“性價比高泰式午餐🌴”
Cambo的評論

Cambo
香港排名第76 (共15,243家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年2月27日 透過行動裝置

同朋友約咗過嚟尖沙咀呢度食飯, 佢提議過嚟呢間泰式餐廳試下~ 話行親過嚟都見到有唔少客人, 質數應該有番咁上下~ 睇睇餐牌, 原來仲有午市套餐添, 價錢幾抵, 配埋冬瓜湯, 餐飲‼️

▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69)
佢寫係泰式炒貴刁, 其實個粉質都似係平時泰式炒金邊粉~ 分量大, 要嘅配料都齊曬~ 唔辣嘅, 個汁就偏甜少少, 都係正常嘅做法~ 整體味道算係唔錯, 我哋好快就食完咗個粉

▶️ 猪手猪脾 (配白飯, lunch set HK$72)
豬手用咗個細砂煲上, 裏面仲有味菜, 半隻鹵水蛋, 啱曬送白飯 豬肉夠淋

▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)
水準唔錯, 夠惹味, 通菜新鮮翠綠~ 食泰菜真係次次都會叫炒通菜

▶️ 散叫 • 活蝦刺身 (HK$99)
生蝦彈牙, 調味亦做得好好, 我同朋友一致都覺得好食, 推介

▶️ 三色冰 (午餐set加HK$8可以轉特色飲品)
▶️ 凍檸檬茶 (跟午餐set唔使加錢)
▶️ 餐湯冬瓜湯, 清甜味, 唔鹹, 感覺上無加味精

感謝 happygina_foodie

2021年2月22日 透過行動裝置

餐廳雖然細細間, 但係滿滿是客人, 很熱鬧, 點完餐就好快上菜,員工態度有善

蒜蓉炒芥蘭 $62
炒芥蘭選擇了蒜蓉味所以唔係辣,清甜不油膩, 適合不吃辣的人

泰式炒貴刁$69
粉質堅韌不會爛 ,酸甜不辣, 有好多花生碎係面 , 又配有青檸汁, 令味道更加清新 有四隻大蝦, 都好新鮮!

泰式豬手豬脾飯 $72
豬手偏瘦,不太多肥肉,豬皮煙韌! 配有有很多鹹菜,芥蘭,有半隻蛋,所以感覺上不肥膩! 還配有辣醬,鍾意食辣同埋唔食辣嘅人都啱食!

泰式青咖哩軟殼蟹鍋$96
配法式長包很有特色!
青咖哩偏甜微辣,咖哩很有泰國的風味,適合不太食辣的人士!
軟殼蟹非常香脆,蟹肉鮮甜可口,配咖哩汁非常惹味
咖哩煲有很多泰式蔬菜, 例如有小茄子,水瓜,青豆,配埋薯仔食味道一流!

感謝 foodieselhk
2021年2月9日 透過行動裝置

環境舒適的泰國餐廳,係方便嘅尖沙咀地段,午市提供$70左右的套餐,包括一個主菜及飲品,如需轉特飲亦只是加$8 ,非常抵食。海南雞飯的香油飯,很香雞油味,雞肉份量多,大大件。另外泰式炒河粉同樣做得唔錯,份量大,10分抵食

1  感謝 Lin L
2021年2月9日 透過行動裝置

之前都食過好多次呢一間泰國嘢今日約咗媽咪出去食晏,就嚟望一望,原來lunch有好抵食嘅set,60幾蚊左右已經包埋嘢飲!!
我哋叫咗一個豬髀飯,一個pad thai~
原來豬髀飯係成煲仔咁,都幾多肉,炆得超林好好味!
Pad thai酸酸甜甜好開胃,不過乾身啲就好啦!
另外梗係要加埋我最鍾意嘅泰式拼盤,因為有我最鍾意食嘅炸蝦餅!呢度有分大同世size因為我哋得兩個人食,所以加咗個細嘅!
每人有三粒全部都炸得好好食

⭐️椰青 $42
熱柚子蜜 $28
每次食泰菜都要飲我最鍾意嘅椰青 天然又清甜

感謝 eatwith4feipor

去過Cambo嗎? 請分享你的經驗!