“抵食日本餐廳”
烏山名的評論

烏山名
香港排名第2,800 (共15,123家餐廳)

下午茶時間,原來疫情期間下午茶套餐有七五折,所以就叫左兩個下午茶餐,一個三文魚花之戀飯,另一個吉列黑豚豬扒定食。
每個套餐都有沙律菜,麵豉湯,日式小食,甜品,燉蛋同飲品。
份量都不少,而且下午茶時段不用加一,都幾抵食,2個餐共$133。
吉列黑豚豬扒炸得外脆內軟,配上沙律菜又可以減低油膩感。
而個三文魚花之戀飯都有好多件刺身,鋪滿晒係鋪滿晒喺飯上面。
沙律菜都好新鮮。燉蛋就略嫌不夠熱,同個甜品份量少左d,如果多少少會更好。

造訪日期: 2021年2月
感謝 Eatwithwing

2020年6月9日

朋友係依頭番工我地心思思決定唔到食咩好我地發現依間店好多種類可以簡有我最鐘意既串燒壽司鍋物咩都有岩晒諗唔到食咩既你
海鮮七色丼 $150
依個丼飯入面有海膽正呀,150蚊都有海膽性價比都算高,唔算係最頂級既海膽但過下口癮都幾好三文魚都好大件唔響錯,食落仲好新鮮
三文魚腩赤海老芥辣章魚飯 $120
嘩,兩隻蝦放埋一齊差20尺遠呀有隻成隻手甘長呀!感覺上抵左好多出面好少食丼飯有甘大隻蝦三文魚腩好鮮甜☺️
白桃玉露 $18
叫左丼飯以優惠價加錢就有野飲係梳打水加左椰果既野飲,偏甜桃味唔出

造訪日期: 2020年6月
感謝 feimuihk
2020年5月17日 透過行動裝置

前日去咗荃灣愉景新城買傢俬,買完之後當然搵嘢食,經過一間日本餐廳門口望下餐牌好似好吸引,於是即刻打開OpenRice 睇吓呢間鳥山名日本餐廳介紹,見到都大部分都讚好唔錯,好!一於就試吓佢。

到門口攞位已經見到門口枱面擺放咗口罩袋供客人免費攞取,店員仲主動提我隨便使用,第一感覺已非常窩心!

坐低打開餐牌,食物嘅種類真係好多好多!
和風燒牛肉飯定食,有前菜沙律,有麵豉湯,有開胃嘅薑片,有甜品,仲有份量十足嘅燒牛肉!除此之外仲有隻溫泉蛋,撈飯食一流!

另外叫咗啲小食,炸日本魷魚嘴,味道好香口,食唔停口!而且冇油膩感。

芝士年糕,口感煙韌,落單前店員仲會問有冇需要切開一半,十分貼心!

總括今次餐飯都十分滿意,下次有機會帶埋屋企人再嚟食!

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 kitling0000
2019年10月22日

鳥山名晚市不太便宜,但午市有套餐,是一個不錯的選擇,可以訂位,點了烏冬麵套餐,有個燉蛋,和一件小甜點,還有一杯飲品,百香果茶,整體味度不錯,但飲品則一般。

造訪日期: 2019年9月
2  感謝 manyee02
2019年9月25日

午餐很抵食,份量很足夠,賣相亦都吸引。魚生新鮮,也有兒童餐讓孩童吃, 適合一家大小去享用。服務員亦很親切,很推介這間餐廳。

造訪日期: 2019年9月
感謝 rainylui

去過烏山名嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣