“Great food”
Cambo的評論

Cambo
香港排名第73 (共15,301家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年4月9日 透過行動裝置

好快就飛️
心情即刻開心左
老公‍話先去食下泰國菜先
要Ready 心情
‍見餐牌
興奮要食豬手豬髀飯、飛天通菜、仲無問我叫波蘿焗飯、大食到話要叫多款泰式拼盆
通通清曬
價錢又唔貴

造訪日期: 2021年4月
感謝 zoet839

2021年4月8日 透過行動裝置

今日在the One四樓的Cambo吃午餐,大滿足。

午市有多款抵食套餐供應。套餐包主食,湯及飲品。我們揀了大蝦菠蘿焗飯及泰式炒貴刁。

大蝦菠蘿焗飯賣相佳,味道好。飯很足料,有很多鮮菠蘿粒,還有肉鬆,火腿,腸,蔬菜粒等,飯少少濕身不油膩好開胃。大蝦去了殼方便吃,肉鮮甜。

泰式炒貴刁也有水準。炒貴刁有鑊氣,內有蝦,蛋,豆干,洋葱,韮菜,花生碎等,很惹味。

此店的泰式拚盆是必食之選。我們要了個大拚盆,內有泰式無骨鳳爪,泰式炸魚餅,泰式炸蝦餅,鳳尾蝦春卷和香葉包雞。樣樣都好食。蝦餅彈牙,魚餅和鳳爪微辣可口,香葉包雞雞肉结實調味佳,蝦春卷有特色。

吃得暢快,再來一份招牌甜品芒果糯米飯。芒果酸甜,甜的黑白糯米飯淋上椰醬趁熱吃簡直一流,為這餐劃上完美句號。

飲品青檸七喜和凍奶茶好飲。跟餐的冬瓜湯不錯。

兩個人吃得超飽大滿足只需$440左右,抵食!

造訪日期: 2021年4月
感謝 aliceyuens
2021年3月30日 透過行動裝置

今次到位於尖沙咀The ONE的Cambo吃午餐, 餐廳提供泰越美食, 店內裝修時尚簡約, 有窗邊位置開揚舒適。 餐牌上有好多選擇, 睇到流曬口水, 最後決定吃泰式炒貴刁$69、 椰汁綠豆冰跟餐價$8、 泰式去骨海南雞飯$68、 熱咖啡、 泰式拼盤$115、 香芒糯米飯$55。️

餐湯~ 蘿蔔湯清清地, 解渴冇味精。

泰式拼盤(細)~ 有鳳尾蝦春卷、 泰式炸蝦餅、 泰式炸魚餅和香草包雞。鳳尾蝦春卷蝦肉鮮味,爽口彈牙。 泰式炸蝦餅香脆好味,吃時配上泰式酸甜汁,超惹味。 泰式炸魚餅美味可口, 香草包雞嫩口多汁。

泰式炒貴刁~ 味道酸酸甜甜,好開胃。

泰式去骨海南雞飯~ 海南雞肉嫩好味,蘸些醬汁,配油飯一流。

香芒糯米飯~ 芒果超甜,黑白糯米煙韌好味,配少少咸甜的椰漿,特別香滑。

椰汁綠豆冰~ 味道香甜而不膩, 椰汁味道香濃。

熱咖啡~ 咖啡都可以, 入口唔會有酸澀澀的味道。

整體各款菜式味道都幾好, 價錢相宜, 環境亦坐得舒適, 服務也不錯啊!

Cambo ขุนทอง (The ONE)
地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖

1  感謝 Victoriay_eatwithvic
2021年3月30日 透過行動裝置

和朋友在尖沙咀約late lunch , 朋友又話吃想泰國菜那麼好吧....記得The One 有間幾好食而且中午套餐不會太貴嘅泰國餐廳..「Cambo ขุนทอง (The ONE)」店舖裝修簡潔,有室內或室外(商場內)長方形間隔加埋一排大玻璃窗,空間空感頗大✌️

中午套餐由$62起,主菜和一杯餐飲,另加$8可轉特飲!

泰式鴨肉湯河粉,湯味濃郁,有少許藥材湯味似肉骨茶但又好似不似,不知道怎形容但很甜幾多好飲。鴨肉大片又夠軟身又入味,而且還有幾件鴨血!

串燒沙嗲配泰式炒飯,豬牛雞各一串,豬肉最出色,牛肉和雞肉也不差!沙嗲汁夠濃夠惹味!炒飯帶少許辣,很醒胃又夠香!

泰色炸蝦餅, 炸得剛剛好,外脆內軟,蝦肉彈牙!加埋個甜酸醬正

香芒糯米飯$55 ,份量不少,是雙色糯米團糯米口感夠軟又煙靭,椰汁又多又濃厚,完全舖滿在飯團上,芒果又夠甜

感謝 tsangV2004
2021年3月26日

早幾日同男朋友去尖沙咀行街,喺The One見到呢間泰菜,平時見好多人排隊,咁啱果次唔使排隊就即刻試吓! 我同男朋友選擇坐咗喺餐廳外,當日唔算太多人行街,所以都唔算太嘈。

生菜包(蟹肉+豬肉) 食泰菜點可以唔叫我最鍾意食嘅生菜包。 呢度除咗有普通嘅生菜包,仲有上面呢款有埋蟹肉嘅生菜包。勁勁勁多蟹肉,生菜加埋啖啖蟹肉,好味!

泰式青咖喱軟殻蟹鍋配法包 青咖喱唔算太辣,怕辣都可以食到。 軟殼蟹又炸得夠脆。

辣椒膏炒大蜆 大大粒蜆肉,份量都幾夠,兩個人夠哂食!

雖然價錢比一般泰菜貴啲啲,但以環境同味道嚟講,絕對係值得試下!

感謝 kplpy_foodie

去過Cambo嗎? 請分享你的經驗!