“食材非常新鮮,泰國風味正宗”
Cambo的評論

Cambo
香港排名第73 (共15,297家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

活蝦刺身
共8條大隻生蝦,超鮮超凍,醬汁酸酸辣辣配埋粒粒生蒜綠椒紅椒,超級滿意!生蝦底鋪咗椰菜絲,撈埋醬汁都可以當沙律食!

豬牛雞串燒set
食泰國菜一定要點嘅菜式,肉質Juicy,食落有炭火燒烤嘅味道,餐廳嘅沙嗲醬好重花生味,令到我忍唔住每食一啖都點一下!配埋一個好有鑊氣嘅泰式炒飯,超豐富!

泰式炒椰菜苗
辣度剛好,椰菜苗並唔會炒得太生太硬口,配上泰式醬汁和辣椒, 十分惹味!

泰式青咖喱軟殼蟹煲
原鍋上熱辣辣,青咖喱比較稀但不失濃味!軟殼蟹酥炸得剛剛好(仲會另上,唔會俾咖喱整淋咗)鍋底亦都配有煮淋左嘅洋蔥、靑豆、翠玉瓜、茄子。法包口感偏硬,但正正因為點上青咖喱汁以便軟淋,今次亦都係一啖法包。一啖咖喱汁食唔停口。

椰汁綠豆冰
綠豆已經脫皮,椰汁味好濃,唔會太甜!點綴左成餐泰國飯!

餐廳午市套餐相對划算,大家可以中午嚟食!

感謝 Twm_foodie

【尖沙咀惹味泰式晚餐 - Cambo ขุนทอง】
上次就同朋友黎左食lunch,今次要食埋個dinner餐牌!晚市時間食客爆滿超旺場,可能都要等一等位架☺️

·泰式青咖喱軟殼蟹鍋(配法包) (HKD 96)
呢道菜係餐廳重點推介,所以一定要試呀!青咖喱味道都頗辣架,好香嘅椰汁味。軟殼蟹香酥可口,仲食得到蟹肉
法包外酥內軟,點青咖喱食真係一流!

·炸蝦餅 (HKD 88)
蝦餅炸至金黃色,裏面嘅口感又夠爽彈
點埋泰式辣醬,夠哂惹味!

·生菜包 (HKD 68)
豬肉碎炒得香口而唔油膩,味道都幾辣架~配埋生菜食好開胃,不知不覺就食哂

·香芒糯米飯 (HKD 55)
係童年嘅味道,細個媽咪成日會去九龍城買比我食☺️今日有得食返好感動呀,啖啖新鮮芒果肉!糯米飯上佈滿椰漿,作為飯後甜品確實不錯!

·椰汁紅豆冰 (HKD 28)
好香椰汁味,紅豆都煲得好腍身,夏天飲一定好透心涼!

職員都好熱心,係我地食哂主食時都幫我地收起碗碟
等我地可以安心食用甜品,非常細心~

感謝 foodieshirleyc
4 週前評論 透過行動裝置

下午去到商場的餐廳竟然$62有一碗鴨肉湯河又有嘢飲,超抵,泰式鴨肉湯粉的份量都算慷慨,除了鴨肉還有鴨紅, 鴨肉肉質尚可,特別喜歡湯的味道,有一種很特別的藥材味,是在香港遺忘了的味道,有坐在泰國街頭食湯粉麵的感覺,不錯, 不過比起在泰國街頭食,這裏舒適很多

泰式明爐大蜆鍋是推廣價$96, 超大的一鍋,除了大蜆之外其實還有很多粉絲和肉碎, 湯底是酸酸咪咪帶點辣, 不過略嫌蜆肉欠肥美

泰式炒通菜($62),沒有想像中的辣,味道正常

跟餐加$8有鹹檸梳打,如果想飲椰青$42便要另外點,椰青都幾好飲, 夠清甜

感謝 June A

#尖沙咀 #泰國菜 #TheOne

泰式明爐烏頭鍋
Lunch就黎一個烏頭鍋個火燒住熱辣辣咁食,一上枱已經超香! 烏頭魚幾好食,配菜夠多,條魚好入味,不過都多細骨幼骨,食既時候要小心 加埋 點海鮮醬一流,酸酸地好開胃

泰式酸辣鳳爪
配料好多,亦夠酸,不過鳳爪嘅味道就較淡。

椰汁紅豆冰
甜度適中,椰汁夠多夠香,價錢合宜,可以一試。

香芒糯米飯
期待咗好耐嘅芒果糯米飯,紫糯米夠咬口,椰漿非常香,芒果鮮甜,正

❣️ 整體評分: 8/10
❣️價錢 : 350

Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖

感謝 Alwayhungryy_hk

今日嚟到The One諗唔到食咩
路過呢間泰菜,見裝潢都幾有特色
於是就入嚟試一試!

泰式炒貴刁
鑊氣都幾夠,而且呢用料十足!食落好香口
跟套餐配有一個餐湯
我哋仲加配青檸梳打,令口感清新一下!

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包
青咖喱跟著一個火爐上枱,為求保持熱度
而法包經過烘熱,誠意十足
好香椰味的青咖喱

生菜包
喜歡食辣嘅朋友呢不妨試吓!
因為肉碎呢件味道配得剛剛好!
生菜口感清新,配上辣辣肉碎 會吃上癮的!

食到最後來多個泰式糯米飯做甜品
好好味大滿足!

感謝 hkfoodiebo

去過Cambo嗎? 請分享你的經驗!