“星期六食放題”

殿 大喜屋日本料理
訂位
香港排名第1,049 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

朋友聚會大家一致想食殿大喜屋日本料理, 餐廳位於尖沙咀金巴利道26號1樓, 星期六八點半入座大約三百幾蚊一位,自助吧檯上有凍雪糕、甜品、飲料和酒類, 一去到第一件事就點刺身和壽司, 飲品櫃還有很多不同種類的飲品, 啤酒、梅酒、Sake、汽水、果汁、茶類,選擇多。 ✨✨

刺身種類有三文魚,劍魚腩,北寄貝,甜蝦和帶子, 全部都非常新鮮。 壽司和軍艦 都點一些來試試。 手捲好似要出去出面攞, 我們沒有攞到。

⭕之後就到羊架、黃金燒帆立貝、鹽燒牛舌 、燒蝦、菠蘿。羊架有點硬,帆立貝的味道正, 鹽燒牛舌好硬, 燒得比較乾身, 燒蝦大大隻很新鮮, 燒菠蘿味道清甜,好味!

現在還是疫情的關係, 每次出去自助吧檯攞食物都需要配戴口罩, 所以我們懶得去攞甜品了, 唯有期待下次吧!

整體而言我覺得食物質素ok,但座位就比較狹窄,餐枱上不能擺放太多的食物, 點餐使用QR code落單, 但當晚漏單情況非常嚴重, 我們點的食物點了很多轉都沒有來, 到埋單的時候都是放棄了。

殿 大喜屋日本料理
地址: 尖沙咀金巴利道26號1樓

造訪日期: 2020年7月
感謝 Victoriay_eatwithvic

2020年5月15日 透過行動裝置

殿 大喜屋係我幾年前已經都食開的日式放題店我記得佢啱啱開嗰時book位好難,要早幾日book定位,今次即日Book位已經有枱比我可能而家選擇多咗啦咁但係我都好想再回味一下

頭盤梗係先來佢一個刺身拼盤啦有生蝦有三文魚吞拿魚仲揀咗螺肉添另外佢其實仲有好多嘢好好食㗎咁我另外重點左咖喱蟹蟹唔係話好細隻嗰啲喎而且呢肉都係非常之新鮮嘅,咁其實佢大喜屋呢,最出名佢間間都有嘅炸榴槤波波,我仲食左幾粒埋單每人三百蚊左右抵食

造訪日期: 2020年4月
感謝 elainechannm
2019年12月20日

大喜屋日本料理係香港有幾間分店,而殿則是系列中最貴的,亦以較高品質和貴價食材作招徠,晚餐兩小時350元左右任飲任食,食剌身都已經夠滿足!

造訪日期: 2019年10月
感謝 lalakers208
2019年11月3日

殿大喜屋提供了很多其他放題店沒有提供的貴價美食,如和牛,拖羅,蟹腳和海膽。各項食物的味道都不錯,物有所值,而且點菜後,食物都來得很快。

造訪日期: 2019年11月
感謝 kanmanlai
2019年9月15日 透過行動裝置

香港既日式放題開到成巷成市,數到數吾晒,今次食既係元祖日式放題品牌大喜屋旗下的殿-大喜屋日本料理。
餐廳大部分位置都設卡位,位置寛敞舒適,吾洗坐到背對背,迫住晒。
尼到落order 可以用電子方式落單,既環保,慳返吾少order 紙,又可以睇返自己叫過啲咩,一舉兩得。
落完order 等候期間可以出外面吧台拎野食,有冷食、熱食、飲品櫃、甜品櫃、沙律吧,款式多元化,想食咩飲咩,總有一款岩口味。
要回本當然要食刺身,尼到除左大路既刺身外,仲有其他放題餐廳少供應既海膽手卷,手卷即叫即製,海膽鮮味十足,食多幾輪都回返本
中意食甜品既人士一定吾可以錯過尼個corner位, 有多款口味甜品,包括牛乳布甸,朱古力蛋糕,馬卡龍,仲有貴價movenpick、milktop、haagen dza 雪糕任食,見到都心心眼。特別推薦milktop沖繩海鹽雪糕,平時好少會食到,雪糕奶味濃厚,質地滑溜,配上帶少少咸的海鹽味,幾特別,食多少少都吾膩。
環境
味道
服務
價錢
殿 大喜屋日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號1樓

#日式放題 #殿大喜屋日本料理 #油尖旺美食 #hkfoodblog
#foodporn #food #foodie #foodinstagram #insfood #食後感#食好西 #食尚玩家 #食評 #食記 #craftholic #craftholichk

造訪日期: 2019年9月
感謝 Exploremorewithleung

去過殿 大喜屋日本料理嗎? 請分享你的經驗!