“Yummy”
Le Viet的評論

Le Viet
香港排名第64 (共15,458家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月3日 透過行動裝置

越南菜入面「Le Viet」嘅味道都係幾地道
鮮蝦米紙卷餡料主要係蝦肉同檬粉,米紙煙韌加上花生碎同蘿蔔絲都幾好味
越式火車頭酸辣鍋酸辣鍋連埋煤氣爐一齊上枱咁就唔驚會變凍咗唔好飲材料有墨魚大頭蝦、海蜆、芽菜、菠蘿酸甜開胃
生牛肉湯粉生牛肉仲有少少粉紅色口感嫩滑,白蘿蔔清甜無渣湯底充滿牛肉鮮味同香料味配上辣椒和青檸汁就更好
越南滴滴咖啡咖啡加上煉奶味道香甜正宗
即磨咖啡☕️味道比滴滴咖啡更順滑

感謝 0907kinki

2021年5月30日

Le Viet.
尖沙咀彌敦道100號 L4

菠蘿焗飯 $88
菠蘿焗飯用料十足,夠兩個人食飽,除咗鮮甜嘅菠蘿之外仲有好多肉鬆同埋鮮蝦,啱晒鍾意食海鮮同菠蘿嘅朋友。

咖喱牛腩煲 $108
冇人忍得住唔食熱辣辣嘅牛腩煲,價錢抵食之餘仲勁多牛腩,加埋長法包可謂係人間一大美食。

沙嗲串燒 $58
分別有牛豬羊三串,牛豬羊肉肉質爽口之外,配埋佢哋唔會太辣又唔會太鹹嘅沙嗲醬,簡直絕配呀!

Fresh grilled pork $48
地道越式嘅卷物,一個卷包住好多材料例如有鴨肉竹筍蘿蔔同生菜,一次過滿足你好多個願望,口感好特別,值得一試!

椰汁紅豆冰(+$8)

感謝 yyysoyummy
2021年5月29日 透過行動裝置

尖沙咀抵食越南菜,有時睇完戲諗唔到食咩嘅時候佢就啱晒!
出名價錢平質素有保證,每個月都仲有一次來食!
全燒豬牛雞各一$58
食肉獸表示一定要食串燒,即叫即燒加埋秘製醬汁,雖然食緊越南野但係就好有泰式風情!
越式咖喱軟殼蟹$118
軟殼蟹熱辣辣脆卜卜,滾下滾下嘅咖喱汁配印度薄餅好好食
超載椰青焗飯$103
滿到瀉嘅炒飯放入新鮮椰青入面,感覺有啲似食緊芒果糯米飯,可以連埋啲椰肉食,鍾意食椰子味嘅必點!

#尖沙咀美食#抵食越南菜#咖喱軟殼蟹#越南菜#每月一次#性價比高#椰青焗飯#食好西#相機食先

感謝 justinlcy
2021年5月26日 透過行動裝置

去按摩之前食返個生牛河先每次嚟到呢到都有選擇困難症到底系招牌飯好定生牛河好定豬頸肉撈檬好呢
今次就要食下呢款煙三文魚米紙卷平時都好小見
仲有必食一定系佢地牛油雞翼我一個人真系可以食得曬5隻唔系講小就算食到幾飽甜品的胃還是有的 嚟多個芒果糯米飯呀唔該 超級甜呀個芒果旺角同尖沙咀分店水準都系一樣 the one分店仲好近我平時按摩嗰到Tim ✌

感謝 kennisckk
2021年5月25日 透過行動裝置

越式咖喱鮮雞鍋配法包/印式薄餅,我選擇薄餅。咖喱鍋用爐火熱著,咖喱味好濃郁,好香,雞塊又大件,薄餅煎得煙煙韌韌,好Q,放入鍋裡,融入咖喱味,味道又唔同。吃越菜當然少不得叫撈檬,我嗌香茅燒豬頸肉撈檬。豬頸肉啲肉好彈牙,有燒烤嘅味道。醬汁有雨露,青檸,辣椒等味道,伴著檸粉,酸酸甜甜,檸粉又爽口,味道好正。咖喱牛腩撈檬,咖喱味好濃而且口味微辣微甜。牛腩,牛根燉得好淋,撈埋土豆,青椒,檸粉一起吃,味道好好。小食嗌左串燒雞中翼,雞翼肥大又好味。飲品要三色冰,甜甜哋,椰奶味好濃郁。

造訪日期: 2021年4月
感謝 Wander57899318699

查看過Le Viet的旅客也查看過

去過Le Viet嗎? 請分享你的經驗!