“尖沙咀 旺角 美食攻略 高水準韓國菜 Outdark 韓式炸雞 炒年糕 鍋物 泡菜鍋 韓式烤肉”
Outdark的評論

Outdark
使用外送服務
香港排名第770 (共15,375家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

今日係尖沙咀行街,想搵食去厚福街
走上樓上鋪,我地都想食韓國菜
所以隔左幾個月又再過黎食
而家佢地仲換左餐牌加左新菜式
一於試下,估唔到幾好食喎~
炸雞份量超大,以前領教過,今次就唔食了
兩個人睇完餐牌選了一個飯卷,炸醬麵,烤牛肉
而家肉類多左烤肉,豬腳,牛腸牛肉豬肉
係本來既餐牌上再加多一頁
夏天想食重口味D,試下佢個炸醬麵

先上飲品,飲住可樂加杯芒果SODA先
出面30幾度熱到人都溶化了...
環境方面,如圖中,有隔版分開,好過用透明板

第一道菜先上韓式烤牛肉

墊底有年糕同金菇,辣青瓜,辣椒片
上面放滿大量牛肉片,食到淡淡麻油香
韓式,有醬油,蜜糖,蔥蒜芝麻香
先醃過再烤,9成熟,但不失肉味,甜甜地易入口
連埋年糕一齊食味道岩岩好,單吃味道偏單調
另外可配白飯食一樣好食

韓式炸醬麵

用豬肉碎,蔬菜,黑豆製成既醬汁製作而成
配埋青瓜絲同半隻雞蛋,仲有洋蔥碎
食材剪得太碎,好難夾,但個味道濃而不膩
香氣,色澤,味道有驚喜,唔辣大人細路都岩食

烤牛肉飯卷 $88

超足料
蛋,牛肉,青瓜,蘿蔔絲,生菜
札實既口感,食料多過食飯,好味道!
口感豐富,有脆有嫩既食材,牛肉帶甜
飯粒爽身有米香,紫菜夠脆身,每次都食

#Outdark (飛達商業中心)
Outdark (厚福街)
#outdarkhk @outdarkhk
#韓國菜 #韓式 #韓國炸雞 #韓式炸雞

造訪日期: 2021年5月
感謝 alex lam 林

2021年4月16日

今日妹妹帶我去一間很受韓迷歡迎的韓國餐廳,吃韓燒!

環境:餐廳門外有一個巨型的啤啤熊,有長走廊和一些座位供排隊客人使用,內部燈光暗黃,裝潢上設計了漫天星空的星星,顯得十分浪漫,還播放經典Kpop歌曲,感覺舒適寫意,氣氛輕鬆。

服務:客人的要求都盡量滿足!

晚市:
辣炒豬肉$288
賣相是相當吸引眼球,份量巨大,中間是韓式辣豬肉炒芽菜,豬肉拌韓式辣醬,帶點微辣,而下層舖有厚厚的大豆芽菜,芽菜跟豬肉的比例明顯過偏,感覺吃芽菜多過豬肉,畢竟現在豬肉昂貴,旁邊有紫菜米飯,拉絲芝士,泡菜等配菜。

煎蛋飯捲$98
這個飯捲一流,喜歡吃蛋的朋友不能錯過,因為有兩層雞蛋,中間和外面一層,厚度適中,蛋味濃郁,很適合我的口味!

飲品:mango Ade$34+Grapefruit$34
兩杯飲料都很清新解膩,但芒果的味道有香精感覺,不夠西柚的自然味道。

造訪日期: 2021年3月
感謝 ying0564335
2021年4月10日 透過行動裝置

【Outdark 】

又嚟咗outdark食韓國嘢啦,K Pop+ 韓國人Oppa員工‍‍,真係好啱依家出唔到國當去左韓國

辣炒豬肉($268)
豬腩肉片以韓式辣醬調味,混合了香蔥和洋蔥,底層放了清爽大豆芽,惹味同時健康旁邊配合韓式紫菜飯,超強拉芝,香炒泡菜

炭豚飯卷($88)
飯捲包裹在滿滿餡料,很喜歡他們用的炭燒豚肉,炭燒味為飯卷增添了風味

炸醬麵($98)
每次都會叫他們家的炸醬麵!Q彈有嚼勁,不會黏作一坨,餸菜醬汁夠豪邁大方!

造訪日期: 2021年4月
感謝 tomandcharlie_diary
2021年2月27日 透過行動裝置

在尖沙咀厚福街H8,有一間氣氛很好的韓國餐廳。適逢元宵節,午餐就食一餐好的、有氣氛的吧!
餐廳內是晚上滿天星星,很浪漫很有情調。這間餐廳晚市經常爆滿,所以今次午餐來,不用排隊。
兩個人食的話點一份鐵板燒就已經很夠。
今次吃了芝士炒雞Cheese Chicken,一個鐵板除了炒有很多材料:水牛車打芝士、韓國雞蛋捲、香炒泡菜、紫菜飯、韓式年糕,十分豐富!
炒雞及芝士各佔一半,芝士多到可以當扒食,啖啖肉的食法,芝士控必食呀。見證芝士由一粒粒,溶成一團,拉絲效果一流,超級正。
炒雞及年糕份量好多,兩個人差點吃不完,炒雞很香醬汁很有韓式的味道,年糕彈牙。
飲品方面,blueberry smoothie 有驚喜,飲到碎碎藍莓,milky 得來又好清新。Blue Lemon Ade 好靚,打卡一流。
一個鐵板加2杯飲品,這個午餐就已經很滿足!

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 keepfithk
2021年2月22日 透過行動裝置

拜年後無所事事,就同朋友去返呢間令我對韓國菜重拾好感嘅餐廳食early dinner

香蒜蜜糖炸雞($118)
除咗原味炸雞,就未食過其他,所以店員向我推薦呢款比較多人點嘅口味!炸雞炸得香脆又啖啖肉,淋上甜甜地嘅香蒜蜜糖醬幾惹味但朋友不好甜食,相比下會較喜歡原味!另外仲有薯條、薯角及薯格,配埋醃蘿蔔、茄汁及甜辣醬一齊食夠晒滋味

豬肉炒粉絲($88)
粉絲加入麻油,連同韓國豬肉、冬菇、洋蔥及蘿蔔絲等一齊炒,粉絲及蔬菜吸收咗肉汁後好入味,麻油味夠香,面層嘅芝麻粒令香味更突出,真係幾好食

東萊海鮮煎餅($118)
呢個煎餅真係每次必點蔬菜及海鮮配料多得誇張,與粉漿比例唔成正比口感又夠豐富,暫時與我食過嘅韓式煎餅無得比,真係好好食推薦

炸蝦飯捲($88)
之前食過炭豚飯捲,所以今次就試吓炸蝦飯捲除咗主要嘅餡料有分別外,其餘餡料感覺上差不多,都係有青瓜、蛋、醃蘿蔔及菜等,味道同炭豚飯捲差不多,一樣咁好食但如果醬料多返啲會更好!

Ice Peach($34)
飲品加入鮮檸檬片及薄荷葉,所以除咗有桃味外,仲有檸檬及薄荷味,味道甜咗啲,但呢杯飲品確係解渴嘅

最終又係份量多到要打包返屋企做宵夜

造訪日期: 2021年2月
感謝 dyiongw

去過Outdark嗎? 請分享你的經驗!