“一人一鍋”
溫野菜的評論

溫野菜
香港排名第945 (共14,150家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

孤獨精又出動了,一個人最啱去食一人一鍋。LCX逛街購物之後,順道走去溫野菜烚烚下,懶得回家自己煮。
時間尚早,安排卡坐,非常舒服。
昆布湯清清地,不會影響食材的原汁原味。
兩款牛肉:
英國安格斯牛肋肉,肉質比較瘦,味道有點臊。
美國上級牛肋肉,肉質比較有脂肪,入口軟熟,我喜歡。
免治雞肉味道清淡,有粒粒口感。
紅心蘿蔔樣子討好,清甜。
水菜爽脆,新鮮。

造訪日期: 2020年9月
感謝 pcsy

2020年5月16日

夏天到左但我以然好中意打邊爐今次即興打邊爐,估唔到有驚喜.
佢啲湯底好多款,唔知簡咩好聽左店員推介試左和牛湯唔係好濃都唔係好淡岩岩好
✨和牛牛肩
如果一定要簡一隻最好食既牛非佢莫屬肉質好好‼️煮佢30秒就有得食
✨雞肉滑
幾特別,雞肉入面加左一粒粒既蟹籽估唔到甘夾
✨丹麥豚腩肉
豬肉都有好多中,我個人比較中意腩肉,半肥瘦最重要既係依到啲豬肉切到好似牛肉一樣甘薄
兩人加完一大約780

造訪日期: 2020年5月
感謝 feimuihk
2019年8月6日

溫野菜係一間係香港既火鍋店,我覺得佢係行高檔路線。每個牛肉都有個好小既牌話佢係咩菜,幾得意。但我覺得有少少貴,所以好難飽。

造訪日期: 2019年8月
感謝 kelvin319
2019年8月3日 透過行動裝置

老實說,這一家的食物質素真的是做得不錯的,每一道菜都有自己的牌,只是我認為肉類太貴了,所以很難可以吃得飽。

造訪日期: 2019年7月
感謝 chigorxd
一位來自中國的 Tripadvisor 會員
2019年7月19日 透過行動裝置

去過溫野菜嗎? 請分享你的經驗!