3 人正在查看這家飯店
Hotels.comUS$167
Agoda.comUS$167
ExpediaUS$167
查看8 個優惠
評論 (3,804)
昨天 透過行動裝置

今次帶咗囝囝嚟到灣仔嘅萬麗海景酒店,book酒店之前睇到網上介紹酒店推出咗個兒童電動車場,仲有喺酒店嘅11樓有個住客專用嘅兒童遊樂場,就好想帶囝囝黎玩喇!

黎到酒店,無論係前台定禮賓部嘅staff都非常親切友善,酒店仲送咗個cake比我哋慶祝anniversary,另外仲要特別多謝禮賓部嘅Samuel同其他同事,佢哋喺玩電動車前為小朋友好詳細講解要注意嘅事項,又主動幫我哋影相,而且每次玩完架車都會消毒乾淨先比下一個小朋友玩,真係非常貼心呀!

多謝酒店俾咗我哋一個樂而忘返嘅staycation! 誠意推介有小朋友嘅家庭入住萬麗海景酒店喔~

感謝 iamellalee
1週前 透過行動裝置

選擇望住香港最靚嘅地方為自己慶祝。
萬麗係可以望住無敵維港景色,交通方便。
預定前打到酒店查詢不同入住package的分別,可能係中央電話服務,所以未必能得到清楚嘅資料,再直接打去酒店找人幫忙,
很幸運地得到Guest Service Team - Erica作岀了詳細解釋。
整個住宿的過程都十分滿意,無論清潔姐姐、餐廳服務員,前枱同事都很有禮貌同親切,
所以我都非常推薦家人和朋友到這裡體驗。

已告知我新年住過25樓,今次想試高樓層。
因沒有說明要望向西九那邊,所以安排了37樓向銅鑼灣的房間,前枱同事得知我嘅心意,即刻幫我換房⋯⋯ (最後得知是Erica細心嘅安排,因為37樓層會寧靜一點,可以好好休息。望向西九那些房間對面有connecting room,遇到多小朋友嘅家庭會比較嘈吵)
想也沒想到會如此細心,真的有家的感覺!

Package 每晚包含了$1388的消費額,我們選擇了滿福樓中餐廳享用晚餐及另一日的午餐。食物質素和氛圍都令我們十分滿意。
因是24小時入住package ,酒店提供了彈性延遲退房的時間,用剩下的dining credit 在餐廳外賣後還可在房間晚餐,不用再大包小包找別的地方,這才能真正享受假期,可忘掉煩憂⋯⋯

Erica 還為我們親手寫了生日卡,令我十分驚喜,真的要多謝她及酒店贈送的朱古力蛋糕。最後check out 的時候遇上一個困難,
幸運的神又給我遇上Erica 幫我解決,
所以真係好感謝萬麗酒店所有員工令我有個難忘的生日體驗。

分享自己嘅心聲⋯⋯
好多謝招呼過我嘅每一位職員,亦都想係度同佢地加油。如果想staycation 放鬆一下真的要包容下,大家做個高質量嘅香港人。

旅程類型: 好友出遊
感謝 WChui430

假期來到此酒店staycation,員工的友善提升了整體滿意度!

我們一家三口星期日入住酒店,peak hour check-in時間都唔洗好耐,check-in 過程中職員好細心講解成個package的內容,建議我地什麼時間同小朋友去游泳池及預約玩電動車(他們最近有個promotion,比小朋友玩電動遙控車十分鐘,小朋友可以自己坐入去駕駛,由職員在旁遙控輔助,很安全)。

特別表揚一下控制電動遙控車的一班酒店職員,尤其是職員Samuel,他們在整個過程提供了很多的幫助,整個團隊非常愉快及有正能量,令到我們給小朋友玩得更加開心!

晚上我們使用該package送的餐飲禮券食自助餐,食物雖然款式不是很多,但每樣都比較精緻。整體來講,我們一家都很滿意次次入住!推薦!

感謝 Cherie0313
3 週前評論 透過行動裝置

第一次帶小朋友去staycation,由於揀選去邊度既時候出面既公園都未開放,所以衝著萬麗海景有個大公園,加上有男孩子都趨之若鶩既電動車,所以立即揀左個Weekend Culinary Adventure.
其實由book既時候已經得到前台同事Erica好細心咁解答我超多低智問題,反覆來回幾次電話解答,又教我download個apps會易啲等等. 入住時就算係即時先要求既野都好快送到比我,仲送咗個果盆添.
個大公園真係超正,我兩個仔話仲好玩過屋企附近個公園,連我自己都好鍾意玩其中一個鯨魚造型既設施,真心好玩!
之於電動車體驗方面真係不得了,做預約既靚姐姐、講解同負責(我估)既Samuel哥哥、幫手控制既幾位哥哥同消毒既姨姨都超級nice. 我覺得佢哋對小朋友既態度並唔係一般應付工作需要咁簡單,係勁有愛果種!
接受到友善又優質嘅服務,兩個仔又超開心,哩個staycation簡直係物超所值!

住宿日期: 2021年3月
感謝 karenchu1205

今次入住後發現,原來萬麗海景酒店也很適合親子。
位於酒店十一樓的兒童游樂場很大,非常適合小朋友放電,加上限時供應的電動車活動,小女在這個周未玩得十分盡興。而做父母的我們亦可以輕鬆度過周未,不會太消耗體力。
感謝禮賓部同事在小朋友玩電動車時,對小朋友們都照顧有加。最重要大家都玩得開心又安全。
特別感謝禮賓部Samuel的親切招待,閒談間讓我們對酒店有更深入的了解,賓至如歸。現在,我們已經計劃下次再到萬麗海景酒店度假了。
唯一美中不足的是客房沒有浴缸,希望以後的親子package也提供套房的選擇就好了。

客房秘訣: 海景客房景觀一流, 酒店員工親切有禮
住宿日期: 2021年4月
感謝 Christy20150601
2021年4月11日的評論 透過行動裝置

我們一家四個人選擇了在weekday來一個短暫的休閑住宿 房間是面海的 那景觀令人豁然開朗 而且裝修也很時尚 我們晩餐前也去了Executive Lounge 食物的選擇滿多的 冷盤 熱盤 甜品 一應俱全 而且Gary和他人團隊很貼心 跟我們聊聊天 又介紹酒店的設施和餐廳給我們 我們一家可以足不出戶在酒店逗留了一個愉快的假期

住宿日期: 2021年4月
感謝 ilovewinniethepooh