“惹味的新品「酸辣撈薯粉」”

譚仔三哥米線 (奧海城二期)
香港排名第1,639 (共13,939家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月3日

譚仔三哥一向都係港人最愛米線店,知道譚仔三哥出左新菜式又點可以錯過。
近日天氣開始轉熱,三哥推出夏日限定產品酸辣撈薯粉($39) 。

我首日(26號)就馬上去三哥試試,基本上今日來既客人大部分都叫左「酸辣撈薯粉」。

酸辣撈薯粉 ($39)
四重爽脆配料抱括有: 雲耳、豬耳、青瓜絲同薄脆
酸辣汁係三哥特調,三哥酸醬汁已經預設辣度為5小辣 ,當然食得辣既朋友仔都可以增加辣度
將四款配料撈埋一起食,額外清新爽脆 獨家酸辣汁味道令人開胃,酸辣適中 夠晒

又香又麻 愈食愈惹味 薯粉口感煙靭爽口,而且都幾掛汁 撈埋獨家酸辣汁 可以享受到「香、麻、辛、辣」。

鹹檸梳打($10)
譚仔三哥仲可以加$10有「鹹檸梳打」或「蜜桃乳酸」這兩款冰涼特飲選擇

我選擇了鹹檸梳打
因為食完重口味既野食,叫杯鹹檸梳打就岩晒啦 ,可以解辣味,而且清新鹹檸,再加原粒脆梅可以消暑解渴。

總結:譚仔三哥有個貼心位 叫「酸辣撈薯粉」會備有一次性圍身給客人,客人就唔怕醬汁四濺 。
食物:「酸辣撈薯粉」有驚喜夠晒惹味,天氣開始轉熱,唔想食熱辣辣湯米線,這個「酸辣撈薯粉」就岩晒你。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Lamlamng

2020年4月28日 透過行動裝置

本身很喜愛譚仔三哥嘅三哥酸辣 味道非常獨特惹味 但今日想食清淡少少 都係叫返普通酸辣啦~ 配菜方面選了最愛的雞肉和金菇 感覺比較健康 另外因不是太餓叫了少米線 可以減$1
小食方面點了油生菜和皮蛋三個人分享 份量都幾多 味道不錯
米線湯底濃郁 有腐皮和芽菜吃起來口感十足 配料都幾足料 就算少米線 最後都係食唔曬 果然份量十足

造訪日期: 2020年4月
感謝 peachy_sharing
2019年12月17日 透過行動裝置

今日去朋友舖頭,我就提早叫他去譚仔三哥買外賣,今次二人叫了五小辣米線加雞翼五隻飲凍檸檬茶小甜和一人份麻辣青瓜,價錢一百一十元,但我來到之後再等,最後由下單到到手就差不多要二十五分鐘勁耐有失望,回到舖頭打開,每款都有盒裝好晒,怪不得要幾元外賣費用,米線倒入湯等一陣就可食,湯底五小辣都夠辣而餸都幾多,不過肉醬就比較少,餸的質素都保持到,青瓜切得太細而且份量好少,十多元有點貴,雞翼都幾香,夠大隻。飲品凍檸檬茶的檸檬仲是青色,沒有檸檬味而茶味比較少。

造訪日期: 2019年12月
感謝 hkfoodfoot_1
2019年9月29日 透過行動裝置

三哥米線的品質有保障,喜歡麻辣和酸辣口味,味道都很好,配料可以自選,也有不辣的番茄湯底,吃完出一身汗很痛快!

造訪日期: 2019年9月
感謝 belongnight
2019年6月27日

很喜歡食墨魚丸蕃茄二小辣小米線,酸酸辣辣的味道好好食,而且地方大,坐得舒服,米線份量超多,食完好飽。

造訪日期: 2018年9月
感謝 Emchem

查看過譚仔三哥米線 (奧海城二期)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過譚仔三哥米線 (奧海城二期)嗎? 請分享你的經驗!