“Weekend Breakfast - Cafe REVOL”
Cafe REVOL的評論

Cafe REVOL
香港排名第937 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2021年6月10日

因為要去DonDonDonki 所以一早出左去
見尖沙咀嘅鋪好多都未開
揀咗佐敦呢間cafe

入座店員會比紙袋你袋口罩
之後就用個紙袋包住自己用過的紙巾/ 垃圾咁
呢樣我覺得係幾貼心 =)

ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍ ᴡɪᴛʜ ꜱᴄʀᴀᴍʙʟᴇᴅ ᴇɢɢꜱ ᴛᴏᴀꜱᴛ
店家講明用日本蛋
炒出嚟隻色十分靚同埋十分滑
野菌做咗少少調味, 唔錯
多士係雜糧包, 烘得脆身亦好有咬口
最估唔到有沙律跟, 食完飽到我呢...

ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ
我揀 nutty, 送上嚟聞一下咖啡嘅香味再呷一口
醒晒 =)

造訪日期: 2021年4月
感謝 jacjac_che

2020年5月12日 透過行動裝置

咖啡控可以去一試因為有勁多種特調既咖啡~簡到我眼都花埋 除佐咖啡甜品之外,仲有allday,輕食同主餐可以食‍♀️ 鐘意飲佢地啲咖啡仲可以幫襯佢地買咖啡豆同咖啡沖煮工具
Cheese cake $40
是日蛋糕黎‍♀️ 有芝士蛋糕既細膩口感之餘有陣酸酸地既檸檬味,好似益力多
伊莎貝 $50
聽個名係咪好特別其實係凍抹茶咖啡 隻色勁靚 攪下攪下就變佐淡綠色~ 飲落咖啡味幾香濃但抹茶味唔算好重
晨曦 $43
成杯香檳咁 其實個底係加佐蜜糖~ 咖啡既苦澀味再帶出蜜糖既甜味 特別得黎又幾好飲

造訪日期: 2020年5月
感謝 vvvfoodies
2020年4月24日 透過行動裝置

難得出街用膳,去個坐得舒服的地方。

還好我們12點前到,再遲點便排長龍。一入舖頭侍應就替我們探熱,用酒精啫喱搓手,非常著重衛生。

坐下來,我們一眼便對Ginger Latte 很有興趣,可以袪寒。一上餐真是令人眼前一亮!除了平常拉花,咖啡師還拉出海馬來!真是可愛得令人不忍心把圖案劃花
不光有賣相,薑味、甜度都非常適中

至於很多網友推介的Carbonara 也沒令我們失望。濃濃的蛋汁夾雜著煎得香脆的煙肉,非常美味。

Egg Benedict 配煙三文魚牛油果也真材實料,就是有點難Handle , 味道可是一流的。
臨尾配上一個 紅絲絨蛋糕,光是plating 和蛋糕層次的均勻已值得欣賞,味道也是很驚喜的。
下次來再佐敦,這必是閨蜜聚腳的好地方

造訪日期: 2020年3月
感謝 Orzilla
2020年4月4日 透過行動裝置

位於佐敦既cafe revol 裝橫走工業風 以水泥灰為主調 有文宣得黎 又不失型格 平日少啲人 應該幾適合拎部電腦黎做野 設有幾個室外座位 小巷中唔算有太多人與車 繁華鬧市人醉夜 有陽光應該都幾chill

▪️Revol Special Carbonara $96
意粉賣相唔錯 有多隻蛋黃係中間好吸睛 意粉彈牙有咬口 較為乾身 撈埋隻蛋黃就岩岩好 煙肉片煎到好脆好香口 仲有啲煙肉粒 口感幾豐富 調味岩岩好 整體唔會太油膩 或者太重口味

▪️Hojicha Latte $42
入口順滑 茶味突出 但未能滿足茶控 甜度較低

▪️Café mocha $42
咖啡味比朱古力味突岀 咖啡香醇 mocha有焦糖香 感覺上咖啡較為岀色

▪️Homemade red velvet cake $40
其實一直都好想知red velvet有無咩特別嘅味道 蛋糕濕潤 夾層既cream幼滑 帶微酸有少少益力多嘅感覺 整體幾輕盈唔太甜膩 甜度唔會太高 係個蛋糕底乾咗小小

整體而言 carbonara確實唔錯 係少有食物質素唔錯既cafe 推薦!

造訪日期: 2020年2月
感謝 sistersnfood
2020年1月3日

Cafe Revol以工業風為主,空間感大,我地坐左餘下的最後一張枱,坐滿客人,但氣氛輕鬆,縱然置身於熱鬧的油尖旺區,卻有種讓人遠離繁囂的感覺。

我仍然揀左最愛之選鮮奶咖啡,咖啡豆可以選擇重堅果味的Vintage,或是重花果味的Artistic,個人較喜歡nutty口味。咖啡香濃,泡沫細滑,而最令我讚嘆的則是特別的拉花藝術,從一杯咖啡看出咖啡師的熱誠和創意。

造訪日期: 2019年11月
感謝 eatwithbabe

查看過Cafe REVOL的旅客也查看過

去過Cafe REVOL嗎? 請分享你的經驗!