“推介小菜”
豪園面家的評論

豪園面家
使用外送服務
香港排名第2,053 (共15,533家餐廳)
價位: US$4 - US$13
周圍地區: 黃大仙區
周圍地區: 黃大仙區
2021年3月25日 透過行動裝置

除了黃大仙中心的食肆外,位於現崇山下的豪園面家,無論味道和賣相都十分出色,絕對值得推介,而且價錢經濟合理,一家大細來吃也絕對吃得開懷。

蚝仔肉碎粥
蚝仔粥絕對足料,分量很多。蚝仔味道鮮美,粒粒飽滿圓潤又肥美,蚝味夠香,好味! 大地魚提昇了粥的香味,炸過後的大地魚肉質變得更鬆軟,而且帶出了蚝仔粥豐富的海鮮味道和獨特口感。 粥底飯粒夠軟身,這麼一大鍋,很飽肚。

XO醬炸魚腐
XO醬是我的最愛,那種鮮中帶辣,對嗜辣的我甚為吸引,以XO醬下廚的菜,味道也不會太差。魚腐大大粒,炸得十分金黃香脆,而且份量也不少。

原味單骨雞翼
單骨雞翼超大的一碟,炸得透切,口口都卜卜脆,炸粉量適中,條條啖啖肉,好邪惡~

腐乳通菜
通菜鮮嫩,時間烚得剛好,通菜配腐乳醬,無得輸。

感謝 yanikachow
該評論乃Tripadvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文

2020年11月16日 透過行動裝置

自從老公上次和朋友吃過豪園面家后便贊不絕口,說小菜很有鑊氣,既然老公強力推薦,點都要食一次。

拔絲欖角骨
賣相不錯,又大大一碟的,而且果然是拉絲的,每一口都甜絲絲的。 欖角鹹鹹香香,風味獨特 ,咸甜之間互相調和,香脆惹味。排骨新鮮多肉,軟棉棉的,非常好吃。

煎蚝餅
蚝餅也是大大一碟,煎得金黃,香脆可口,入口松化,還吃得出有真材實料的雞蛋味,不會過多麵粉,幾乎每一口都有蚝仔,值得推薦。

炸一字雞翼 鹹蛋黃味
老公最愛鹹蛋黃味的東西,雞翼炸得香脆可口, 每一寸都沾上咸香的鹹蛋,美味又邪惡! 而且很貼心的一字雞翼吃起來非常方便, 令人可以專心品嘗每一口雞翼。

我們點的是套餐,套餐包括了白飯和例湯,非常夠飽了。 二百多元三碟菜,而且味道好,算得上是經濟實惠了。

感謝 yanikachow
2020年6月4日

唔好低估依間野! 以為係普通茶餐廳,點知食物質素有驚喜!
下午茶時段 有個至like港式套餐menu
Order左個:蕃茄豬軟骨湯通粉餐

豬軟骨size細細舊 方便食,而且好入味,唔錯!
另外佢哋加咗香料:八角
令到蕃茄湯非常香!
有好多不同既配菜,好似甘筍、西芹同薯仔,
飲落就同羅宋湯一樣

佢哋嘅通粉係滑滑嘅外表冇坑紋 肥嘟嘟咁,
食落真係滑d

造訪日期: 2019年8月
感謝 Kennis D
2020年5月31日

因為就腳,所以都會去屋企附近嘅豪園食吓飯,因為佢有露天嘅座位,所以平時去到都容易搵到位。雖然明知到減肥應該食得清淡啲,但去到都會想叫佢哋嘅鹹魚雞粒炒飯,明知唔健康,高卡路里,但因為好香,好開胃,次次都成碟食晒。媽咪就叫咗炒牛肉公仔麵,一樣都係好香濃,一樣都係好肥膩。哈哈哈!有時會叫佢哋嘅一口牛炆薯仔,送飯一流。之前食滿$200 ,就會送糖水,會覺得好滿足。但而家好似冇得送糖水啦。我會覺得係比較貴價小小嘅茶餐廳。

造訪日期: 2020年3月
感謝 ClaudiaW0228
2019年11月3日

相隔一段時間没有來,仍然掛住他們的鑊氣小炒,又鐘意這裡環境比較靜,有室内/室外座位,比較開揚,揸車又方便。除了小炒,還有麵食,茶記套餐供應。今晚點了豪園小炒皇,用韮菜、蝦乾、魷魚,腰果青椒等炒埋一碟,雖然簡單,但鑊氣很緊要,這裡做得有90 分,如果用XO醬炒就更正。涼瓜肉鬆煎蛋,將大量有益健康的涼瓜混入蛋漿中一齊煎成蛋餅,頗為厚身,涼瓜没有苦味,只有甘味,很好送飯。這裡仲有幾款小食精選,今次點了麻辣鴨腎,麻辣味足,雞腎爽口有嚼勁,芝麻同芫茜的點綴不但令賣相更好,香味亦會提升。

造訪日期: 2019年10月
感謝 chickenwingtip

查看過豪園面家的旅客也查看過

去過豪園面家嗎? 請分享你的經驗!