“超抵食韓燒放題🤤”

Grill n More (油塘)
香港排名第5,326 (共15,458家餐廳)
價位: US$6 - US$26
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 觀塘區
描述: 日韓無煙網燒自助餐,匯萃約100款世界各地美食,包括燒肉、海鮮、刺身壽司、中西甜品等,供客人任燒任食。盡享人氣韓式護心肉、蔥醬油牛胸腹、和風一口牛、極上牛肋骨、牛舌、蜜汁叉燒、韓式五花腩肉等;海鮮包括海蝦、龍脷、鯖魚等;空運日本刺身包括吞拿魚、八爪魚、鱆紅魚、三文魚、劍魚腩等,食材新鮮。Grill n More引用高成本的日本製無煙網燒,令客人燒烤時不會全身煙味。環境舒適,潮爆裝修豪華型格,座位數達200個,令你坐得夠曬舒服,朋友聚會首選。
2021年5月30日 透過行動裝置

都幾大間 全部都係自助形式 食物選擇都幾多熟食區有炸物同熱茸 仲有小食同沙律 另一邊就係肉類:牛舌 一口牛 五花腩 雞翼等~

大部分肉類都已經醃過 所以都已經好夠味 特別係牛肋骨 夠味同咬落都好易入口~~而牛舌屬於薄切果種 油脂剛好 我幾鐘意 ‍♀️三

最估唔到係有自家甜品 冬甩同抹茶餅 覺得唔錯 仲有韓國雪條食 有我至愛既蜜瓜味!!
總結,
食物質素雖然一般 但咁既價錢有咁多野食都差唔多 想平平地食下韓燒都係唔錯選擇~

造訪日期: 2021年5月
感謝 vvvfoodies

2021年5月5日 透過行動裝置

疫症去唔到燒嘢食? 我去咗油塘大本型商場,有間好抵食嘅燒烤放題 晚市只係$178 就可以食150 分鐘,悠悠閒閒咁食。

餐廳樓底高,空間感足,無咩油煙味,牆上仲有好多色彩繽紛嘅畫,令人感覺好有生氣

餐廳有大量熱食、炸物、湯飲、刺身壽司、烤肉(牛肉、金沙骨、雞翼等)、海鮮、精美甜品、雪糕、梅酒清酒飲品等選擇~

➡️甜酸醋,有豬手,仲有蛋,煮得好入味,酸酸甜甜好開胃
➡️韓式炒粉絲,炒得好乾身,粉絲夠彈牙,配料夠多
➡️雞翼有幾種味可以揀,每款都大隻肉厚
➡️牛舌切得薄又大件,食落爽口又夠香
➡️燒八爪魚~~好爽脆又鮮甜
➡️除咗甜點,仲有好多雪糕雪條種類,大腳板、朱古力脆皮、蜜瓜、芒果、椰子味等
➡️飲品有我鍾意嘅清涼爽

地址:Grill n More
油塘高超道38號大本型地下G30號

造訪日期: 2021年4月
感謝 agnesstorytelling
2020年11月2日 透過行動裝置

今日放假諗住同屋企人食餐好嘅,見到油塘大本營有間平價韓燒 — Grill n More,於是就決定book位去試吓

- 喺OpenRice買咗coupon,平均每人$ 128。肉類選擇超級豐富,有鴨胸,牛肉粒,豬扒,雞翼,超級多選擇海鮮食材都唔錯,有青口,八爪魚
- 熟食方面款式多元化,有韓式炒粉絲(微辣,有驚喜),泰式酸辣鳳爪,多春魚,咕嚕肉,炸雞翼,豬腳,壽司卷等等
- 甜品方面都唔錯,有韓國雪條(試咗椰子同士多啤梨味),大腳板雪條,啫喱同西餅

咁親民嘅價錢就試到咁多嘢,同埋質素都唔錯真係好超值!

造訪日期: 2020年10月
感謝 bon_bon_foodie_zone
2020年2月27日

在將軍澳吃過這間的另一店鋪,那次用餐是很滿意的,燒烤肉很美味,其他熱盤也不差。這次來油塘的分店卻差太遠了,不論烤肉與熱盤都比不上將軍澳的店鋪。

造訪日期: 2019年10月
感謝 sorosin
2019年10月5日

假日晚上來到,很多人等位,半小時後坐下,熟食沒有試,只吃燒烤,肉類有很多選擇,但是味道真的一般,與街市凍肉鋪的肉亦無分別,將軍澳店比這間好很多。

造訪日期: 2019年8月
感謝 sorosin

去過Grill n More (油塘)嗎? 請分享你的經驗!