“鐵板”

百佳咖啡餐廳 (青衣)
使用外送服務
香港排名第3,783 (共15,461家餐廳)
周圍地區: 青衣
周圍地區: 青衣
2021年6月2日 透過行動裝置

Pokka Cafe (青衣城) (青衣)
青衣青敬路33號青衣城201舖

好耐冇食鐵板牛扒餐❤️,去完迪士尼出返青衣城搵食,見到呢間主打創意西日式料理的Pokka Cafe 好多分店,保證有水準,決定入去嘆番個鐵板餐☺️

店內裝潢設計風格高檔,設有多個打卡位又有咖啡豆保存教學圖等,餐廳主調用上金色,盡顯矜貴高級。

一場嚟到都唔食佢數量限定澳洲鐵板牛扒套餐,揀咗主菜牛扒之後可加配套餐組合A 任選3 款(平民級選擇:白飯或意粉或炸薯條,汽水奶茶等)/ 套餐組合B 任選3 款(高級選擇:溫泉蛋、龍蝦湯、尊貴特飲等),豐儉由人。

紐西蘭西冷牛扒(200 G):用鐵板呈上,經典「炸炸聲」香氣撲鼻牛扒不用說要幾成熟,直接放喺鐵板上自己控制溫度,牛扒肉質嫩滑,切開時帶粉嫩顏色,保持到肉汁,加埋炸香左嘅蒜片同蒜蓉汁,完美。

+邪惡芝士薯條:薯條炸得香脆可口,係最愛的粗薯,芝士熔岩味道香濃帶奶脂香,蘸上邪惡芝士,肥就肥,食咗先至講

+龍蝦湯:竟然有小龍蝦肉粒,湯頭非常濃郁,帶有龍蝦膏海鮮味,真材實料,比較濃稠。

+ 凍朱古力咖啡☕️: 咖啡飲落有層次,有附屬嘅香氣,配上朱古力出奇地夾,仲有棉花糖同忌廉喺表面,飲落甜度適中,不錯。

紐西蘭肉眼扒(200 G):肉眼牛扒好厚切,自家製蒜蓉牛油因鐵板熱力溶化,牛扒食落不多筋,黑椒汁香濃帶點辣,完全吾洗怕會韌,個人喜歡五成熟,牛味香濃夠粉嫩。

+意大利粉:略嫌偏乾,但倒上黑椒汁是OK

+煙三文魚沙律:有車厘茄同新鮮沙律菜,食落爽口,脆脆的,醬汁酸酸甜甜好開胃。

+凍咖啡☕️:原始是最好,意大利濃縮咖啡☕️略苦,但加奶中和,入口順滑,飲落舒服。

追加小食:

日式芝麻雞翼:共有三隻,雞翼脆到連骨都可以食埋,大推,香脆可口,芝麻放表面增加香氣,平時放題食得多,估唔到咖啡店都有高質雞翼。

香味飯團:用飯素包裹而成,毫不吝嗇的紫菜,飯團大小合適,用晒飯素,不用調味都已經好香。

總結:
大推鐵板牛扒餐
員工服務態度好 再光顧

#青衣#青衣城2樓#牛摩旁邊#pokkacafe#紐西蘭西冷牛扒#肉眼扒#肉質鮮嫩#鐵板餐#套餐抵

造訪日期: 2021年5月
感謝 SANDRAFUNG

2020年9月29日

我賣單500蚊左右,係呢個價為對我黎講係最差最差既晚餐體驗。
入坐叫野食,長期吾夠人,待應等極都係做緊野,
等左15鐘左右,野食終於到,而個M7牛扒係成張廚房單夾左係到。
大佬冇X野牙? 你如果係大排擋或者 60蚊碟頭飯,我吾怪你。
就算冇疫症都吾應該有啦!!
跟住黎杯紅酒,杯酒係暖既,拎上手至少45度先會覺得咁暖,肯定係擺係近廚房位冇入雪櫃。
我都算!! 我進食既時候,要求比D 法式芥末,試完一啖真係多X謝,個人應為應該擺左好多,隻法式芥末除左供鼻,係乜味都冇.
然後我點鹽同黑椒黎食。食緊果陣.. 有隻小蟑螂竟然係我SOFA後面爬左上黎.
我舉手叫STAFF都用左2分鐘先有人黎.
個STAFF係拎張紙拍死左,仲要係拍X左落我個袋條帶到,再噴野沬,大佬左右都有人食緊野,仲要整到我D野!!!!!
你連蟑螂都可以係SOFA到出現,道歉或任何野都可以冇講既! !!!
你呢間野標售呢一個價錢提供呢一種質素係完全吾能夠接受!!!!!!!

造訪日期: 2020年9月
感謝 H8160SPemmaw
2020年1月17日 透過行動裝置

無意間發現下午茶好抵食,幾十元又好味又好坐,快餐店贵少少但同朋友茶敍一绝,食物選擇多味道好,有輕食亦有饱肚的。

造訪日期: 2020年1月
2  感謝 106packyc
2020年1月11日

逛完青衣城嘆過悠閒午餐,此店坐位舒適夠寬敞。午餐有多款選擇,當日午餐是燒排骨定食,餐湯是红菜頭配黑糖包不错,如果燒排骨可以熱一點會更好。

造訪日期: 2020年1月
感謝 skywalker294
2019年9月17日 透過行動裝置

百佳咖啡餐廳的食物價錢比較貴,不過勝在食物有水準,而且環境很好,坐得舒服。這裡的侍應服務也很好,咖啡也不錯!

造訪日期: 2019年9月
感謝 JoyceW2056

查看過百佳咖啡餐廳 (青衣)的旅客也查看過

去過百佳咖啡餐廳 (青衣)嗎? 請分享你的經驗!