“韓式炸雞又一好選擇”
Dodam Chicken的評論

Dodam Chicken
香港排名第572 (共15,712家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2022年6月15日 透過行動裝置

韓式炸雞又一好選擇

鮑魚人蔘雞湯 ($168)
本身對於人蔘雞湯真係一般,因為覺得味道好甘,但呢個湯令我不停飲!
材料好足,鮑魚、雞髀仲有冬菇,各樣2件,個底仲有韓式粉絲,非常多。食呢個都覺得有3成飽。而且雞肉滑溜,唔鞋,加分。

海鮮泡菜餅 ($148)
海鮮泡菜餅好脆口,味道本身都夠,仲要好多塊,件件都長方形party size

三重芝士脆雞 ($205)
芝士控必點,每舊烤雞都有焗芝士包圍。另外仲有麵包入面裝住勁多芝士,切開之後,D芝士會流曬出黎,同D雞一齊食,好滋味。雞塊仲要冇骨,唔會炸到好老,同埋細細件但又多件,食極都有,都抵食嘅!

造訪日期: 2022年6月
感謝 littleprincess814

2022年3月5日

要趕係禁堂食6:00前食,我地就4點幾5點到就去到啦上菜嘅速度好快,賣相都幾靚餐廳氣氛都幾好,電視都會掛住韓國嘅打歌節目,更加會有韓國歌增添左韓國嘅感覺

☀️招牌甜辣芝士無骨烤雞
見到Menu大推呢一個,仲有朋友都幾想食呢一個咁我哋就叫咗呢個招牌菜啦呢個真係唔會令人失望!佢啲芝士真係會拉絲無骨烤雞真係好正,唔使驚有骨啖啖肉仲要呢個嘅甜辣醬真係有甜辣味!絕對唔係Hea出嚟係有韓國嗰種嘅味道

韓式炒牛肉粗粉絲
呢個真係幾好食!我覺得係會有韓國嘅味道!!同埋都幾鍾意佢隻粗粉絲,佢係扁既,4樓嘅感覺有啲似寬粉!煙煙韌韌咁好好味仲要佢啲炒牛肉超級多!又5會硬,勁易入口!份量仲要勁多

造訪日期: 2022年1月
感謝 yanyan1240
2021年12月10日 透過行動裝置

因為有 Openrice Pay 優惠,特別訂座於下午三點半入座,竟然只有一兩枱客人,安安静静的環境下,悠然歎韓式炸鷄,爽死。韓式炸鷄果然不一樣,㸃了蜜糖燒烤味和甜甜微辣味,熱騰騰地端上桌,垂涎欲滴,食慾大增,味道特出,鷄肉嫩滑。掛壁電視不停播着韓國偶像蹦跳的模樣,K-pop 真的厲害,揮低日本了。

造訪日期: 2021年12月
2  感謝 briann813
2021年11月23日 透過行動裝置

記得之前去過呢間食lunch幾開心的,前排同同事再去多次,發現原來而家有lunch set食,價錢超抵,七十幾蚊就食到半隻特色雞!

一坐低見到超多人點雞來share,就點了個蜜糖牛油香蒜焗烤雞(可以選烤or炸,但烤雞感覺健康點)。薄薄的雞皮上的蒜頭超香,而且大大粒,配上蜜糖香和甜香嫩滑雞肉,每一口都好滋味。

韓國海鮮湯麵的拉麵麵質彈口,還加了幾多黑松露,好香口。麵內好多海鮮,有青口、八爪魚、 蝦,還有蛋白,的確幾用心足料。仲有一碟炸雞食

餐廳的前菜是自己去夾的,可以控制份量,有泡菜同粉絲,味道都不錯。飲品都係自助的~

造訪日期: 2021年11月
感謝 cindycF9354PA
2021年11月17日 透過行動裝置

超邪惡炸雞仲要加咸蛋黃,不過好滿足如果你鍾諗食黃金炸魚皮,你都一定會鐘意依款,上碟都聞到好香咸蛋黃味,另外,炸雞的肉都好嫩好多汁

另外,依間店都好細心,有手套提供,唔洗怕整污糟隻手有一碟酸蘿蔔解油膩

芝士雞蛋卷
超多芝士,仲要拉芝,d芝士係咁流出黎
加埋上面我們嘅茄汁同芥末醬,超正!

另外,餐廳的裝潢都好靚,位置都好大,坐得好舒服,好岩一班朋友唱水食飯
我去果日係星期日 所以無set lunch,佢地平時set lunch都幾抵 觀塘做野既朋友好方便

造訪日期: 2021年11月
感謝 foodaily

去過Dodam Chicken嗎? 請分享你的經驗!