“龍蝦二人餐”
The Point的評論

The Point
香港排名第60 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年6月11日 透過行動裝置

中午來到如心廣場,見到這間餐廳環境舒適,立即入內,還看到龍蝦餐,每道菜都有龍蝦的,當然不放過。

龍蝦湯 - 濃濃的龍蝦味,熱熱的湯,湯裡還有龍蝦肉的。

龍蝦紅菜頭沙律 - 整個龍蝦肉在上,紅菜頭很新鮮,補一下血。

原隻火焰焗龍蝦pizza - 這道菜打咭一流,店員在原隻龍蝦上倒上汁,整隻龍蝦都著了火,火焰燦爛,皮底夠脆,味道亦好。

龍蝦芝士焗通粉 - 特別喜愛這個芝士汁,通粉大大的,配上這個芝士汁,入口香濃芝士,再咬一口龍蝦,一樂也。

朱古力香蕉brownie - 怎可以少得甜品,朱古力配香蕉是絕配,味道極度夾,整個甜品用鐵板上,我覺得非常好,令我可以慢慢品嘗,每一口都是熱熱的。

整體感覺很好,一定會再來臨。

感謝 Angel N

2021年6月8日

一入環境俾人感覺好舒服,每個座位空間感好足唔會覺得逼,背景播放既音樂亦都揀得好靚

石榴檸檬冰茶

士多啤梨雪糕船
滿足晒我又想食甜品又想飲士多啤梨汁濃郁既士多啤梨味配搭低調既雲呢拿雪糕,互相襯托非常匹配

餐廳主打龍蝦餐湯梗係要叫碗龍蝦湯打頭陣
同出面食嘅好唔同,呢度比較重鮮味而唔係出邊mix太重cream

海鮮意大利脆米湯飯
用咗脆米同埋平時軟熟兩種飯做底,食落有雙重口感,冇諗過個湯完全可以媲美招牌龍蝦湯,非常濃味,大家都當餐湯咁飲清哂

Antipasto拼盤
呢個platter人多作為前菜好fit,有晒各種風乾火腿、香腸、水牛芝士等等小食, 每件好高質

感謝 hka3102003
2021年6月6日

一入到來的感覺就很好,佈置裝飾都好花心思,非常舒適,很適合忙碌完一整天的工作後,舒舒服服吃一頓好味高質的西餐。當然少不了一杯很美的調酒。特別要讚的是餐廳的挑歌品味,全部都好有feel, 將餐廳情調再推高一個層次。 這裡明顯是主打龍蝦,好多菜式都以龍蝦為主要食材。因為今晚想以輕食為主,所以就只挑了龍蝦湯。反而沒有選擇特別又吸引的龍蝦pizza. 前菜的拼盤非常出色,最喜歡其中的風乾火腿。 主菜的海鮮意大利脆米湯飯好特別,好好味,湯底、脆米都一絕。我地挑的兩杯飲料都好出色-檸檬石榴汁+雪糕士多啤梨奶昔。 整體非常不錯,一定會再來。

感謝 kennychancc
2021年5月26日

作為龍蝦愛好者想試呢間好耐
今次就試吓個二人餐先

龍蝦湯 好重龍蝦味,不過略為咸咗少少

龍蝦紅菜頭沙律 凍龍蝦配合鮮甜開胃嘅沙律,
飲完濃味龍蝦湯食返啲清清地嘅沙律感覺幾好

龍蝦芝士焗通粉 滿滿龍蝦汁配上芝士係最佳組合,上枱非常熱,啖啖芝士拉絲夠哂惹味

原隻火焰釀龍蝦Pizza 今日嘅重頭戲,上枱時侍應會用火燒個Pizza,啱晒打卡。
Pizza食落香脆,龍蝦份量充足yummy 仲有啲蘑菇釀係龍蝦頭入面

二人餐以外叫多個棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬 味道有點淡,咸少少較好

加埋個甜品作完美句號

造訪日期: 2021年5月
感謝 Meatmeathill
2021年5月26日

一早訂左台同朋友黎食, 一黎到就可以入座.

餐廳環境非常寬落, 坐得好舒服.

番左一日工, 坐低叫左杯紅酒放鬆下先.

飲左一陣, 傾下計, 叫左個龍蝦套廳, 幾道菜都係圍繞龍蝦.
龍蝦湯 - 好香濃既龍蝦味, 配上數種香料, 十分濃郁美味, 入面仲有啖啖龍蝦肉.

龍蝦香草意大利飯 - 意大利飯煮得剛剛好, 不太軟不太硬, 恰到好處, 飯吸收了整隻龍蝦的汁, 非常美味. 龍蝦更用上原隻, 十分足料.

另外值得一讚係餐廳員工十分有禮, 整體中上, 可以再來一試

造訪日期: 2021年5月
感謝 sam7so

去過The Point嗎? 請分享你的經驗!