“「一間主食同甜品都唔錯嘅牧羊少年Cafe☕️」”

牧羊少年創意咖啡館 by GABEE.
香港排名第60 (共652家咖啡和茶)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年3月31日

以前曾經食過牧羊少年嘅分店,感覺唔錯價錢又唔係貴,最近知道佢喺銅鑼灣都開咗新店好似反應都唔錯,特登搵埋朋友去食下。
黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)
估唔到新分店會有鹹蛋味嘅菜式,以為食落會好鹹好濃,點知奶香味較為突出,唔算太鹹✨。醬汁充分咁包住麵條,味道唔錯,仲有幾隻大蝦做配料,好食✌。
千島海鮮薄餅($138)
見到好多人都有食pizza,我哋都點返個。薄底pizza唔好咁易膩,睇落落咗好多芝士好吸引,不過味道唔夠豐富。配料嘅墨魚仔同蝦都好爽口,只係調味略為不足‍♀️。
日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)
基本上每個人嚟到都會點呢道嘅窩夫,冇諗到會如咁大份,有4大件而且非常厚身,食落蛋香味濃郁夠鬆軟,再配上旁邊嘅香蕉、朱古力雪糕同朱古力醬真係好好食,必點!
牧羊少年咖啡館 (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下17號舖

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Grassroots-Ruby

2021年1月20日 透過行動裝置

黃店cafe吞拿魚焗酥盒$68值得一試~意大利濃郁玫瑰可可口感順滑真·玫瑰自然不造作不甜得滯

灸燒荷蘭汁豬肉扒賣相好吸引有兩塊肉質同味道都可以$78荷蘭抵食~窩夫好厚身脆底慢慢食唔會淋

造訪日期: 2021年1月
1  感謝 183nora
2020年11月29日 透過行動裝置

京都春日(2人用) HK$108
草莓窩夫配雲尼拿雪糕
窩夫個面灑左啲糖粉,再配上士多啤梨,雪糕、cream同士多啤梨醬,賣相已經好吸引
熱辣辣上枱,食落外脆內軟,而且同雲尼拿雪糕以及cream都好夾,食落又唔會好甜
不過士多啤梨有小小酸,有啲可惜

法式蘋果撻配雲尼拿雪糕 HK$78
呢個蘋果批有驚喜,個撻皮好酥脆,好香嘅牛油味,啲蘋果酸酸甜甜咁,好開胃
熱辣辣嘅蘋果批令雪糕瞬間溶化,完美融合蘋果撻,出奇地夾
好推薦呢個蘋果批

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 loveatandtravel
2020年11月13日 透過行動裝置

尖沙咀行街到晩飯時間見這餐廳個名幾特別就試吓,三個人要了雞胸肉意粉($98),煙三文魚薄餅($128),日落巴黎雪糕窩夫($108),都幾好食,連加一$367,尖沙咀正常價格。

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 Edward629
2020年5月10日 透過行動裝置

五窮六絕七翻身,果然冇錯!
話說五月份有最少四位同事生日,我身為長輩又係上司,梗係要請啲小朋友食飯啦……
今次輪到女同事妹妹‍♀️生日,話說柒妹今期非常勁人氣爆曬燈所以隆重其視同佢食個dinner囉‍♂️順便叫埋肥同事都係五月生日
收工出發,又係我第一個到,原本諗住買蛋糕,提早去到餐廳問佢有冇生日優惠,侍應話可以係個甜品度加佢哋個名同埋蠟燭️又慳返兩舊水
等咗20分鐘,終於人齊可以叫嘢食

因為仲有限聚令嘅關係,所以都坐得好寬躺

第一道菜就係意粉唔可以話有特別驚喜,但係幾好食,其實我逢係蕃茄嘅意粉我就覺得唔會差得去邊

第二道菜係Pizza呢個確實好食,雖然雪藏蝦加蟹柳,但係芝士味非常濃郁,如果冇食錯應該係水牛芝士嘅味道,餅仔非常好味

第三道菜係雜扒雞扒塊雞皮非常脆口、豬扒正常,但係舊魚柳就非常之滑

最後食埋甜品又搞掂一位同事生日了

造訪日期: 2020年5月
感謝 ChrisWan1612

查看過牧羊少年創意咖啡館 by GABEE.的旅客也查看過

去過牧羊少年創意咖啡館 by GABEE.嗎? 請分享你的經驗!