟹籽增加口感。羊仔柳大大串抵食,完全冇羶味,加咗孜然粉又香又惹味!
免治雞肉棒:已經調味的免治雞肉外皮香脆,有軟骨的爽脆口感。原條鰻魚:採用原條鰻魚用特製醬汁烤香,十分惹味!

造訪日期: 2021年5月
感謝 waikuen16

2021年3月25日 透過行動裝置

疫情終於冇咁嚴重可以出去食飯,所以去咗尖沙咀食串燒。朋友搵咗呢一間肚餓了串燒專門店,之前有食過今次encore,食物嘅質素仍然冇令人失望。

首先嚟嘅係雞泡魚乾($49),每次食串燒都會叫呢個雞泡魚乾去送啤酒。雞泡魚乾食落好香口,而且燒到微微焦香超正,用來做前菜一流呀。

之後嚟嘅係柚子雞翼($30)同埋鹽燒牛舌($68)。柚子雞翼$30有兩隻,而且雞翼燒到仲好juicy,啲肉唔會燒到乾晒。而且配上柚子醬十分好食。柚子將會令到雞翼食落嘅感覺冇咁油膩。係一個好好嘅配搭。

至於鹽燒牛舌同樣地用上厚切牛舌,牛舌上邊灑上鹽同埋黑椒一齊燒。唔使用好特別嘅調味已經可以帶出牛舌嘅美味。

鹽燒秋刀魚($38),秋刀魚係我另一個每次食串燒佢會叫既食物。但係以往食過既餐廳好多都處理得唔好,劏開咗個魚肚,搞到其他地方都變得好苦。好彩「肚餓了」冇搞到成條魚都變得苦。唔錯唔錯

另外我哋今日仲特別叫咗個燒蠔拼盤($178),個燒蠔拼盤有六隻,就會分別有齊以上六款唔同口味嘅燒蠔我自己就覺得蒜蓉燒同埋黑松露香菇醬燒蠔最好食。

最後不得不提嘅就係蒜蓉茄子($49),因為我本身係一個好鍾意食蒜蓉嘅人,呢個呢個蒜蓉茄子上面鋪上大量嘅蒜蓉再拎去燒。所以個茄子燒到好有蒜香味,而且仲燒得啱啱好

總括而言,肚餓了仍然維持到應有嘅水準,相信下次再想食串燒嘅時候都會揀返呢一間。

造訪日期: 2021年3月
感謝 bornforgoodfood
2020年11月27日 透過行動裝置

原來已經有一段時間沒有吃串燒, 昨晚與朋友想搵個地方一邊食串燒一邊傾計, 突然想起肚餓了串燒烤焗專門店, 就即興去食。 大家揀自己喜歡的串燒,鹽燒牛舌$68、金菇牛肉捲$39、雞肉串$39、香燒餃子雞翼$49、蒜蓉廣島蠔$68、 蒜蓉茄子$49、燒韮菜$25、蜜糖廣島蠔$68、罐裝烏龍茶$18、罐裝檸七樂$18。

⭕鹽燒牛舌~ 牛舌厚切, 食串燒最鍾意點牛舌。

⭕金菇牛肉捲~ 燒得剛剛好有肉汁, 有三件份量都唔少。

⭕雞肉串~ 啖啖肉, 入口嫩滑好味。

⭕香燒餃子雞翼~ 明太子餃子雞翼, 少少微辣 最惹味。

⭕蒜蓉廣島蠔~ 入口juicy又肥美, 新鮮。

⭕蒜蓉茄子~ 每次必點蒜蓉茄子, 蒜蓉和茄子兩者的味道是最夾的。

⭕燒韮菜~ 朋友很喜歡吃燒韮菜, 這裏燒得很嫩滑。

⭕蜜糖廣島蠔~ 稍為有點燒過時間, 廣島蠔乾了少少。

⭕罐裝烏龍茶~ 我飲烏龍茶, 可以去膩。

⭕罐裝檸七樂~ 朋友的檸七樂, 不太甜幾好。

約埋三五知己吃串燒,一邊傾計一邊飲嘢, 過了一個開心的晚上。

肚餓了串燒烤焗專門店
地址: 尖沙咀亞士厘道17-19號6樓

2  感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年11月14日

雞肉串
肉質軟嫩適中,份量非常大,想再點一份時卻已經買晒了。大受歡迎啊。

牛舌
非常厚切咬下之後非常非常Q彈,味道偏鹹但非常美味, 十分推薦。

蟹籽芝士玉子燒
比想像中大份非常多,香味撲鼻,好吃而且口感綿密清爽。

蒜香茄子
烤好的茄子上鋪滿滿的蒜蓉,每口咬下都有濃郁的蒜味。味道很棒很重口味,推薦給喜歡吃大蒜的朋友們。

整體而言,食物種類很多,味道都算不錯而且價格平易近人。

感謝 Jumparoundtheword
2020年11月5日 透過行動裝置

蒜蓉茄子 - 全晚我最鍾意的食物,蒜蓉燒到黃金,蒜味細心地滲入到茄子肉內,非常入味。茄子夠熱,絲絲相連,濕潤香口。
原條饅魚 - 原條!燒得靚味道正,大大隻又厚身,啖啖肉夫復何求。
食燒物當然少不了雞翼,這裡口味選擇多,我們一連叫了4種:肉汁燒雞翼(兩隻)、蜜糖雞翼(兩隻)、勁辣跳舞雞翼(兩隻)、柚子雞翼(兩隻)。柚子味意外地夾又好清新,勁辣味好過癮辣得勁。最重要是辣熱熱,燒到juicy 不乾柴。
免治雞肉棒 - 帶有雞軟骨的脆感,一邊咬一邊傾天
安格斯牛柳粒、金菇牛肉卷 - 牛魔王必點,牛香滿溢
芝士丸 - 我每次都會點芝士丸,拉絲效果一流
燒玉子(芝士蟹籽)- 有玉子、芝士及蟹籽,creamy 又飽足,$38 抵食次之選。
除了燒物,也有充滿香港特色的啤酒。環境暗暗地非常適合談天說地!

2  感謝 mandycR6115FB

查看過肚餓了串燒烤焗專門店的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過肚餓了串燒烤焗專門店嗎? 請分享你的經驗!