“tea”

227 Desserts Tavern
線上訂購
香港排名第217 (共638家甜點)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2019年9月14日

坐低靜落黎嘆杯杯真係令人心曠神怡叫左第一個甜品就係呢個芋圓涼粉,椰汁份量岩岩好吊到味之餘唔會好重口味,芋圓方面就有幾隻色,但有咩分別就唔係好食得出,呢到既芋圓主要係顆粒感重,會真係有d芋頭係入面而唔係淨係粉團

造訪日期: 2019年9月
感謝 152maw

2019年2月9日 透過行動裝置

位於港鐵太子站附近的甜品糖水舖,水準不錯但價錢稍貴。芒果小丸子白雪卷有驚喜,用有椰汁香味的薄皮包着芒果,加上煙靭小丸子,別樹一格。

造訪日期: 2019年2月
感謝 TysonCat2018
2019年1月19日 透過行動裝置

先說店員,他們服務態度好,用心,值得讚賞。食物方面,款式多,味道佳,可以滿足很多人的要求。我覺得最好的是有免費自助熱茶提供。

造訪日期: 2019年1月
感謝 edwardkcs2000
2019年1月17日 透過行動裝置

今晚早食晚飯,於是就在附近找甜品食。
這家招牌醒目,一眼就看到,所以就揀佢。
由於坐近廚房,一坐落就見到廚房裡嘅姨姨逐粒逐粒咁處理芋圓、地瓜圓,見佢咁用心做,所以我地都點咗相關嘅糖水…
~ 熱鴛鴦豆花+手工芋圓地瓜圓+紅豆+薑汁黑糖水
~ 黑糖地瓜薑汁雜錦圓糖水
果然冇跌眼鏡,粉圓Q彈,帶有芋頭或地瓜味道,好食!
這家店唔係賣花巧野,比較樸實,所以價錢不貴,又可以自選併出想要嘅糖水,確係唔錯。順帶一提,店內有熱茶供應,以自助形式,食完糖水可以嘆返杯茶。

造訪日期: 2019年1月
感謝 pleaseletmeeat
2018年10月15日 透過行動裝置

227甜棧有很多糖水選擇,多種類,我點了楊枝甘露,真的很美味,加上有很多椰奶,芒果夠甜和新鮮,店員又十分有禮貌和細心,見到我們坐冷氣位,幫我和朋友調降了冷氣度數!

造訪日期: 2018年10月
感謝 Bellachannn

查看過227 Desserts Tavern的旅客也查看過

去過227 Desserts Tavern嗎? 請分享你的經驗!