“沙律大餐”
Barg的評論

Barg
使用外送服務
香港排名第795 (共15,148家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
4 週前評論 透過行動裝置

环境:
在百樂中心1樓有意大利餐廳,捐血之後路過可以補充下體能,
因為朋友鍾意pizza,我又喜歡沙律,當然就意大利餐廳。
疫情期間人客好少,幾乎不用等位,
女皇薄餅^
女皇pizza叫Margarita Pizza,芝士餡餅薄餅,有番茄濃郁香味。賣相一啲都唔差。
帕爾馬火腿配金蜜瓜^
呢款火腿一直是摯愛,不會太濕,摞出黎時間剛剛好,本身而火腿的鹹度都差不多,而帕爾馬火腿的味道也可以配搭碟上的配菜,配菜有洋蔥,小番茄,而另外的蜜瓜是甜的,最後再食用有甘甜回味,洗走口腔的洋蔥。
羽衣甘蓝牛油果沙律配蜜糖青檸汁^
沙律來說,好少羽衣甘藍,見到餐廳有,立即試一試,擔心甘藍太幹身,可以另外加24元煙熏三文魚調和下,伴碟顏色都好睇,避免全部綠色。

餐廳下午時間比較人少,剛剛錯過午市高峰期,因此餐廳上菜都比較快。

造訪日期: 2021年2月
感謝 HKdorawei

2020年3月6日

今次去銅鑼灣食意大利菜,都係第一次黎餐廳感覺幾有情調,窗邊放滿紅酒,環境好舒適,情侶黎就最好不過
------
1. 海膽蘑菇意大利飯 4/5 $178
意大利飯口感偏硬,唔太creamy,不過海膽幾鮮甜,唔會有腥味,味道唔差,蘑菇份量都多,但未必值呢個價錢

2. 龍蝦海鮮薄餅 3.8/5 $148
海鮮配料都多,但食唔到有龍蝦味道如果齋叫海鮮薄餅係可以接受,仲有薄餅皮整得不太吸引,左邊冇左一部分咁但係幾香脆,唔會好滯,因為醬唔多

3. 炸薯條配黑松露醬 4.5/5 $58
炸薯條幾出色,每條都長長,同埋唔咸,好怕食到好多鹽係上面既薯條,主要沾黑松露醬調味,好食

造訪日期: 2020年2月
感謝 Corgiwithfood
2019年12月19日

放工到銅鑼灣購物,就在附近吃晚餐,之前來過這裏吃午餐,環境及食物都不錯,今次再來試試晚餐。

頭道菜選了白酒煮托托蜆$188
托托蜆的另一名字紐西蘭刀貝,為古時紐西蘭毛利人的主要食物來源之一。大大隻,肉質飽滿又鮮甜

主菜選了原骨羊扒$258
上菜時店員用火炙燒羊扒外層的油脂,羊肉非常鮮嫩肥美又多汁,味道香濃。配菜有薯仔及露筍

焦糖燉蛋$68
脆脆的焦糖上灑上糖霜,再放上草莓,賣相吸引,甜度適中

造訪日期: 2019年12月
感謝 unizfree
2019年12月12日 透過行動裝置

今天中午在銅鑼灣百樂中心吃午飯,選了位於一樓的西餐廳,有九折優惠。
長方形的地方雖然不大,裝修簡單中別有特色。座位分佈兩邊,而貼牆一則是黃色的長梳化椅很搶眼。另一則的單坐椅是復古式,各椅背兩面有個別的圖晝。
我點的主食是比目魚配蘆筍薯蓉$108。餐前小麵包暖熱軟熟。值得一贊是煎得皮脆肉厚的比目魚,肉質細嫩夾着白汁及碎炸物,口感味道也不錯。蘆筍幼長細軟,可口非常。比目魚營養豐富,再跟餐后熱飲檸水一杯,這個午餐吃得健康滿意。

感謝 magicspace
2019年9月20日 透過行動裝置

和朋友來午膳,餐廳裝修别具風格,座位闊落舒適。

午餐備有多款選擇,我挑的是美國穀飼西冷牛扒配法邊豆,脆炸薯條及肉燒汁。

橘黄色的南瓜湯,香甜可口;配上焗得外脆內軟的小餐包及番紅花粉的牛油,別有滋味。

主菜牛扒上枱,賣相吸引,肉味濃郁有彈性,以肉燒汁伴食,味道提升更多;脆炸薯條亦相當香脆。

意式紅菜頭意大利飯配炸蝦,加了紅菜頭烹煮的意大利飯,配上金黄的炸蝦,色澤鮮豔豐富,飯內加有洋葱粒和香草,清甜好滋味。

熱咖啡味道香濃,口感順滑。

造訪日期: 2019年9月
1  感謝 momozone88

去過Barg嗎? 請分享你的經驗!