“Nice place for lunch”
Babbo Trattoria的評論

Babbo Trattoria
訂位
Eatigo
線上訂購
香港排名第759 (共13,938家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2020年6月4日

坐底見到menu都嚇一嚇
以銅鑼灣既西餐廳黎講,
價錢都幾平

Caesar salad 新鮮蔬菜配上酸酸地嘅醬汁
零舍開胃~
微微鹹香嘅芝士碎、煙肉片 同埋超級脆嘅多士,
令到個沙律更正

比目魚斜管粉
煙燻乳酪忌廉汁都幾特別 有芝士既鹹香,
芝士仲拉到絲
忌廉汁令到啲粉滑滑地,
味道唔會太濃郁 配埋幼幼嘅蘆筍 同埋厚厚、啖啖肉比目魚塊 口感豐富~
唔太膩或者太寡 鍾意食魚嘅人要試試!

造訪日期: 2019年8月
感謝 Kennis D

2020年5月24日 透過行動裝置

朋友喜歡正宗意大利菜,特別帶我來到這間餐廳
喜歡這裡裝修,西式傳統裝修,很多木製既設計,令人置身於歐洲

安排坐半圓沙發位置, 夠privacy
啲Menu多選擇,價錢亦很大眾化

首先order了最出名凱撒沙律加parma ham $138
靚仔經理即席在我地面前刨芝士,刨出很多塊芝士鋪在沙律上面,好豐富,芝士夠香濃

Patate al Forno di Bolognese $98
即是肉醬芝士焗薯仔,上枱熱辣辣,香濃芝士, 薯仔焗得恰到好處,十分惹味,正

Ali di Pollo Fritti $88
惡魔風酥炸雞翅 - 雞翼夠辣,炸得香口,唯獨是雞翼味道不夠,只得表皮香口,但都算合格

Babbo's 自家製風乾培根天使麵 $128
不得不讚天使麵煮得出色,因為食過很多餐廳煮既天使麵都比較淰身,很難掌握,但這個天使麵, 煮得恰到好處, 夠乾身彈牙,令人驚喜,十分讚

整體十分滿意,尤其是天使麵煮得出色
值得推介!

造訪日期: 2020年5月
感謝 wanwan113
2019年12月28日

約左朋友係度食飯,呢度裝修係走西式復古風,四圍放左好多酒,廚房係開放式,成個感覺都幾高檔
叫左蒜炒蘑菇,入面有蝦有多士,呢個炒得幾香口,而且個蘑菇口感幾滑身,幾好食
意粉見到呢個個名叫煙花女斜管意大利麵咁特別,就試下佢 佢都真係幾辣下,我唔算食得好辣,所以都要係咁飲水入面有d蕃茄橄欖,比較多調味料所以啱d重口味又食得辣既人
最後叫左個pizza,上面有d火腿,芝士同菇,啱啱焗好就上,熱辣辣,佢會即場幫你切開,佢一份都幾大,係厚批黎,所以都幾飽肚
去廁所個陣發現佢入面有放漱口水,紙杯,女士用品,好貼心balloon但佢係開住女廁度門,而經過男廁既人就可能見到你漱口,感覺有少少尷尬,如果可以關翻個女廁門可能比較好smile

造訪日期: 2019年11月
1  感謝 heiman0531
2019年11月26日 透過行動裝置

第一晚我跟老朋友慶祝生日,去了一家氣氛不錯的餐廳,後來發現這家餐廳比較出名芝士,但我們都沒有太大興趣。

全晚的食物也很滿意,而我最喜出望外的竟然是一瓶啤酒。味道很好不會苦略帶甜味,麥味也令人回味。

前菜是蜜瓜火腿,火腿濃香,應該是不錯的年份,很好。

點了帶子意粉,茄汁很鮮甜新鮮,戒指又大顆又鮮味,整個意粉都很滿意。

薄餅我沒有吃,因為很少吃薄餅,朋友就覺得味道很正宗,不會因為遷就香港人口味加很多配料,但卻是正宗的薄餅口味,很喜歡。

造訪日期: 2019年11月
感謝 Eatwithyou
2019年11月6日

餐廳位置非常方便,就在時代廣場隔離,店裡裝修充滿意式風格,環境寬敞,光線暗暗地,十分柔和有情調!

餐牌除了有套餐外,單點有前菜,窯烤,湯,熱盤,意大利飯,意粉,主菜和薄餅等選擇!

<杜蘭小麥酥炸鮮魷> 用杜蘭小麥炸出來的鮮魷,散發著淡淡麥香,炸到金黃酥脆的外皮,再灑上調味粉和加點點的青檸汁,入口雖然帶點辣辣地,但亦都食到清新的味道!

<普莉亞海鮮麵片雙人鍋> 熱辣辣的大鍋放滿大蝦,蜆,青口,墨魚和少少甜椒和蕃茄,非常豐富!蝦肉新鮮爽口,青口厚肉肥美,蜆肉鮮甜無沙,墨魚煙韌彈牙有口感,配上爽滑的闊麵一齊食十分好味!

<辣味義式臘腸培根> 店員將薄餅放在我們面前,貼心地將薄餅上的蛋漿均勻推開,再切開八份,方便我們進食,剛好每塊都有義式臘腸和培根!辣味和咸味融為一體食起來好惹味,加上餅底外脆內軟,真的不錯!

整體來講,餐廳的環境和食物都令人滿意,係個聚餐的好去處!

造訪日期: 2019年10月
感謝 lovecaca

去過Babbo Trattoria嗎? 請分享你的經驗!