“Thailand food in Hong Kong ”

新泰東南亞餐廳 (太子集團中心)
香港排名第1,168 (共13,941家餐廳)
價位: US$9 - US$39
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 尖沙咀
描述: 賞盡東南亞美食
2020年5月31日 透過行動裝置

原隻燒魷魚$88,雖然話係燒魷魚,但係燒烤味唔濃,食落口仍然濕潤,醬汁偏甜,我就好鍾意點泰式海鮮汁,用蒜蓉辣椒混合而成,同魷魚好夾

蒜蓉包$32
蒜蓉包搽咗好多牛油,麵包食落好脆,焗得好香

印式薄餅$32
屬於酥餅個款

感謝 liveforeateatforlive

2020年5月22日 透過行動裝置

一段時間無食泰國野.
朋友講起都幾想食.
發現尖沙咀都幾多選擇.
而哩間見到有幾間分店裝修都幾靚.
所以就即刻同朋友一齊去試吓
食物方面:
⚪️燒西冷牛扒
份量都幾多有成14件幾抵食.
肉質都幾嫩滑多汁.唔會好乾同埋過熟☺️
⚪️麵包焗咖哩軟殼蟹
賣相真係好吸引好靚.好大碟
部分麵包係焗脆過的.排哂係碟邊.
食晒焗脆嘅麵包之後可以切開成個麵包一齊食
用麵包點咖哩配埋啖啖肉既軟殼蟹好正
咖喱好惹味.椰香味好重.
但係一啲都唔辣驚辣既朋友都可以食
⚪️泰式炒雜菜
有椰菜花.芥蘭.紅蘿蔔.草菇.粟米芯
用左蒜蓉炒.好香.炒得岩岩好.菜吾會太淋
⚪️芒果糯米飯
芒果配熱辣辣既黑白糯米
椰汁好香甜.芒果都好甜無渣
⚪️蕃石榴沙冰.
沙冰係用純正番石榴去整冇加糖水.
好清甜解渴
⚪️綠豆沙冰
感覺好似綠豆沙咁但係唔會好甜.
有驚喜第一次飲綠豆沙冰
整體方面:
成間舖頭裝修都好泰式.門口都好靚.
餐廳食物質素好好.種類都好多.
而且價錢都好合理.正
無論拍拖約朋友食飯聚會都好適合.推介

感謝 caroltsang328
2020年5月22日 透過行動裝置

好耐冇食泰國野,所以今日同朋友試吓呢間~
佢個門口都幾靚~
叫左個炒雜菜,有椰菜花,西蘭花,草菇,粟米芯等,都幾多種類,同埋用左蒜蓉炒,幾好食。
麵包焗咖哩軟殼蟹,差唔多枱枱都叫,真係幾好食! 麵包焗脆左再點咖哩,咖哩唔辣,但味道都幾香,軟殼蟹啖啖肉,正呀。
燒西冷牛扒,分量咁多都係$118,抵食! 而且肉質都幾軟淋,推介。
飲品叫左杯蕃石榴沙冰同綠豆沙冰~ 兩杯都好好飲,而且我鐘意佢唔會好甜!
芒果糯米飯熱辣辣,有黑白兩款糯米,椰汁香,芒果甜,好味呀~

感謝 cara1210
2020年1月22日 透過行動裝置

很久沒有吃泰國菜了,今日相約好友放工後一起吃個泰菜,之前在加拿分道吃過這間泰菜,食物不錯,於是再來北京道這一間試試,一出lift, 已看到泰國風味的裝修

有點口渴,先來一個椰青,清涼的椰青,十分解渴又淸甜,大大個份量不少

吃泰菜又點少得生蝦,生蝦大大隻,咬落啖啖肉,新鮮彈牙,點上酸辣的泰式醬,更惹味

明爐烏頭魚吃得多,一於點個鹽焗烏頭魚,外皮用鹽葉後再焗,所以肉質帶點鹹香,打開外皮嚐一口,魚香鮮甜,一點泥腥味也沒有

鐵板蠔仔炒蛋,這個菜式不是很多食店做得好味,蛋炒得滑嫩不老,蠔仔大粒無腥味,二者炒在一起,沒有散開,夾埋芽菜一起吃,更美味

燒西冷牛扒,估不到泰國菜都有高質的牛扒、入口鬆軟,時間燒得恰到好處,中間帶粉嫩的顏色,就算不點任何醬汁,都很可口美味

造訪日期: 2020年1月
感謝 SisiSiu
2019年12月4日

呢間餐廳既野食我覺得都幾好食, 佢既椰青都幾大幾新鮮,好飲的。 我中意佢既服務, 唔錯。 俾到你賓至如歸既感覺。

造訪日期: 2019年1月
感謝 ChiHongW7

查看過新泰東南亞餐廳 (太子集團中心)的旅客也查看過

去過新泰東南亞餐廳 (太子集團中心)嗎? 請分享你的經驗!