“一家大細都啱食pizza”

Pizza Express Citygate
6/13(週日)
20:00
香港排名第2,459 (共15,375家餐廳)
價位: US$15 - US$20
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2 週前評論 透過行動裝置

之前pizza 堂食都中意去pizza express,環境坐得舒服,服務又好,覺得食物味道都唔錯。

搬左入去東涌,都特登搭去東薈城食pizza express。

服務真一流,職員見到我地拖住二個小朋友,已經貼心問我地想坐卡座定要baby chair,又立即拎兒童餐具同埋兒童Menu俾我哋,兒童Menu仲可以畫畫玩遊戲,等家長可以安靜點餐,等嘢食嘅時間亦都唔怕小朋友無聊。

原來happy hour做緊飲品買一送一,好抵。我哋就叫咗個二人餐$348再加兒童餐$89。

二人餐
頭盤揀左意式焗肉丸,仲有有四塊薄餅,熱辣辣點埋辣肉醬汁,好惹味。

主菜可以揀Pizza或者意粉,我哋就要肉醬意粉同意式野菌意粉。原來唔想食意粉都可以揀螺絲粉,蝴蝶粉,闊條麵,四款麵底隨你揀。意粉意想不到甘大盤,我地四人食都好夠,肉醬意粉味道比較濃,肉碎加入咗好多洋蔥粒一齊煮,好香。

兒童餐我覺得都幾抵食。我哋叫咗7吋雞肉薄餅。新鮮熱辣製作果然真係好食好多。薄餅上面都有不少雞肉,足料。

兒童餐仲有一杯果汁,甜品同一杯迷你Bambinoccino。甜品可以揀焗麵包球4粒,朱古力蛋糕或者雲呢拿雪糕。我揀左朱古力蛋糕,再加$15額外添加焗麵包球(6粒),甘叫應該最抵。朱古力蛋糕超好食,勁濃朱古力味,軟熟得來又帶點muse嘅口感。焗麵包球要趁熱食,好鬆軟,沾上牛油鹹鹹的,真的不錯

迷你Bambinoccino好小巧可愛,係走咖啡版既cappuccino。杯旁仲配上應是餅乾的(因二個小可愛好心急食左,所以我都睇唔到係咩)。好甜心,杯Bambinoccino特登有調教溫度,唔會太熱,暖暖的,唔會燙親。

最後,仲叫左雪糕,雲呢拿雪糕超香好濃味,仲食到粒粒雲呢嗱籽。

不得不讚,職員服務真係好好,用餐中途都會適當的來關心客人,見二個小朋友中意畫畫又會俾多幾支顏色筆,又主動俾多幾張濕紙巾同紙巾,好貼心。最後走個時,二個囡囡同職員已經friend左,仲話下次一定要再去食。我同老公都好願意再黎,全程小朋友都食得好開心投入,所以我地家長都食得可以好舒服

造訪日期: 2021年4月
感謝 Aprilwong421

2020年2月17日

平日午餐由$58 起,有前菜焗麵包球、焗雞翼、四式芝士薄餅、雞肉長通粉及飲品!我最愛四式芝士薄餅,必吃之選!

造訪日期: 2020年2月
感謝 PiggyC9
2019年9月2日

東涌沒什麼好食的,這間還算OK了,價錢是比較貴,食物水準也OK,重點是坐的舒服,服務也很不錯,想不到食什麼可以考慮這一間。

造訪日期: 2019年8月
感謝 manymomo
2019年5月17日 透過行動裝置

隔左兩年以上無來,今晚起碼帶位小姐帶我們座一張小圓檯,不是以前的的小方檯像搭檯般。
食物質素可以但不高,價錢中等但份量小,飲品質素平庸,啤酒尤其小選擇。
招呼比之前友善,效率可以。
值得一提蘋果批不夠熱,個賣相靚,很可惜!

造訪日期: 2019年5月
感謝 wiseguy1282005
2019年4月17日 透過行動裝置

Pizza Express 在不同地區也有分店,而這一家薄餅餐廳味道只可以講係不過如此,同埋不過不失,百幾蚊一個薄餅唔值咁貴喔!

造訪日期: 2019年4月
1  感謝 Tam S

查看過Pizza Express Citygate的旅客也查看過

去過Pizza Express Citygate嗎? 請分享你的經驗!