“尖沙咀抵食越南菜”
Le Viet的評論

Le Viet
香港排名第64 (共15,461家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年5月29日 透過行動裝置

尖沙咀抵食越南菜,有時睇完戲諗唔到食咩嘅時候佢就啱晒!
出名價錢平質素有保證,每個月都仲有一次來食!
全燒豬牛雞各一$58
食肉獸表示一定要食串燒,即叫即燒加埋秘製醬汁,雖然食緊越南野但係就好有泰式風情!
越式咖喱軟殼蟹$118
軟殼蟹熱辣辣脆卜卜,滾下滾下嘅咖喱汁配印度薄餅好好食
超載椰青焗飯$103
滿到瀉嘅炒飯放入新鮮椰青入面,感覺有啲似食緊芒果糯米飯,可以連埋啲椰肉食,鍾意食椰子味嘅必點!

#尖沙咀美食#抵食越南菜#咖喱軟殼蟹#越南菜#每月一次#性價比高#椰青焗飯#食好西#相機食先

感謝 justinlcy

2021年5月26日 透過行動裝置

去按摩之前食返個生牛河先每次嚟到呢到都有選擇困難症到底系招牌飯好定生牛河好定豬頸肉撈檬好呢
今次就要食下呢款煙三文魚米紙卷平時都好小見
仲有必食一定系佢地牛油雞翼我一個人真系可以食得曬5隻唔系講小就算食到幾飽甜品的胃還是有的 嚟多個芒果糯米飯呀唔該 超級甜呀個芒果旺角同尖沙咀分店水準都系一樣 the one分店仲好近我平時按摩嗰到Tim ✌

感謝 kennisckk
2021年5月25日 透過行動裝置

越式咖喱鮮雞鍋配法包/印式薄餅,我選擇薄餅。咖喱鍋用爐火熱著,咖喱味好濃郁,好香,雞塊又大件,薄餅煎得煙煙韌韌,好Q,放入鍋裡,融入咖喱味,味道又唔同。吃越菜當然少不得叫撈檬,我嗌香茅燒豬頸肉撈檬。豬頸肉啲肉好彈牙,有燒烤嘅味道。醬汁有雨露,青檸,辣椒等味道,伴著檸粉,酸酸甜甜,檸粉又爽口,味道好正。咖喱牛腩撈檬,咖喱味好濃而且口味微辣微甜。牛腩,牛根燉得好淋,撈埋土豆,青椒,檸粉一起吃,味道好好。小食嗌左串燒雞中翼,雞翼肥大又好味。飲品要三色冰,甜甜哋,椰奶味好濃郁。

造訪日期: 2021年4月
感謝 Wander57899318699
2021年5月23日

呢間係食過咁多間越南菜最好食既一間。
今次又試新野,真係任何菜餚都唔會令人失望!

最想讚既係大蝦菠蘿飯 103蚊
仲以為份量好少,估唔到一黎到份量係超多,3隻大蝦已經幫我地去埋個壳,非常細心。 個飯係我最鐘意既配味,有少少咖喱粉味,再加埋新鮮菠蘿粒,d飯再放係菠蘿肉到,真係超級甜。

牛油雞翅 72蚊
呢個絕對係呢間既黃牌,不過有少少熱氣,但5隻大大隻既雞翅真係好抵食,好香牛油味。

炒通菜 65蚊
好香好辣 如果唔食得辣既就揀其實比較好,食得辣既一定好愛,因為都幾辣。

豬頸肉炒金邊粉 82蚊
豬頸肉大約有5 6片 , 炒邊粉都好香好正。

串燒沙嗲牛 3串 58蚊
好香好有牛味,加埋d汁真係好好食。

感謝 anitachanng
2021年5月17日

東南亞菜係我最鍾意既菜系,而越南菜係我數一數二鍾意。最近去左公司附近既連鎖越南餐廳【Le Viet.】食lunch。Lunch time有lunch menu同regular menu叫。我地就叫左兩個lunch set、兩個小食同甜品。
Lunch Set(包飲品一杯):
越式生牛肉粉:分量超大一碗,湯底濃同鮮,但又唔會好重味精。生牛肉分量都好多,唔會因爲lunch而變少。而且新鮮熱辣!
香茅豬頸肉撈檬:豬頸肉分量好多,調味岩岩好,魚露酸味濃、非常開胃!
+$8轉特飲
青檸梳打&鹹檸梳打:泰國梳打水加青檸/鹹檸非常清新解渴

蔗蝦:味道中規中矩,同埋分量比較少。個人唔係太推薦
牛油鷄翼:5隻炸鷄翼再加牛油蒜蓉醬。鷄翼新鮮炸起、裏面肉好juicy!外面牛油蒜蓉醬味道好夠,但又唔會太油。非常推薦!
焦糖燉蛋:好重雲尼拿味、好creamy重蛋味。上面焦糖好脆!

感謝 wingyinviola

查看過Le Viet的旅客也查看過

去過Le Viet嗎? 請分享你的經驗!