“慢煮名菜”

Cosmos Restaurant & Bar
訂位
線上訂購
香港排名第1,828 (共13,784家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
3 週前評論 透過行動裝置

位置在尖沙咀寶勒巷,港鐡尖沙咀地鐵站 P3 出口直行三分鐘即達。店舖清潔,食物新鮮,較喜歡慢煮脆皮咸豬手,美味可口多汁,性價比高。在現今疫情嚴重下,多多支持呀!

造訪日期: 2020年5月
感謝 ic7_2000

2020年3月25日 透過行動裝置

位於尖沙咀地鐵站附近,在漆咸道南,交通方便。店舖裝修雖然和其他餐廳酒吧沒有什麼特別,但是店員殷勤有禮的態度和食物的質素令我心動。點了羊架和牛仔肉。非常可口新鮮。午餐兩人不需要二百元,超值!力推!謝謝!

造訪日期: 2020年3月
感謝 ic7_2000
2020年2月29日

Drink:
Peach Sunrise&passion fruit soda
兩杯飲品都不錯,我較喜歡有熱情果那一杯,因為較酸甜,適合我的口味!

芝士忌廉汁焗田螺
非常濃厚的芝士醬,你可以看到有拉絲的效果,由於幾乎所有菜式都是熱上,所以很適合冬天吃!田螺的味道完全被芝士覆蓋,所以吃不出田螺的味,但芝士味就很濃烈!

凱撒沙律配煙三文魚
沙律菜是平常的蔬菜,醬汁就是酸甜的香沙律醬,跟煙三魚的味道配合!

鐵板黑椒牛柳粒
呈上來時才淋上黑椒汁,牛肉煎得香口軟霖,而且是一口牛肉,不需要再切,很貼心!

暖心朱古力布丁
這是一個熱的Brownie 質感的布甸,所以內裏非常濕潤,有濃厚的朱古力味,但又不會過甜,兩個人分吃就剛好!

造訪日期: 2020年2月
感謝 ying0564335
2020年2月21日

德國鹹豬手配蜜糖芥末籽汁 $268
鋪頭既招牌之一,外皮酥脆,筋肉位軟嫩爽彈,蜜糖芥末汁酸酸甜甜,而且豬手味道唔係死鹹,唔錯。邊位焗到有少少乾,但如果配啤酒食既話應該會幾中意。我就勁中意豬手下面既忌廉薯蓉,好香滑。仲有薯角、酸椰菜絲、洋蔥、蕃茄仔呢啲配菜,兩個人好夠食。
巴馬火腿忌廉汁意粉 $148
Parma Ham風乾得唔錯,好香口,
鹹香味突出但唔會搶哂意粉既忌廉味,
意粉煮得岩岩好,接近Al dente。

造訪日期: 2019年10月
感謝 kath_foodiary
2020年2月10日 透過行動裝置

週末相約好友食個late lunch,放鬆心情Chill一下, 嚟到寶勒巷呢間 Bar and Restaurant,裝修型格有品味,情調唔錯 啱曬我哋傾下偈!

嚟到酒吧梗要飲杯嘢,日頭唔飲酒,就點咗兩杯mocktail。Peach Sunrise同 Summer Fruit Tea 兩杯都冇酒精,鮮果 味清新怡人,味道偏甜,色彩斑斕夢幻,滿足我打卡癮!

咸豬手蜜糖芥末籽
即叫即做熱辣辣,咸豬手炸得外皮卜卜脆,皮肉之間有一層薄脂肪,油脂甘香, 內裏肉質嫩滑,份量十足啖啖肉,大快朵頤!

海鮮意大利飯
海鮮材料豐富,有蝦、蜆、青口和帶子 , 清甜新鮮,爽滑彈牙。意大利飯軟熟綿綿,吸收海鮮湯汁精華,香口惹味,令人愈食愈想食!

造訪日期: 2020年2月
感謝 foodiehumprey

去過Cosmos Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!