“ 喜歡嘅泰菜之一 ”
Cambo的評論

Cambo
香港排名第76 (共15,287家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

喜歡嘅泰菜之一

性價比高,唔貴又好食嘅泰菜我就會食呢一間!
坐低即刻叫飲品先~最鍾意飲椰青,叫咗夠大個,今日仲好甜好好飲。另外帶咗普通奶茶。

朋友想食泰式酸鳳爪,叫咗嚟食。一份份量都幾多,而且酸鳳爪幾爽口,酸酸辣辣開胃前菜。

小食揀咗炸蝦餅。炸蝦餅一份有四小件,夠金黃香脆,蝦肉彈牙,仲有甜辣醬。
另外小食仲叫咗豬頸肉。豬頸肉肉質夠林,有燒過嘅香味,點埋泰式辣醬好食!

午餐叫咗泰式鴨肉湯粉,估唔到都真係幾有泰式風味。鴨肉幾好食幾香,湯底亦都夠濃。

造訪日期: 2021年4月
感謝 starrychow

3 週前評論 透過行動裝置

由九龍城嘅金寶已經係佢嘅fans,食泰國嘢一定要去金寶是常常識吧!性價比極高泰國嘢!仲要位於尖沙咀The One!
泰式蝦球乾炒河
蝦大大隻鮮蝦味十足
泰式青咖喱軟殼蟹
因為有優惠$98特別多人叫,差唔多台台都必點!青咖喱偏甜一啲都唔辣!軟殼蟹分散炸到脆卜卜!
印度薄餅
泰式炒通菜
通菜爽口,有少少辣但好惹味!
鹹檸七
經典嘅味道!食泰國菜必飲!
香芒糯米飯
食泰國嘢點少得芒果糯米飯!
糯米飯有白糯米加黑糯米,兩個都熱辣辣加埋香甜椰汁好好味加上芒果好當造,特別香甜多汁!
絕對值得encore嘅泰國菜但記得book位,否則要等好耐呢!
#泰國菜#尖沙咀美食#性價比高#金寶#尖沙咀必食#芒果糯米飯#青咖喱軟殼蟹

造訪日期: 2021年3月
感謝 justinlcy

好快就飛️
心情即刻開心左
老公‍話先去食下泰國菜先
要Ready 心情
‍見餐牌
興奮要食豬手豬髀飯、飛天通菜、仲無問我叫波蘿焗飯、大食到話要叫多款泰式拼盆
通通清曬
價錢又唔貴

感謝 zoet839
3 週前評論 透過行動裝置

今日在the One四樓的Cambo吃午餐,大滿足。

午市有多款抵食套餐供應。套餐包主食,湯及飲品。我們揀了大蝦菠蘿焗飯及泰式炒貴刁。

大蝦菠蘿焗飯賣相佳,味道好。飯很足料,有很多鮮菠蘿粒,還有肉鬆,火腿,腸,蔬菜粒等,飯少少濕身不油膩好開胃。大蝦去了殼方便吃,肉鮮甜。

泰式炒貴刁也有水準。炒貴刁有鑊氣,內有蝦,蛋,豆干,洋葱,韮菜,花生碎等,很惹味。

此店的泰式拚盆是必食之選。我們要了個大拚盆,內有泰式無骨鳳爪,泰式炸魚餅,泰式炸蝦餅,鳳尾蝦春卷和香葉包雞。樣樣都好食。蝦餅彈牙,魚餅和鳳爪微辣可口,香葉包雞雞肉结實調味佳,蝦春卷有特色。

吃得暢快,再來一份招牌甜品芒果糯米飯。芒果酸甜,甜的黑白糯米飯淋上椰醬趁熱吃簡直一流,為這餐劃上完美句號。

飲品青檸七喜和凍奶茶好飲。跟餐的冬瓜湯不錯。

兩個人吃得超飽大滿足只需$440左右,抵食!

感謝 aliceyuens
2021年3月30日 透過行動裝置

今次到位於尖沙咀The ONE的Cambo吃午餐, 餐廳提供泰越美食, 店內裝修時尚簡約, 有窗邊位置開揚舒適。 餐牌上有好多選擇, 睇到流曬口水, 最後決定吃泰式炒貴刁$69、 椰汁綠豆冰跟餐價$8、 泰式去骨海南雞飯$68、 熱咖啡、 泰式拼盤$115、 香芒糯米飯$55。️

餐湯~ 蘿蔔湯清清地, 解渴冇味精。

泰式拼盤(細)~ 有鳳尾蝦春卷、 泰式炸蝦餅、 泰式炸魚餅和香草包雞。鳳尾蝦春卷蝦肉鮮味,爽口彈牙。 泰式炸蝦餅香脆好味,吃時配上泰式酸甜汁,超惹味。 泰式炸魚餅美味可口, 香草包雞嫩口多汁。

泰式炒貴刁~ 味道酸酸甜甜,好開胃。

泰式去骨海南雞飯~ 海南雞肉嫩好味,蘸些醬汁,配油飯一流。

香芒糯米飯~ 芒果超甜,黑白糯米煙韌好味,配少少咸甜的椰漿,特別香滑。

椰汁綠豆冰~ 味道香甜而不膩, 椰汁味道香濃。

熱咖啡~ 咖啡都可以, 入口唔會有酸澀澀的味道。

整體各款菜式味道都幾好, 價錢相宜, 環境亦坐得舒適, 服務也不錯啊!

Cambo ขุนทอง (The ONE)
地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic

去過Cambo嗎? 請分享你的經驗!