“#尖沙咀 #泰國菜 ”
Cambo的評論

Cambo
香港排名第73 (共15,301家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

#尖沙咀 #泰國菜 #TheOne

泰式明爐烏頭鍋
Lunch就黎一個烏頭鍋個火燒住熱辣辣咁食,一上枱已經超香! 烏頭魚幾好食,配菜夠多,條魚好入味,不過都多細骨幼骨,食既時候要小心 加埋 點海鮮醬一流,酸酸地好開胃

泰式酸辣鳳爪
配料好多,亦夠酸,不過鳳爪嘅味道就較淡。

椰汁紅豆冰
甜度適中,椰汁夠多夠香,價錢合宜,可以一試。

香芒糯米飯
期待咗好耐嘅芒果糯米飯,紫糯米夠咬口,椰漿非常香,芒果鮮甜,正

❣️ 整體評分: 8/10
❣️價錢 : 350

Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖

感謝 Alwayhungryy_hk

4 週前評論 透過行動裝置

今日嚟到The One諗唔到食咩
路過呢間泰菜,見裝潢都幾有特色
於是就入嚟試一試!

泰式炒貴刁
鑊氣都幾夠,而且呢用料十足!食落好香口
跟套餐配有一個餐湯
我哋仲加配青檸梳打,令口感清新一下!

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包
青咖喱跟著一個火爐上枱,為求保持熱度
而法包經過烘熱,誠意十足
好香椰味的青咖喱

生菜包
喜歡食辣嘅朋友呢不妨試吓!
因為肉碎呢件味道配得剛剛好!
生菜口感清新,配上辣辣肉碎 會吃上癮的!

食到最後來多個泰式糯米飯做甜品
好好味大滿足!

感謝 hkfoodiebo

喜歡嘅泰菜之一

性價比高,唔貴又好食嘅泰菜我就會食呢一間!
坐低即刻叫飲品先~最鍾意飲椰青,叫咗夠大個,今日仲好甜好好飲。另外帶咗普通奶茶。

朋友想食泰式酸鳳爪,叫咗嚟食。一份份量都幾多,而且酸鳳爪幾爽口,酸酸辣辣開胃前菜。

小食揀咗炸蝦餅。炸蝦餅一份有四小件,夠金黃香脆,蝦肉彈牙,仲有甜辣醬。
另外小食仲叫咗豬頸肉。豬頸肉肉質夠林,有燒過嘅香味,點埋泰式辣醬好食!

午餐叫咗泰式鴨肉湯粉,估唔到都真係幾有泰式風味。鴨肉幾好食幾香,湯底亦都夠濃。

造訪日期: 2021年4月
感謝 starrychow
2021年4月9日 透過行動裝置

由九龍城嘅金寶已經係佢嘅fans,食泰國嘢一定要去金寶是常常識吧!性價比極高泰國嘢!仲要位於尖沙咀The One!
泰式蝦球乾炒河
蝦大大隻鮮蝦味十足
泰式青咖喱軟殼蟹
因為有優惠$98特別多人叫,差唔多台台都必點!青咖喱偏甜一啲都唔辣!軟殼蟹分散炸到脆卜卜!
印度薄餅
泰式炒通菜
通菜爽口,有少少辣但好惹味!
鹹檸七
經典嘅味道!食泰國菜必飲!
香芒糯米飯
食泰國嘢點少得芒果糯米飯!
糯米飯有白糯米加黑糯米,兩個都熱辣辣加埋香甜椰汁好好味加上芒果好當造,特別香甜多汁!
絕對值得encore嘅泰國菜但記得book位,否則要等好耐呢!
#泰國菜#尖沙咀美食#性價比高#金寶#尖沙咀必食#芒果糯米飯#青咖喱軟殼蟹

造訪日期: 2021年3月
感謝 justinlcy

好快就飛️
心情即刻開心左
老公‍話先去食下泰國菜先
要Ready 心情
‍見餐牌
興奮要食豬手豬髀飯、飛天通菜、仲無問我叫波蘿焗飯、大食到話要叫多款泰式拼盆
通通清曬
價錢又唔貴

感謝 zoet839

去過Cambo嗎? 請分享你的經驗!