“就算多人排隊也都不外如是”
鍾廚的評論

鍾廚
使用外送服務
香港排名第3,663 (共15,296家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年4月7日 透過行動裝置

一到週末,又係出外揾食的時間,上次經過時代廣場12數的鍾厨,見到超多人排隊門口仲寫住水滾茶靚,心諗下次一定要嚟試下,咁多人實唔會差得去邊,今日一早11點零去到,不用排隊直接入去坐低叫野食,每張枱旁邊都有自助加水机同茶壺,佢嘅沖茶架步就好似稻香咁,完全係自助形式,極之方便。
要自己用手机掃描落單,揀咗幾樣必食的點心,其中一樣係鹹水角和酥炸鯪魚球,剛剛下完單不用兩分鐘食物就上枱,鯪魚球外表皺皮縮曬水,而且一啲都唔熱,只睇外表完全唔想食,所以叫服務員換過一碟熱的比我哋,而鹹水角雖然係凍嘅,起碼咬落去不會太過油膩,還可以接受,其他點心不過不失唔可以話好出色,同一般酒樓無異,如果以燒賣為例,一籠四粒要成$72,以這個價錢去食一般酒樓嘅水準,就不是很值得。

造訪日期: 2021年4月
感謝 750,803

2019年10月8日

下午茶時段點心有七折,且免收加一,餐廳環境不錯,點心味道也很好。最愛其以蠟燭煲住滾水,確保水溫以沖熱茶。

造訪日期: 2019年10月
感謝 Jellyfish319
2019年2月19日

也許我們穿的不是很專業或奢侈,沒有著名和昂貴的品牌,工作人員從不為我們服務。還有,工作人員態度太糟糕了!他們非常無視我們

造訪日期: 2019年2月
感謝 MikeC702
2018年4月23日 透過行動裝置

因為工作關係,所以有很多機會到鍾廚飲茶,但多數會是平日下午茶時段光顧,因為有六折和免茶芥。而且食物都很美味新鮮。

造訪日期: 2018年4月
感謝 VickyNg9447
2018年3月27日 透過行動裝置

和很久不見的朋友一起吃午餐。雖然訂了枱但還是要等位。
即使在週末,這裏還是免茶錢。
我們叫了石榴汁燒雞,叉燒酥,鹹蛋腸粉,xo醬炒蘿蔔糕,栗茸南瓜酥。
食物質素不錯,但作為比較迫夾。
有很多特別的菜色還未嚐到,下次有機會會和家人來飲茶。

造訪日期: 2018年3月
感謝 IWongi

去過鍾廚嗎? 請分享你的經驗!