“意樂餐廳 (迎東邨)”

意樂餐廳 (青山道)
香港排名第3,047 (共15,292家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
4 週前評論 透過行動裝置

意樂餐廳 (迎東邨) (東涌)
東涌迎東路1號迎東邨地下2號舖

今日放假到迎東村探望好朋友,到左晚飯時間,朋友話帶我地食好野食樓下意式裝潢西餐廳鋸牛排。

話明西餐廳,主打Pizza , pasta , steak fusion 菜等,價錢親民。

榖飼安格斯牛+滋味脆薯條+ 濃香菌皇忌廉湯(仲可以以半價加配飲品)HKD 128:

濃香菌皇忌廉湯:香味十足,飲到好多菇菌打碎的顆粒感,口感飲落順滑,但略嫌質感不夠濃稠,有點稀。

榖飼安格斯牛(七成熟):不是用上鐵板呈上,但十分巧妙地用上吸油紙和木製板呈上,榖飼安格斯牛來自美國水草純淨的農場,肉質上乘,不知是否因梅納反應,牛排表面呈煎香既蕉色,好吸引,切開唔算太粉嫩,有點似八成熟,但不影響口感,食落牛味香濃,牛油味更濃,岩鹽放一旁,想食牛原味又得,蘸上適量岩鹽黑椒,提升牛味。

牛扒底下仲有兩粒車厘茄,可以清新口腔粟米有牛油香,好邪惡薯條係幼身個款,炸得恰到好處,好香脆可口,反而又碗薯條冇咁飽濟。

安格斯牛柳炒珍珠飯(HKD 64): 珍珠飯夠大粒 , 粒粒分明, 每一粒都沾滿了鰻魚照燒汁味,不吝嗇牛柳粒,份量多,高質有誠意。

總結:
大推榖飼安格斯牛排餐 價錢公道合理
屋村樓下西餐廳

#東涌#迎東村#安格斯牛#黑椒汁#粟米#薯條#意大利#珍珠飯#濃香菌皇忌廉湯

造訪日期: 2021年4月
感謝 SANDRAFUNG

2021年3月11日

之前新開張嘅時候飲品係好好飲,但跟住落嚟越嚟越差。飲凍檸水又甜過頭,好啊跟住我轉飲凍華田又冇味。同佢反應後,就淨係拎左華田粉比我,垃圾 凍飲$3就咁蝕咗比佢

造訪日期: 2021年3月
感謝 nikkolee0411
2021年1月25日 透過行動裝置

意樂餐廳有很多間, 今次到位於大角咀海富苑海富商場地下2A號舖的分店, 星期六中午時間門口大排長龍, 幸好安排座位都比較快速。 入到店內環境舒適, 光線柔和, 點兩款下午茶餐,意式鮮茄肉醬焗扁意粉$36+ 熱即磨咖啡、日式燒汁牛肉丼飯$45+ 凍即磨咖啡$3。

⭕意式鮮茄肉醬焗扁意粉~ 鮮茄味道唔夠濃, 整體比較油膩。

⭕日式燒汁牛肉丼飯~ 日式燒汁非常惹味, 牛肉薄切口感軟腍, 加上溫泉蛋增添滋味。

⭕凍即磨咖啡 & 熱即磨咖啡~ 即磨咖啡味道香濃。

整體來說價錢優惠, 上菜速度快, 燒汁牛肉丼飯好味, 咖啡亦不錯, 回頭率高。☺️

意樂餐廳 (海富商場)
地址: 大角咀海富苑海富商場地下2A號舖

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年2月27日

意樂餐廳食的都是港式的意大利菜,所以也不是只食薄餅,食了一個鐵板雜扒,非常好食,肉不會太熟太乾,值得再食。

造訪日期: 2019年8月
2  感謝 tinsonchai
2019年11月26日 透過行動裝置

喜歡到意樂餐廳食下午茶,款色夠多,無論是麪類,包類,飯類都有。他的公司三文治超巨型,麪包是厚多士,一個人冇可能食得晒!

造訪日期: 2019年11月
感謝 JoyceW2056

去過意樂餐廳 (青山道)嗎? 請分享你的經驗!