“🍽 旺角平民價 大件夾抵食 良心西餐💛 午巿歎松葉蟹蓋同安格斯肉眼 🤤”
Amico 1890的評論

Amico 1890
香港排名第2,379 (共15,263家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年3月4日 透過行動裝置

佢地平時嘅 真心好抵食!
幾蚊已經包左意粉同野飲~
不過持續都無晚巿 佢地最近就連下午都出左人套餐!
野食嘅份量同味道 絕對對得住個價錢~
而且西餐晚巿真係好少人會叫外賣
有時間不妨午餐去支持下

掂過碌蔗人套餐 $

頭盤有 同松葉蟹蓋多士!
連頭盤都勁俾貨成座山咁高嘅沙律
除左 入面仲有幾款沙律菜
粟米 洋蔥 蕃茄 青瓜等等...

松葉蟹蓋多士個蟹蓋裝滿曬蟹膏~
多士夠脆!
蟹膏調味剛剛好~

主菜方面我地揀左南瓜帶子意大利飯同埋美國安格斯肉眼!

南瓜好香南瓜味
帶子鮮甜 煙三文魚唔會腥~
成個飯味道都好濃郁!

肉眼扒肉味香濃 食落好香孜然味~
醃好曬完全唔洗沾醬都得!
佢地嘅粗薯條唔咸 剛剛好可以中和濃味嘅牛扒
唯一嘅小可惜係我叫五成熟
黎到應該係七成黎
不過好彩因為有少許肥肉同筋 所以食落亦唔會韌~

飲品方面叫左
真的!超大一瓶 !
佢係由沙冰打成 夠曬

另外仲試左斯里蘭卡吸睛吸血殺人大青蛙(名字也太長了)
其實係簿荷加菠蘿汁
飲落去唔會蓋過菠蘿汁嘅味~

最後仲食左佢地嘅自製乳酪雪糕
食落去比起普通雪糕黏一點!
有點像的口感~
超香的

總括黎講平民價黎講
環境夠情調 野食大大份 性價比高~
值得一戰

造訪日期: 2021年1月
感謝 hkfoodmap

2021年1月22日

多謝正苦令香港人夜晚出街食飯都唔得☺️

唔少小店都喺疫情下經營困難,今次介紹呢個何不下午食好啲* 「掂過碌蔗」二人set❤️

希望大家喺疫情下都繼續堅持✊總會見到出路

「掂過碌蔗」」2人餐

個餐包左前菜2款、主菜2款同甜品,另外仲有嘢飲2杯。

巴馬火腿沙律

沙律幾新鮮,配上胡麻將,另外配有柔軟鹹香嘅Parma ham,不錯。

水牛城雞翼

雞翼有6隻,外面搽咗水牛城醬辣辣哋好刺激,中間肉質juicy嫰滑。

黑松露卡邦尼意大利粉

意粉松露味好香而且唔會過腍,加咗惹菌同煙肉做配料,比較油啲但可接受。味道嚟講唔錯㗎 !

美國安格斯肉眼

肉眼點咗3成熟可以見到塊扒超厚❗️賣相冇得輸。切開中間顏色粉嫩,好吸引。冇煎得過熟,可惜件扒本身比較多筋,食落有啲位都好難咬開,呢點需要改善。

甜品

食到最後一個自家製乳酪雪糕結尾。雪糕煙煙韌韌,口感好得意,真心有驚喜呀!

飲品

Amico ($43)

以餐廳名為名嘅Signature drink,飲品混合荔枝、檸檬、橙汁等幾款水果,味道清新,飲落自然舒服。

芒果乳酪奶昔沙冰($43)

Mango Yogurt Milkshake

芒果加乳酪味道好似兒時食過嘅糖,幾好飲但比較甜。

食物唔錯,餐廳環境都好大好舒服。而且一入去餐廳嘅服務已經好好,全程店員都非常有禮貌❤️。仲有一樣差啲唔記得講,當日目測啲店員顏值都好高喎!

造訪日期: 2021年1月
1  感謝 Grassroots-Ruby
2020年4月30日

今次一行四人,被安排樓上雅座,用餐位置寬躺!
食物方面,我們叫了藍芝士大蝦意粉,香草野菌意大利飯,自家製漢堡包同埋美國安格斯牛扒.
以上所有食物合格,牛扒性價比高,值得推介!

造訪日期: 2020年1月
2  感謝 WJovy
2020年3月5日 透過行動裝置

好姊妹請我食生日飯❤️, 她給我幾間餐廳選擇, 最後我都是選了Amico 1890。 之前一路都未試過, 餐廳有兩層, 地下那層比較有油煙味, 我們當日坐上層, 坐低不久就散點了意大利雲吞$58, 龍蝦汁蟹肉粉$108, 加拿大豬鞍扒$128, 日本刺身帶子沙律$58, 白酒$62, 紅酒$52。

✨日本刺身帶子沙律~ 蔬菜新鮮,但帶子得兩粒。

✨意大利雲吞~ 蕃茄醬汁做的意大利雲吞, 酸酸甜甜很開胃。

✨龍蝦汁蟹肉粉~ 龍蝦汁味道濃郁, 蟹肉都幾多, 味道算不錯。

✨加拿大豬鞍扒~ 豬扒厚切, 部分位置做得過熟比較硬身, 配菜有薯條和沙律, 粗薯條配茄汁最好味的。

✨芝士蛋糕和芒果芝士蛋糕~ 食滿$600可以免費有兩個蛋糕甜品, 芝士蛋糕味道不夠濃, 芒果芝士蛋糕的芒果味重一點會更好, 不過都要讚下餐廳很有心思的寫上生日快樂字句。

✨白酒 & 紅酒~ 兩款味道都幾好, 尤其是白酒甜甜的易入口。

整體食物質素唔錯, 店員服務都很貼心,但廁所的環境衛生有待改善, 話說我一到步已經走入廁所小解, 誰知一開廁所蓋嚇到我立即跑出來, 裏面的情形都不想再憶述了。

Amico 1890
地址: 旺角洗衣街24號地舖

造訪日期: 2020年3月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2019年4月28日 透過行動裝置

在旺角找有pizza 吃的西餐,不想吃連鎖店,找到這間小店。三個人叫了一個pizza, 一個意粉,一個牛扒,芝士焗西蘭花,還叫了支港女啤酒。

味道和價錢都相宜

造訪日期: 2019年1月
感謝 kasukasumi

去過Amico 1890嗎? 請分享你的經驗!