我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“尖東精緻花草日式餐廳”
SP Senses的評論

SP Senses
香港排名第51 (共637家甜點)
價位: US$13 - US$26
周圍地區: 尖沙咀
餐廳詳細資料
周圍地區: 尖沙咀
2023年10月9日 透過行動裝置

Weekend出尖沙咀食個靚靚all day breakfast~

今次揀咗呢間有好多花同植物做裝飾的日式餐廳,裝修係日式木系,仲裝哂大玻璃窗,好光猛,背景音樂都好relax☺️

Menu除咗有all day,仲有日式茶泡飯好似都好吸引,下次有機會再試。

早晨全餐 $168

Main有三樣嘢揀,我揀咗無激素雞扒作為呢個all day 的main。雞扒好大塊又厚身,食落都幾嫩滑幾juicy,連雞皮都好好味。

薯仔沙律偏鹹咗dd ,食到薯仔碎同雞蛋碎,呢種少少鹹食落好惹味。

沙律菜好新鮮,配肥仔芝麻醬,好欣賞佢加咗青提子,食落好fresh,藜麥亦都增加咗沙律的口感。蕃茄暖暖哋,調咗味,好清甜。

炒蛋的蛋味好濃郁,好少食到咁濃郁的雞蛋,應該係關原材料事。窩夫偏軟,只有邊邊位有微微脆,so far都係ok好食嘅。

有機穀物季節鮮果蜜糖乳酪個名好長🤣攪勻之後食到甜甜的蜜糖味,無乳酪的酸味,穀物脆脆都仲keep到脆,士多啤梨同藍莓好甜,成個乳酪mix埋好好食🥰

跟餐餐茶 玫瑰橙香紅茶
一擺低就聞到好濃的橙香,但飲落唔係好飲到玫瑰味同橙味,飲落似就咁飲香草茶。

開心果紅桑莓雲呢拿蛋糕 +$40
本來無打算食蛋糕,但佢的蛋糕真係好靚好吸引,咁所以就叫咗一件試吓。
蛋糕賣相好精緻,一段竹節咁好靚,仲有金箔😍
蛋糕的開心果味超濃郁,係表面輕輕挑起少少都食得到好濃郁的開心果味道。切開見到裡面有大量的紅桑梅內餡,最底有層海綿蛋糕。紅桑梅味道都好濃郁,食落酸酸甜甜,同開心果味好夾,又唔會搶咗開心果的味道。呢款蛋糕好好食,不過唔係好食到雲呢拿味。

SP Senses (尖沙咀中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準

造訪日期: 2023年9月
感謝 777carmencc
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (35)
旅客評等
旅客類型
月份
語言
  • 更多語言

1 - 5 則評論,共 63

2023年3月22日 透過行動裝置

✨SP Senses (ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <玫瑰荔枝洛神花蛋糕>

📞(852) 2789 3339

#Foodiechk

感謝 GrandTour31921821714
2023年3月14日 透過行動裝置

疫情之後減少聚集好耐冇行過星光大道😷今日行到最尾差唔多行到尖東個頭度搵食 經過見到呢間裝修好靚又茶葉又蛋糕咁 估唔到原來主打和式料理㗎喎😋

❣️秘製2小時慢煮西班牙橡果豚腩 伴洛神花紅酒汁丼 $158
兩片反晒光嘅豚腩大大舊放面 用洛神花紅酒汁醃到超腍勁入味😳微酸嘅醬汁令油脂部分肥而不膩 仲有消濟開胃添

慢煮手法令豚肉減低變鞋口嘅機會 肉質即使烹調左兩小時仍然可以保持柔嫩口感🥺

❣️和風汁燒挪威三文魚柳 $238
呢個擺款超級靚 足夠可以打半個鐘卡😂店員講解配料前菜會因春夏秋冬四季而調整 今次前菜 有紅酒橋頭 春筍 櫻花蝦高湯美白菇🍄全部細細份好精緻 橋頭浸得好入味 冇平時嗰啲好酸好酸嘅感覺

而右手邊好似朵花嘅係鯛魚片配高湯啫喱 食法係用羹不一小舊啫喱再連埋鯛魚片🐟一齊食 高湯令原先冇味嘅魚片增添鮮味

小食有炸飯團🍙同天婦羅外脆內軟 全部都好香口 即叫即炸熱辣辣 至於主食三文魚火候啱啱好 表面微焦賣相超吸引 吱少少檸檬🍋汁酸味味更好味 跟餐仲有超精緻嘅紅豆糕 面頭放咗啲金箔夠貴氣 唔會話過甜 少食甜嘢嘅我都接受到🤭

❣️鮮草莓麻糬窩夫 $128
一片正方形嘅麻糬片放頂 加上份量唔少 足足有四舊窩夫 搽上Movenpick雲呢拿雪糕🍦溫度令雪糕滲透窩夫🧇再點埋綑邊嘅荔枝玫瑰汁 玫瑰香氣令窩夫更昇華 比一般水果果醬更加分

感謝 eatinglulm
2023年3月12日 透過行動裝置

木系文青風格嘅SP senses位處尖東
店內用上鮮花作布置
室內燈光和暖溫柔
喺尖東酒吧餐廳中感覺一支獨秀

店內主打日式料理
有丼飯、茶漬飯、定食等等
亦有草本茶menu
成個感覺就係日式嘅恬靜悠閑~

餐廳用茶都相當有特色
普通一杯檸檬茶用上南美蜜樹檸檬茶作茶底
茶香同味道特別
無咁澀👍
好好味

日本茄子田樂燒定食
主菜以外仲有燒飯團、季節前菜、味噌湯同和果子
相當豐富!
好開胃!

前菜都無hea
會因應季節更換
我去果時屬春季
所以有麻醬春荀、紅酒漬蕎頭同櫻花蝦美白菇等季節食材
仲有鯛魚片佐高湯啫喱
幾鮮甜

麻油淮山天然雞肉湯泡飯
呢款係成個menu 最唔日式嘅
似台式麻油雞😂
麻油雞湯好香!
雞肉滑嫩
食完有種溫暖嘅感覺!

餐廳仲有甜品櫃可以俾我地睇左先食
果日比較夜
蛋糕已賣得七七八八
不過都俾我揀到件Tokyo!
甜品上枱都會裝飾下
靚靚!
Tokyo係黑芝麻外皮再加綠茶mousse饀
甜度唔會太高
做飯後甜品剛剛好!

感謝 mmmleemaple
2023年2月1日 透過行動裝置

呢間cafe 嘅生日蛋糕我諗唔少人就算冇食過都見過,係小有唔使訂都可以買到好靚嘅花花裝飾蛋糕現貨,啱晒送俾啲少女心嘅朋友仔。 但其實除咗買蛋糕靚之外,佢嘅主食都可以一試
喺尖東海旁附近,望出去都係啲好靚嘅燈飾,餐廳環境舒服,大大塊玻璃好光猛,梳化同埋枱夠闊落,仲有啲乾花裝飾🪴

🍱西京燒加拿大銀鱈魚日本帶子 $278
個賣相真係好精緻,好靚嘅日本擺盤😍 有晒季節前菜,主食,燒飯團,味噌湯,和菓子,醃漬嘅前菜相對冇乜驚喜,天婦羅炸物炸到金黃色岩岩好而且唔洗點汁都冇炸油味,個粉漿夠脆夠香,隻凍蝦冇乜味但連埋底嘅鰹魚湯啫喱一齊食又幾特別🤔 主角西京燒銀鱈魚就真心💯 煎到外面微脆但中間係鎖住魚汁勁嫩滑🥹 漬腌過嘅肉質軟滑,口感帶甜魚脂豐富,兩粒帶子都煎得好好,爽滑彈牙,飯團🍙用咗珍珠米同紅米加埋啲飯素,飯質煙靭,外面微煎過有少少飯焦口感,麵豉湯鮮甜足料,和菓子係紅豆蓮蓉餡,外皮軟糯

🥞朱古力紅豆麻糬班戟 伴雪糕 $128
係抹茶班戟🍵加日本紅豆蓉同朱古力慕絲做夾心🍫個mousse 好濃朱古力味,同紅豆蓉🫘一齊夾埋好夾,個雪糕係Movenpick😍 vanilla 雪糕🍨 上面有一塊麻薯皮好得意,食落就好似食緊雪米滋咁不過呢個皮厚身少少🤏🏻

🍹藍莓乳酪 $68
好鮮甜嘅藍莓味好fresh,飲得出係真係用咗好多藍莓🫐打出嚟,yogurt 唔會太甜,飲完都飽飽地

造訪日期: 2023年1月
感謝 Abi1124

查看過SP Senses的旅客也查看過

去過SP Senses嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單