“泰國fusion菜”

So Thai So Good 美麗華商場
香港排名第1,471 (共13,782家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

今日星期一晚 walkin已經有位 不用book~
餐廳裝修不俗 唯枱的空間比較少 枱與枱之間的空間也較少 坐下來比較逼
因為有某信用卡優惠決定一試
但條件較苟刻 飲品甜品跟一個小餐牌都不計算在內 甜品只有指定甜品買一送一 好像是法式焦糖燉蛋 但眼下未見有人叫

串燒 - 不抵食 沒有什麼特別 味道也不濃烈 而且肉質有點韌

豬手 - 賣相非常吸引 可惜薯角好咸 豬手的皮好硬好韌似香口膠 醬汁又一般

椰子炒飯 - 好重椰子香 d海鮮無咩腥味幾好食 隻蝦開了邊好易開

雞翼 - 份量少 得9隻半邊雞中翼 但好味

軟殼蟹墨汁意粉 - 好濃烈的墨汁 食完成嘴都係

造訪日期: 2019年6月
感謝 Pikachuhk

2020年1月15日 透過行動裝置

好開心又就嚟到農曆新年
農曆新年除左可以瘋狂逗利是之外,你仲諗到啲咩呢?為食既我第一時間當然就係諗到食 景樂集團今個農曆年為大家帶來五款賀年糕點 每款都係100%香港製造,以及絕不含防腐劑,識食既你今年識揀啦
☆ 紅豆杞子桂花糕
超喜歡哩款桂花糕 外表晶瑩剔透 超級足料,紅豆及杞子既份量係超級多!同平時食到既真係好大分別,平時食開嘅都係得啲桂花喺糕裡面,哩款除左清香既桂花外,仲加入延綿既紅豆同養生既杞子 清甜得嚟仲增加左一份口感嗰啲得啲桂花碎既桂花糕真係要好好檢討下
☆ 紅藜麥栗子紫薯糕
哩款熱食既糕點絕對係養生之選 紅藜麥係近期大熱既健康食物,營養價值夠哂豐富 再配上受歡迎既紫薯及當造既栗子,搭配新穎健康,食完都唔會有罪惡感 今年哩款新口味一定要試下呢
依家全線景樂集團餐廳都有得買券啦,而現貨將於1月15號開始在指定餐廳發售~

造訪日期: 2020年1月
感謝 foodie_anniechan
2019年8月27日

和朋友吃了個午餐lunch set ,海南雞飯餐味道不過不失,但價錢合理,前菜我點了一個冬陰公湯味道很好,餐飲的凍檸茶也很大杯。

造訪日期: 2019年8月
感謝 JonieYYY
2019年7月4日 透過行動裝置

呢間係集團式經營的泰國餐廳!係尖沙咀美麗華商場!幾方便!野食都幾好食!價錢又吾會太貴!應該會有下次!

造訪日期: 2019年7月
感謝 bfgho
2019年3月23日 透過行動裝置

So Thai So Good 是慶祝生日的好地方!

餐廳供應泰式新派菜,質素很高。
當天點了:軟殼蟹墨魚汁麵、泰式豬頸肉及芒果拿破崙。

軟殼蟹墨魚汁麵:
份量十足,軟殼蟹相當入味,炸衣很薄、很香脆!上菜時軟殼蟹仍是熱騰騰地冒著煙,佳!

泰式豬頸肉:豬頸肉肥瘦適中,口感彈牙有勁。香烤方式非常惹味,即使不沾醬汁也非常美味!

芒果拿破崙:由於當天是慶祝生日,侍應表示可代為寫字。芒果有點酸,大概還未當造,但配上拿破崙中的甜吉士醬,味道剛剛好。酥皮鬆化,唯一是有點厚。雪糕是唯一敗筆,因為上菜時雪糕已經開始融化了,因此沒有把它吃完。

造訪日期: 2018年9月
感謝 kahei913

查看過So Thai So Good 美麗華商場的旅客也查看過

去過So Thai So Good 美麗華商場嗎? 請分享你的經驗!