“手工啤 • 椰子雪糕西多😍”
Second Draft的評論

Second Draft
使用外送服務
香港排名第1,648 (共15,239家餐廳)
價位: US$100 - US$250
周圍地區: 天后
周圍地區: 天后
2021年3月2日 透過行動裝置

餐廳嘅格局有啲似舊式茶室嘅感覺~
懷舊得黎又

今次試左佢地最近新推出嘅椰子雪糕西多☺️
炸到金黃嘅西多 配椰子雪糕
再加埋自家製椰子花生啤糖漿
香口得黎外脆內軟!上面仲有椰絲
成份都椰香十足~
佢地嘅西多係咖央西多黎 不過椰子味太強所以咖央味唔算好出☺️
但入面嘅醬增添左一份口感!
整體都係好味的~

手工啤方面就叫左Coconut Pandan Pale Ale同Coconut Peanut Stout
成餐都好椰

飲落比較啲~
比較易入口!
就比較香濃一點

除左小食同手工啤 佢地都有主食喔~
有點菜的風格!

終於明白啲人點解咁鍾意過海
因為總會發覺異國風情嘅感覺
好似去咗旅行一樣 個人都chill d
下午三四點最好就係食一個brunch
去到second draft cafe 已經有一大班人喺度chill 住傾偈飲下啤酒
不過我實在太肚餓啦我決定食食食
大坑薯條 $78
我依家都好想再食啊簡直就係齒頰留香
幼身薯條 炸得金黃香脆 孜然粉 乾嘅辣椒 再加上少少高菜又有啲似酸菜嘅配料
可以話係中西合璧嘅極致
但係見到一個好養生嘅強健茶
覺得好鬼特別所以就叫咗果然係熱辣辣嘅一個蜜糖檸檬面頭上
有啲粉紅色好似辣椒嘅嘢係好特別不過實在太熱
呢間餐廳回頭率真係100%好有感覺 一定會再嚟食薯條㗎
Second Draft (大坑)
大坑銅鑼灣道98號地舖

造訪日期: 2020年10月
1  感謝 foodiecoupletour
2019年11月18日 透過行動裝置

呢度有好多手工啤酒可以揀,真係考起我哋呢啲有選擇困難症嘅人,不過就啱晒鍾意飲酒嘅朋友,放咗工嚟同三五知己一齊吹下水,邊飲酒邊食佐酒小食,冇得彈呀!

造訪日期: 2019年11月
1  感謝 getfatwithmebabay
2019年2月9日 透過行動裝置

一向都好鐘意大坑,而大坑的確有唔少好餐廳,今日就同朋友去咗一間好有氣氛嘅gastropub,一齊週日下午輕鬆一下~熱愛啤酒嘅我哋就分別嗌咗兩款唔同種類嘅啤酒。Second Draft 令我最鍾意嘅地方一定係佢嘅裝修,帶英殖風,又有香港復古元素,綠色為主調十分順眼。啤酒種類好多,啤酒分為200、330、450毫升,應該點都揀到你心水嘅啤酒

造訪日期: 2019年2月
感謝 pinpinlam
2017年2月28日

酒吧提供不少手工啤酒, 有一些是特別的味道, 整體黎講都唔錯, 至於食物就只是一般, 不如如果一大班人黎, 飲下酒, 傾下計, 食物變了其次

造訪日期: 2017年2月
感謝 guti2016

去過Second Draft嗎? 請分享你的經驗!