“清新輕盈西餐廳👍🏻”
野玩田店的評論

野玩田店
使用外送服務
香港排名第552 (共15,375家餐廳)
價位: US$60 - US$500

重12安士嘅頂級西冷牛扒上枱
確實係有啲份量
厚切令到牛扒就算燒完之後
都充滿咗肉汁嘅香味
再配上黑松露燒汁,無敵
建議喜歡咀嚼牛扒嘅朋友點菜
西冷牛扒本身就唔係特別軟熟嘅肉質
所以點菜嘅時候要留意

香煎日本頂級帶子伴青瓜莎莎
頂級帶子煎嘅時間啱啱好,外脆內嫩
再配以清新嘅青瓜莎莎
成個餐前小食俾人感覺清新開胃

海蝦龍蝦汁意大利飯
海蝦大隻爽脆
意大利飯配淡淡龍蝦汁
而且份量都唔少

菠蘿黃金樹
個杯好高,影相打卡好得意
係一個好濃味嘅菠蘿沙冰
每一口都係衝擊住菠蘿香味

烏龍茶蛋糕配Movenpick雲呢拿雪糕
蛋糕係少少濕嘅質地
蛋糕有香濃嘅烏龍茶味
配雲呢拿雪糕,香軟順滑

造訪日期: 2021年4月
感謝 Compass64051209628

2021年5月4日 透過行動裝置

下午茶間想吃點東西,在I Square食肆樓層覓食,發現店舖在這裡開了新店,充滿田園氣息環境挻大的。下午茶時間套餐,而且價錢不貴,還餐還可用優惠價升級飲。

野玩田店Tea Set HKD$268,包括四款咸食和五款甜食,另有兩杯飲品附送,也可以用優惠價升級飲品。套餐供應時間為1430-1700,平日去人流不多較舒適。

咸食:芝士蘑菇雞翼/蟹肉酥盒/炸蝦卷/燈籠椒多士。每一次咸食各具特色,最喜歡吃的是芝士蘑菇雞翼,雞翼是去骨版本,把芝士混入雞肉裡,口感豐富味道更香。蟹肉酥合和炸蝦卷的外皮酥脆,但不會感到油膩。燈籠椒多士面頭有三色切片,多士塗上牛油和蜜糖,所以味道是甜甜的,多士的口感帶點脆。

甜食:柚子奶凍/合桃蛋糕/雜果撻/檸檬林明頓/香脆曲奇。吃完咸食當然是吃甜品。合桃蛋糕和檸檬林明頓蛋糕鬆軟,合桃的有咬感,林明頓蛋糕酸酸甜甜很開胃。柚子奶凍奶味香濃,口感滑身。雜果撻鋪滿雜果,中間有吉士醬,撻樣是曲奇底,所以口感脆脆的,整體味道酸酸甜甜。

熱朱古力咖啡 HKD$12,朱古力咖啡雖然沒有有美美的拉花,但咖啡味道香濃,朱古力味道不會太甜,沒有蓋過咖啡的香味。

熱桃膠雪燕紅棗 HKD$12,這杯飲品味道甜甜的,既暖胃又滋潤的美顏飲品。而具有天然美顏之功效,因為裡面有豐富的膠原蛋白,很適合女生飲用❤。

這個下午茶套餐味道不錯,而且價錢不貴。可以悠閒地吃個下午茶,跟朋友慢慢享用嘆嘆咖啡真享受。我們是第一餐吃這個,但也吃到飽飽的☺。

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 CHINGCHINGJAIII
2021年4月29日 透過行動裝置

【野玩田店 (尖沙咀)】

又同朋友來左野玩田店啦☘️,農舍花圃設計,很多花花草草,舒心寫意❣️
呢度的午市套餐已經包括自助沙律甜品美食吧,CP值相當高❣️

香烤紐西蘭肉眼扒配芥末籽汁及薯條($178)
牛肉肉味香濃,肉質軟嫩多汁,粗薯條香脆可口,一道相當稱職的菜式!

燈籠椒雞肉芝士汁意大利飯($158)
芝士汁濃郁,雞肉和配料比例很好,雞肉算多,飯粒有咬口!

熱黑糖桂圓蕎麥☕️(+$12)
內裏有很多桂圓肉和蕎麥,足料飽肚

薑汁蘆薈蜂蜜(+$12)
薑汁辣辣地,蘆薈蜂蜜香味十足,相當暖胃

自助沙律甜品美食吧(單點$128,午餐免費包埋自助吧)
自助區食物選擇算多,有數款沙律生菜,多款沙律配料、凍肉、煙三文魚、湯品和水果等⋯而甜品和小食則會不停轉款,例如有日式海帶、味付蜆肉、秋葵、麻醬豆腐、朱古力蛋糕和布甸等⋯

餐廳:野玩田店 (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓307號舖

造訪日期: 2021年4月
感謝 tomandcharlie_diary
2020年11月29日

佢係隱身係K11 2樓一個角落架!

入去個環境、顏色令我好鐘意,好舒服

一黎就有包包食喇
好鬆軟,唔係講笑,同埋香甜,初初以為佢係有棗泥加左入去問過話有啲餡同松子仁咋,我就食唔到一粒粒松子仁,但好鐘意~佢可以refill一次,第二次仲好貼心拎左個黑芝麻味嘅比我試,呢個無餡,彈性較強

咁一開始就滿意,接落黎都唔會失望嘅,主食推介係帶子蕃茄意大利飯~

色:好靚
香:未食就聞到香噴噴番茄味
味:佢有唔少椒粒同洋蔥粒,意大利米大粒,加埋啖啖都係香,同埋醬汁好香濃個帶子個人覺得正常,未係好靚,但個飯同汁係我想再試的

酥皮番茄忌廉三文魚,皮係香酥脆嘅,但三文魚略嫌腥左少少~~

仲有杯朱古力,佢係用黑糖,較香濃,同埋泡沫係多到你睇唔到啲液體係咩色,正

造訪日期: 2020年10月
1  感謝 tastetry
2020年11月12日 透過行動裝置

尖沙咀的野玩田店,以野外生活為主題,採用新鮮的本地食材、肉類、可持續發展的海鮮。最近餐廳推出超值優惠,晚市堂食會有75折優惠!!非常吸引。

牛仔肉配惹菌闊條意大利闊條麵
牛仔肉非常軟淋,闊條意大利麵軟硬度煮得適中,掛滿好味的醬汁。

芝士蘑菇釀雞翼
四隻大大隻的雞翼,雞翼煎得外脆嫩,包著溶了的芝士同蘑菇,口感豐富,值得推薦。

炸魷魚圈配千島醬
魷魚圈份量好很多,炸到金黃色,口感香脆,配味道微酸的千島醬更惹味。

鮮果窩夫配Movenpick雲尼拿雪糕
色彩繽紛的賣相非常吸引,窩夫外層脆裡面軟軟的充滿蛋香,還可以配上Movenpick雲尼拿雪糕、吉士醬、鮮草莓、奇異果等一起吃。

野玩田店
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖

造訪日期: 2020年11月
12  感謝 delish_hk

去過野玩田店嗎? 請分享你的經驗!