“放工後的中環”

大快活 (萬年大廈)
香港排名第5,757 (共13,941家餐廳)
2020年5月31日

今晚放工,一個人去咗中環嘅大快活食飯,因為貪嗰度夜晚比較靜,可以靜靜地食飯,俾個腦休息一下。今晚叫咗個蝦仁蔥花炒蛋飯,感覺健康啲,唔想食咁肥膩。但係都爭啲比個咖喱牛腩吸引左,好彩把持得住。今晚嘅大快活,我發現好多人都係一個人食飯,我唔知道佢哋係啱啱放工,定係返緊工,但我可以肯定嘅係呢一個環境好適合營營役役嘅打工仔,自自在在咁樣一個人食下飯。突然之間覺得自己好似嗰套日劇《孤獨美食家》嘅主角,自己一個人食飯,自己一個人滿足。

造訪日期: 2020年5月
感謝 ClaudiaW0228

2020年2月25日

在港式速食連鎖快餐店中,以23元的價格可享用飽肚早餐不多。星期六早上八時多,在人流不多下,享用了經濟實惠、水準中等的火腿通粉配多士煮蛋和熱奶茶套餐。

造訪日期: 2020年2月
2019年9月12日

在連鎖快餐店中,早晨套餐便宜、份量適中和水準較平均的不多。較喜歡往萬年大廈大快活點選份量適中的早晨火腿通粉配多士煮蛋和熱飲套餐。在簡潔不用久等的環境下享用速食早晨套餐,不用十分鐘便可完成從售票到離去。

造訪日期: 2019年7月
2019年5月7日

在連鎖快餐店當中,大快活的水準較平均。萬年大廈的分店環境簡潔,早餐時段售票後,排隊等侯不用三分鐘便拿到食物。22元的火腿通粉配多士煮蛋和熱奶茶較經濟,份量也剛好。不喜歡火腿通粉還有另外四款選擇。

造訪日期: 2019年4月
2018年12月23日 透過行動裝置

昨天晩上我來到這快餐店吃晚飯,自己一個人,吃了呀活系列咖喱雞飯,很好吃,咖喱很多層次,而且店鋪乾淨呢!

造訪日期: 2018年12月
感謝 MikeC702

去過大快活 (萬年大廈)嗎? 請分享你的經驗!