“雞。。全部都係炸雞🐥🐥🐥 瘋狂吃炸雞💛”

梨滿園韓國料理
香港排名第2,000 (共13,988家餐廳)
4 週前評論 透過行動裝置

All You Can Eat Chicken
有冇諗過。。可以瘋狂吃炸雞❓今晚真係雞 全部都係炸雞。120mins 任食不同口味既炸雞,仲有紫菜包飯、拉絲芝士紫菜蛋卷、韓式拉絲芝士雞,真係超級邪惡既晚餐。
炸雞 好多款口味,有蜜糖、芝士、辣味、原味,款款都炸至香脆香口,雞嫩又滑 確係好食。
而拉絲系列:蛋卷、芝士雞,好岩鐘意食芝士既你,每口都夾雜住芝士既誘惑。不過小心,多吃會膩啊。
紫菜包飯,係我吃韓國菜 必吃的。雖然味道平平,但吃出韓國菜 那份平實口感 吃在嘴裡感覺滿足。
如果你都愛吃炸雞。。來一次瘋狂吃炸雞吧。
×××[梨滿園韓國料理 -YoLi]×××
©旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓

造訪日期: 2020年7月
感謝 Wincyholic

2020年5月6日

見到FB宣傳炸雞放題, 好抵食.於是和朋友們一行四人黎食, 一於由午食到夜晚
叫左一個$118/人120分鐘任食, 有韓國壽司, 拉絲芝士紫菜卷蛋, 韓式拉芝士雞. 另外,再加左每人$20 可以任食5種口味既炸雞.

1. 韓國壽司
最好味應該系呢個, 有牛肉紅夢蔔青瓜和蛋, 味道都系不過不失

2. 拉絲芝士紫菜卷蛋
玉子蛋既外表, 中間有芝士和紫菜, 但芝士硬身的,同玉子蛋的鬆軟口感好唔Match, 芝士在中間好難咬斷, 如果改用軟身芝士會比較好.

3. 韓式拉芝士雞
芝士撈唔到雞, 因為好快芝士就凍左,變左一大堆硬身的芝士,所以一定要趁熱將芝士同雞撈賣一齊. 如果改用其他芝士會比較好

4. 炸雞配醃白蘿蔔
黎到主角炸雞, 分別有5種口味, 醬油, 芝士, 薑蔥, 甜辣和蜂蜜味
炸雞口感都相當脆, 肉質都滑,唔會好諧,除左醬油味, 佢可能用的部位唔同,所以比較多肉,肉質亦比較諧, 但都不過不失, 整體來說,味道都算唔錯
而醃白蘿蔔相當正宗, 配上炸雞十分解膩

所有菜式一共叫了2轉, 回番曬本,價錢實當實惠, 質素亦唔太差, 值得一試

造訪日期: 2020年4月
感謝 pandasmall
2020年1月16日

梨滿園韓國料理 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓

剛剛係韓國旅行完番黎,同姊妹相約係旺角食野派手信,佢地話想懷念一下韓國料理味道就決定簡呢間正評滿滿既餐廳。

椅子味坐暖已經上小菜,都係常見既小菜泡菜、醃蘿蔔、南瓜等等,酸酸甜甜做開胃一流。

二話不說,當然要簡120 分鐘優惠放題任食韓國壽司、拉絲芝士紫菜卷蛋、韓式拉絲芝士雞,係可以無限任食。仲加埋90分鐘無限任食炸雞。

韓國壽司: 餡料豐富、有牛蒡、青瓜、醃蘿蔔、蛋等、滿滿芝麻油香、味道非常正宗。食落脆口清爽,一舊接一舊停吾到口。

韓式拉絲芝士雞: 用鐵板上菜、香噴噴熱辣辣,濃濃芝士味。雞件用上雞胸肉,特別嫩滑,用上黑椒、糖炒香,甜甜地,捲上一大啖芝士,濃香而不膩。做到拉絲效果,好邪惡但好好味。

拉絲芝士紫菜卷蛋:面層加上芥未同茄汁好似食緊熱奇咁,好有趣,紫菜同蛋好Match

炸雞有五種味道:

薑蔥味:炸粉吾太厚,薄薄一層,用上雞吾同部位封炸,特別香口,真係有條薑蔥係面。

甜辣味:甜辣汁好重口味、厚厚醬汁,好甜,吾夠辣。

芝士味:灑滿芝士粉,夠曬香,不過可以再濃味一點。

蜜糖味:外皮脆卜卜,外脆內軟,啫甜者必食,雞肉入面仲保持肉汁。

秘製醬油味:感覺上似甜豉油味,雞骨沾滿濃濃醬油,好想雞骨都食埋。

總結:
十分抵食 出面食幾舊雞都已經100幾十蚊
怡家100蚊多點可有炸雞放題又有韓國壽司、拉絲芝士紫菜卷蛋、韓式拉絲芝士雞任食️

#韓國料理#旺角#梨滿園#韓國壽司#炸雞放題#拉絲芝士紫菜卷蛋#韓式拉絲芝士雞

造訪日期: 2020年1月
1  感謝 SANDRAFUNG
2019年12月21日 透過行動裝置

這天再次來到梨滿園
之前有看到有120分鐘任食韓式拉絲芝士雞、拉絲芝士紫菜卷蛋、韓國壽司
價錢也十分經濟

令到口感有點不同
但是裡面其他的材料做得不錯

拉絲芝士紫菜卷蛋
一夾開就可以看到拉絲芝士
蛋卷上加上蕃茄醬和蜜糖芥末醬令到整個蛋卷不會變得那麼容易吃膩
蛋卷也煎得不會太過老

拉絲也令到整個觀感大增

最後想吃一下其他東西我們就點了
韓式炸醬面
黑色的炸醬麵應該就是韓國的標誌了
主要裡面有豬肉、翠肉瓜和一些香口的蔬菜
麵質煙韌
而且炸醬的味道不會過咸
十分耐食
還有青瓜爽脆的口感
不錯

造訪日期: 2019年12月
感謝 TF1278
2019年12月6日 透過行動裝置

炸雞迷的我,一看到炸雞任食放題,就即變心心眼早幾日聽朋友說,這家新推出了炸雞放題,我能忍嗎?

炸雞~有5種口味,薑蔥味,芝士味,甜辣味,蜜糖味及秘制醬油味~雖各有特色,但我最愛是蜜糖味

芝士雞~芝士控必點❗店員熱辣辣的鐵板拿出來,那條拉絲真的不得了,厚厚的芝士包著雞,真的超正

芝士蛋卷~蛋皮包裹著紫菜及芝士,軟棉棉的蛋香及芝士,再配上紫菜的咸香,滿足的

韓國壽司~有蘿蔔,青瓜,蛋等等,配上薑味甜豉油,蠻特別

雪梨汁~是韓國罐裝雪梨汁,有雪梨蓉甜甜的,超正

造訪日期: 2019年12月
感謝 angelkwok911

去過梨滿園韓國料理嗎? 請分享你的經驗!