“ 尖沙咀高質串燒小店🔥”
串酒里的評論

串酒里
香港排名第73 (共15,689家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年12月20日 透過行動裝置

今日黎到尖沙咀哩間好隱蔽既串燒小店。小店位置非常隱蔽,係小巷入面,大家去既話記得行入啲小巷搵下。

餐牌上面既串燒選擇繁多,而且選用既食材新鮮高質,串燒調味亦有特色。

黑松露蒜蓉燒扇貝 (三隻) $98
秘制汁燒鮑魚 (兩隻) $99

扇貝都幾大粒,而且新鮮彈牙,上面有大量蒜蓉,加埋黑松露醬,真係非常好食;鮑魚同樣新鮮彈牙,秘制醬汁甜甜地,同鮑魚好夾,兩樣都係好食推介

麻辣醬燒雞肉串 (兩串) $38
川式脆燒雞軟骨 (兩串) $28
惹味汁燒豬仔髀 (兩隻) $59
豚肉腐皮卷 (兩件) $48

平時係出面食開既串燒,通常都係孜然味,但係哩到既調味除左落孜然之外,仲加上麻辣醬或粉,令串燒更香辣惹味。雞肉串同豬仔髀一啲都唔會乾,非常惹味,豬仔髀更係抵食之選;燒雞軟骨香脆可口;豚肉腐皮卷咬落去充滿肉汁,無諗過加埋腐皮落去咁好食,推介豚肉腐皮卷。

蒜蓉燒原條茄子 $49
芝士煙肉焗大啡菇 $22

蒜蓉燒原條茄子大條軟腍,除左孜然同蒜蓉,上面仲加左木魚絲,食落更香;芝士煙肉焗大啡菇上面有好多芝士粉,大啡菇咬落去非常多汁。

整體黎講,餐廳既串燒食材高質,味道有質素,好適合同朋友黎食嘢吹水,不過提提大家記得預先book位。

感謝 mikochan0108

2021年12月15日 透過行動裝置

睇番啲舊相,覺得依間值得推薦一下。雖然鋪面面積唔太大,但係感覺幾溫馨,有啲似日本嘅居酒屋,適合同兩三個朋友傾計。

川式脆燒雞軟骨(兩串)38
汁油幾多,燒得一啲都唔乾

金菇肥牛卷(兩件)48 推薦
汁水多,食落好juicy,金針菇完全冇燒乾

豚肉腐皮卷(兩件)48推薦
聞落好香肉香,食落腐皮好juicy

札幌芝麻香燒雞翼(兩隻)32
味道普通,食落係鹽燒味

惹味汁燒豬仔髀59 推薦
外面一層焦脆,肉質鮮嫩多汁,好濃肉香

鹽燒安格斯牛柳粒68
七八成熟左右,牛味濃郁,有咬口

原條免治雞肉棒(兩串)49
外面焦香,肉質鮮嫩

香辣燒原條茄子49
超多蒜蓉,辣度微辣,味道太鹹

川式燒韭菜28
味道唔太似川式,食落味都算淡

感謝 Roam55850437071
2021年12月14日 透過行動裝置

今日去到尖沙咀嘅 #串酒里 ,一見到支粗口啤就諗起我啲麻甩底朋友!串酒里隱身於小巷裡面,餐牌有海鮮、牛肉、豬肉及蔬菜等等,選擇多多,滿足晒心多多的香港人。

◽️ 串酒里燒蠔拼盤$238
本身先食車打芝士口味覺得有驚喜,於是追加拼盤,一次有齊9個口味,包括:黃金蒜蓉、車打芝士、辣味剁椒、黑松露蒜蓉、黃金醬、泰式辣汁、日本雞蛋、冬陰公汁、青芥末,頭三甲有添上蛋香的日本雞蛋口味、香氣誘人的黑松露蒜蓉,以及食落有辣勁的辣味剁椒,其他都有驚喜,值得「蠔」食呀!

◽️ 車打芝士燒日本廣島蠔 $88
一份有3隻,面層是香氣迫人的芝士,入口先食到芝士再有蠔味。

▪️ 手工啤酒 $78
外型煞食,打卡度100分,柑橘果香令人易於入口。

◽️ 日式芝士焗玉子$39
滿滿的木魚絲有芝士和玉子,芝香、蛋味兼備。

◽️ 川式麻辣香燒雞翼$32
雞皮燒至香脆,仲有陣陣辣味,肉質一啲都唔乾。

◽️ 原條免治雞肉棒$49
好香肉味,如果有蛋黃沾一沾就完美啦!

◽️ 鹽燒安格斯牛柳粒$68
牛柳牛味十足,燒得剛剛好,加少少店家調味料更好味!

◽️ 自家製醬汁燒黑豚肉$49
黑豚肉大大嚿又有豐富肉味,肉肉人士一定滿足。

◽️ 芝士竹輪$22
平時打邊爐會食,估唔到燒都好好食,芝士流心好正!

◽️ 麻辣汁燒雞泡魚乾$49
辣辣地有咬口,佐酒一流。

感謝 foodie f
2021年12月11日

引入火山石燒技術迅速鎖住肉汁
令食物外脆保留肉汁
串燒專門店,今晚食左幾款唔同串燒
呢度仲有好多酒類選擇,今晚駕車就不飲酒了
先上烤粟米,一份有4件,好香甜,好爽脆
燒鮑魚,串燒選擇多
串燒鮑魚,一份2隻,海鮮彈牙,肉質鮮味
汁燒濃郁味道鮮 雞肉串燒
麻吉燒,中間煙韌年糕口感,豆皮香脆
黃金魷魚,香口惹味,金沙份量包住整件魷魚
扇貝味道超濃蒜味,蒜味重鮮,夠曬重口味
串燒雞翼,帶點汁燒,個雞皮好香脆,一客2件
雞肉嫩滑
燒大咖啡菇,配上拉絲芝士,好有肉汁
整體水準非常出色好好食

#串酒里 串燒專門店 #KEBABEER #串酒里燒烤專門店
#尖沙咀美食 #串燒 #酒吧 #酒吧餐廳

感謝 alex lam 林
2021年12月6日 透過行動裝置

一向喜歡濃味食物, 串燒絕對係不二之選早幾年串酒里岩岩開業果陣同girl friends們食過覺得幾有特色, 決定帶‍♂️黎試下
麻辣爽彈雞腎串*(兩串)HKD34
蒜蓉燒原條茄子* HKD49
川式燒韭菜* HKD28
日式汁燒翠玉瓜* HKD22

麻辣爽彈雞腎串
雞腎同個名一樣爽彈, 加上帶麻辣味, 送啤酒食一流

鹽燒厚切牛舌
厚切牛舌特別有咬口, 而且好juicy, 簡單用鹽去調味就已經足夠

蒜蓉燒原條茄子
大部分串燒店既燒茄子會係上面鋪滿蒜蓉, 呢度既版本係再係蒜蓉上面放上大量木魚絲, 令口感層次提升

川式燒韭菜
韭菜燒完仍然鮮嫩爽脆, 唔會好似有啲串燒店燒完之後個尾會燶左黑左

日式汁燒翠玉瓜
翠玉瓜好新鮮, 咬開流晒啲汁出黎, 上面加左少少孜然粉同燒汁更加惹味
除左串燒之外, 餐廳另一主打就係香港製造用粗口命名既手工啤酒, 「屌」「鳩」「撚」「閪」「柒」
「屌」HKD78
呢款啤酒用左東革亞里釀製出黎, 飲落帶有濃濃既中藥味, 男既可以強身益氣, 女既就補腎暖宮, 估唔到飲啤酒都有咁多好處
餐廳座位唔多, 想試既話記著book訂位喇

造訪日期: 2021年11月
感謝 Inspire16940525510

查看過串酒里的旅客也查看過

中國香港

去過串酒里嗎? 請分享你的經驗!

© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有權利。