“Cozy placr”
彌敦左岸的評論

彌敦左岸
香港排名第956 (共15,586家餐廳)
價位: US$19 - US$51
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2019年8月4日 透過行動裝置

我哋上咗一樓地方頗大,環境唔錯,有美式餐廳feel.

羅宋湯味道適中材料份量也豐足,麵包塗上蒜蓉牛油外脆內軟味道很好

龍蝦湯,送上來時已聞到濃烈嘅龍蝦味,內裏竟有龍蝦肉,絕不欺場呢

西班牙黑毛豬扒肉質彈牙,有肉香,order7成熟,剛剛好,配了肉汁和芥辣,兩種味道都很配,配菜有薯仔,粟米,紅蘿蔔和法國長腰豆,都做得恰到好處,有點精嘅效果

Yellow Punch內有芒果肉,味道清甜,較輕怡的飮品

Argue很多層次的一杯雞尾酒,粉紅的顏色,樣子討好,入口時初感香甜,但隨後便感受到其濃烈酒精,最後更帶出一陣芳香

造訪日期: 2019年8月
感謝 wtifwtif

2019年7月14日

氣氛好正 又有Live Band頭盤要左美式芝士煙肉焗薯皮,大大塊炒至金黃色的煙肉配一個滑溜的薯皮配上美式芝士 多重口感,開邊的龍蝦鋪滿了鹹蛋黃,龍蝦肉厚,肉質爽!意大利飯很好吃,超濃粟米味,飯質軟硬剛好,但份量少了點。

造訪日期: 2019年7月
感謝 MingK157
2019年7月10日

來到尖沙咀的彌敦左岸,以為餐廳不大,原來樓上別有洞天,地方好大好寬敞,仲有獨立房放桌球枱。我地選了近band的位置,想好好聽下歌。

惠靈頓牛柳圓碌碌一個,賣相吸引。黃金的外皮帶脆,包住牛柳,切開入面系嫩紅多汁的!

帶子兩邊微煎,放上鮭魚子,點上沙律醬,簡單不花巧的味道,我欣賞加入提子的配搭,令沙律多了份甜味,更加清新。

飲品選擇很多,朋友點了果汁,我的Be back together入口帶甜,酒精度不高。配薯條食剛好。這裏的薯條是番薯條,粗切的它更有口感。而且番薯本身帶甜,所以可以中和了酒精的微苦,啱女士口味。聽住歌,食下薯條飲下野,時間過得好快,咁就一晚。

感謝 Junericee
該評論乃Tripadvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
2019年7月2日 透過行動裝置

今日同成班朋友去左彌敦左岸慶祝生日

美式芝士煙肉焗薯皮:味道不過不失,但薯皮焗得好香

彌敦小食拼盤-
黑毛豬火腿蜜瓜:nice
煙三文魚伴青瓜及三文魚籽:不錯,但青瓜太大件
低温慢煮蝦蝦尾伴香芒莎莎:好味道
香蒜辣椒虎蝦:夠晒惹味
烤八爪魚伴泡菜醃鷹咀豆:我不太喜歡
香草焗田螺伴薯蓉:我不敢食
燒西班牙五花腩伴芥末醬青蘋果:好好味,一啲都唔覺得肥
烤雞:炸得好香脆

低温慢煮烤乳豬件:乳豬片好香脆,唔肥,肉好嫩滑正

煙薰醬燒黑毛豬肋骨:皮脆肉,好入味,好惹味

煙三文魚pizza:配料好多!拉絲芝士呀~我最愛

當餐廳上我地自備嘅生日,真係好驚喜!因為餐廳會有煙花仔提供,而且現場仲會有live band,真好有氣氛

造訪日期: 2019年6月
感謝 mcpig2003
2019年6月24日 透過行動裝置

到來是見到評論提到的home made 意粉,而且用意大利雞蛋。6:30pm坐低急急的點個限量版拆鮮蟹肉鮮海膽意粉($248)約5分鐘就做好。先生喜歡鱸魚、叫了貝殻粉($178)。然後飲料叫的是椰奶菠蘿汁叫crazy juice的(HH $70, NH $88)。

意粉上的檸檬白汁配著蕃茄乾及手製濶麵成為主角,搶了風頭。反而貝殻粉做得很好,很回味。

造訪日期: 2019年6月
感謝 iclare-hk

去過彌敦左岸嗎? 請分享你的經驗!