“茶餐廳晚餐”
豪園面家的評論

豪園面家
訂位
線上訂購
香港排名第2,544 (共13,941家餐廳)
價位: US$4 - US$13
周圍地區: 黃大仙區
周圍地區: 黃大仙區
2020年5月31日

因為就腳,所以都會去屋企附近嘅豪園食吓飯,因為佢有露天嘅座位,所以平時去到都容易搵到位。雖然明知到減肥應該食得清淡啲,但去到都會想叫佢哋嘅鹹魚雞粒炒飯,明知唔健康,高卡路里,但因為好香,好開胃,次次都成碟食晒。媽咪就叫咗炒牛肉公仔麵,一樣都係好香濃,一樣都係好肥膩。哈哈哈!有時會叫佢哋嘅一口牛炆薯仔,送飯一流。之前食滿$200 ,就會送糖水,會覺得好滿足。但而家好似冇得送糖水啦。我會覺得係比較貴價小小嘅茶餐廳。

造訪日期: 2020年3月
感謝 ClaudiaW0228

2019年11月3日

相隔一段時間没有來,仍然掛住他們的鑊氣小炒,又鐘意這裡環境比較靜,有室内/室外座位,比較開揚,揸車又方便。除了小炒,還有麵食,茶記套餐供應。今晚點了豪園小炒皇,用韮菜、蝦乾、魷魚,腰果青椒等炒埋一碟,雖然簡單,但鑊氣很緊要,這裡做得有90 分,如果用XO醬炒就更正。涼瓜肉鬆煎蛋,將大量有益健康的涼瓜混入蛋漿中一齊煎成蛋餅,頗為厚身,涼瓜没有苦味,只有甘味,很好送飯。這裡仲有幾款小食精選,今次點了麻辣鴨腎,麻辣味足,雞腎爽口有嚼勁,芝麻同芫茜的點綴不但令賣相更好,香味亦會提升。

造訪日期: 2019年10月
感謝 chickenwingtip
2019年10月6日

去左黄大仙探朋友,行經呢間餐廳就入去食下野 叫左個炸一字雞翼,係呢度既特色小食黎,表面淋滿好多咸蛋黃醬,好香濃,而且一條骨好方便食用 個餐配左菠蘿冰,有粒粒菠蘿食,好清新 之後叫左個咖哩牛腩公仔麵餐,呢度既咖哩好濃郁,牛腩都有好多舊,好足料lol 配左個檸茶BB,唔會澀,朋友飲到讚口不絕 最後叫多個咖哩雞球煎米,呢樣好似好少地方有得食,所以見到呢度有就試下,佢個煎米煎得好脆,個咖哩最好係要食先點,如果唔係可能會整淋左煎米 食咁多野埋單都係每人$7x,真係好抵食丫

造訪日期: 2019年8月
感謝 heiman0531
2019年5月10日 透過行動裝置

座位設計不錯,無論一個人或和朋友一起,都適合在這裏進餐。今天獨自吃了乾炒沙嗲牛肉意粉配凍檸茶,味道不錯。

造訪日期: 2019年5月
感謝 Venus L
2019年3月28日 透過行動裝置

來到這間位於黃大仙現崇山商場地下的《豪園面家》吃下午茶。

我點了個五香豬手撈麵 ($41)下午茶餐。豬手份量夠多有三件,肉質幼嫩,醃得入味。而面身爽口,配上牛腩汁味道就更好。

凍鹹檸雪碧 (跟餐加 $10),十分夠凍,鹹檸檬又夠酸,入口清涼又醒胃。

造訪日期: 2019年3月
感謝 buddy1232019

查看過豪園面家的旅客也查看過

去過豪園面家嗎? 請分享你的經驗!