“食五隻雞冇難度🙈🙈🙈”
Le Viet的評論

Le Viet
香港排名第64 (共15,375家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2 週前評論 透過行動裝置

去按摩之前食返個生牛河先每次嚟到呢到都有選擇困難症到底系招牌飯好定生牛河好定豬頸肉撈檬好呢
今次就要食下呢款煙三文魚米紙卷平時都好小見
仲有必食一定系佢地牛油雞翼我一個人真系可以食得曬5隻唔系講小就算食到幾飽甜品的胃還是有的 嚟多個芒果糯米飯呀唔該 超級甜呀個芒果旺角同尖沙咀分店水準都系一樣 the one分店仲好近我平時按摩嗰到Tim ✌

感謝 kennisckk

2 週前評論 透過行動裝置

越式咖喱鮮雞鍋配法包/印式薄餅,我選擇薄餅。咖喱鍋用爐火熱著,咖喱味好濃郁,好香,雞塊又大件,薄餅煎得煙煙韌韌,好Q,放入鍋裡,融入咖喱味,味道又唔同。吃越菜當然少不得叫撈檬,我嗌香茅燒豬頸肉撈檬。豬頸肉啲肉好彈牙,有燒烤嘅味道。醬汁有雨露,青檸,辣椒等味道,伴著檸粉,酸酸甜甜,檸粉又爽口,味道好正。咖喱牛腩撈檬,咖喱味好濃而且口味微辣微甜。牛腩,牛根燉得好淋,撈埋土豆,青椒,檸粉一起吃,味道好好。小食嗌左串燒雞中翼,雞翼肥大又好味。飲品要三色冰,甜甜哋,椰奶味好濃郁。

造訪日期: 2021年4月
感謝 Wander57899318699

呢間係食過咁多間越南菜最好食既一間。
今次又試新野,真係任何菜餚都唔會令人失望!

最想讚既係大蝦菠蘿飯 103蚊
仲以為份量好少,估唔到一黎到份量係超多,3隻大蝦已經幫我地去埋個壳,非常細心。 個飯係我最鐘意既配味,有少少咖喱粉味,再加埋新鮮菠蘿粒,d飯再放係菠蘿肉到,真係超級甜。

牛油雞翅 72蚊
呢個絕對係呢間既黃牌,不過有少少熱氣,但5隻大大隻既雞翅真係好抵食,好香牛油味。

炒通菜 65蚊
好香好辣 如果唔食得辣既就揀其實比較好,食得辣既一定好愛,因為都幾辣。

豬頸肉炒金邊粉 82蚊
豬頸肉大約有5 6片 , 炒邊粉都好香好正。

串燒沙嗲牛 3串 58蚊
好香好有牛味,加埋d汁真係好好食。

感謝 anitachanng

東南亞菜係我最鍾意既菜系,而越南菜係我數一數二鍾意。最近去左公司附近既連鎖越南餐廳【Le Viet.】食lunch。Lunch time有lunch menu同regular menu叫。我地就叫左兩個lunch set、兩個小食同甜品。
Lunch Set(包飲品一杯):
越式生牛肉粉:分量超大一碗,湯底濃同鮮,但又唔會好重味精。生牛肉分量都好多,唔會因爲lunch而變少。而且新鮮熱辣!
香茅豬頸肉撈檬:豬頸肉分量好多,調味岩岩好,魚露酸味濃、非常開胃!
+$8轉特飲
青檸梳打&鹹檸梳打:泰國梳打水加青檸/鹹檸非常清新解渴

蔗蝦:味道中規中矩,同埋分量比較少。個人唔係太推薦
牛油鷄翼:5隻炸鷄翼再加牛油蒜蓉醬。鷄翼新鮮炸起、裏面肉好juicy!外面牛油蒜蓉醬味道好夠,但又唔會太油。非常推薦!
焦糖燉蛋:好重雲尼拿味、好creamy重蛋味。上面焦糖好脆!

感謝 wingyinviola
4 週前評論 透過行動裝置

朋友話呢間餐廳坐得舒服
而且位置好方便,禁不如就試下
餐廳位置好方便,the one一上就搵到
價位唔貴,可以話呢個質素抵食
去個陣唔洗等位,安排左圓台
無骨半隻海南雞,份量俾我想去中多
仲有醬汁配搭,最鍾意就係呢隻雞唔係好肥,同埋雞肉夠滑,切件嘅嗰個全部都有肉
試過有啲其他餐廳好多骨頭就唔好啦!
春卷扎肉撈檬粉,春卷嘅配搭都唔錯
真係熱辣辣炸過!配上汁,酸甜既滋味非常開胃
香茅豬頸肉燒得正好,非常入味又夠份量,微微脆皮,如果飲酒都好夾
最後食埋沙爹串燒,有齊雞、牛、豬,配搭特質沙爹醬,更加有風味!

造訪日期: 2021年4月
感謝 Fearless12835806676

查看過Le Viet的旅客也查看過

去過Le Viet嗎? 請分享你的經驗!